Τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Βασιλιάαπό τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και το Cine Παναθήναια.
Και σε αποκλειστική διάθεση το νέο βιβλίο του Stephen King ΠΑΡΑΜΥΘΙ πριν από την επίσημη κυκλοφορία του.
Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Παναθήναια και τον Ηλία Φουντούλη διοργανώνουν το πρώτο Τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Stephen King.
Ένα αφιέρωμα εμπνευσμένο από τον πιο γνωστό συγγραφέα τρόμου με ένα τεράστιο έργο που καλύπτει πολλές δεκαετίες και αμέτρητα μυθιστορήματα, νουβέλες και συλλογές διηγημάτων. Πολλές από τις ιστορίες του έγιναν κινηματογραφικές ταινίες κάνοντας έτσι γνωστό τον Stephen King και σε ένα άλλο διαφορετικό κοινό.
Αυτό το καλοκαίρι, τρεις ταινίες μας συστήνουν τον πολυποίκιλο κόσμο του δημιουργού αλλά και το πολύπλευρο ύφος γραφής ενός συγγραφέα που μπορεί να γράφει κυρίως ιστορίες τρόμου, αλλά έχει πολλά ακόμη να μας αφηγηθεί.
Ακολουθούν οι ταινίες του αφιερώματος Stephen King στον κινηματογράφο Παναθήναια*:
Παρασκευή 30 ΙουνίουMisery (1990) | 21:00Ένα κλειστοφοβικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σχεδόν όλο σε έναν χώρο, αλλά η ζωντάνια των χαρακτήρων σε κρατάει καθηλωμένο από το πρώτο λεπτό.
Σάββατο 1 Ιουλίου Stand By Me (1986) | 21:00Μια όμορφη και διαφορετική ιστορία ενηλικίωσης. Ένα Σαββατοκύριακο μιας παρέας παιδιών που άλλαξε τη ζωή τους για πάντα. Misery (1990) | 23:00Ένα κλειστοφοβικό θρίλερ που εκτυλίσσεται σχεδόν όλο σε έναν χώρο, αλλά η ζωντάνια των χαρακτήρων σε κρατάει καθηλωμένο από το πρώτο λεπτό. Kυριακή 2 ΙουλίουThe Running Man (1987) | 21:00Ένα δυστοπικό φουτουριστικό θρίλερ γραμμένο τη δεκαετία του ’80 που περιγράφει ένα μέλλον όπως το οραματίστηκε ο Stephen King σε μια cult περιπέτεια δράσης με πρωταγωνιστή τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ..
*Τιμή εισιτηρίου 6€. Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Cine Παναθήναια.Κρατήσεις θέσεων: 11:00 – 16:00 στο 6946914465 19:00 – 22:00 στο 2106425714
Παράλληλες δράσεις
Τις ταινίες θα προλογίσουν αταίριαστες προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου, της κωμωδίας και της δημοσιογραφίας με μόνο κοινό τη μεγάλη αγάπη τους για το έργο του Stephen King.
Προπαραγγείλτε το νέο βιβλίο του Stephen King εδώ
Δείτε όλα τα βιβλία του Stephen King που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις μας
Facebook event page αφιερώματος

Λίγα λόγια για τον διάσημο συγγραφέα:

O Stephen King είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της εποχής μας. Με 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων στο ενεργητικό του. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Το Ινστιτούτο, Outsider (Ο ξένος), Εξύψωση, Ωραίες Κοιμωμένες (που έγραψε μαζί με τον γιο του, Owen King). Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ το 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του και το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN. Επίσης, τα The Outsider (Ο ξένος) και Το Ινστιτούτο κατέκτησαν την πρώτη θέση στα βραβεία Goodreads Choice, στην κατηγορία μυστηρίου και θρίλερ, το 2018 και 2019 αντίστοιχα. Ο King ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Tabitha King.