Η πολιτιστική εταιρεία ΠΥΡΝΑ και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Αργυρώς Μαντόγλου με τίτλο Tρικυμίες Παθών, Τα νεανικά χρόνια του Κοραή στο Άμστερνταμ, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, στις 18.30, στη στέγη της Πύρνας, Κοκκιναρά 43 Κηφισιά. Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Αργυρώ Μαντόγλου και η συγγραφέας και μεταφράστρια Πέρσα Κουμούτση. Μετά το πέρας της παρουσίασης η συγγραφέας, που φέτος είναι και συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης της Πύρνας, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της, το οποίο, την ημέρα της εκδήλωσης, θα διατίθεται στην ΠΥΡΝΑ.
Οι Τρικυμίες Παθών είναι το άγνωστο πορτρέτο του νεαρού Κοραή, αυτό μιας πολύπλευρης προσωπικότητας, που βιώνει τη σύγκρουση ανάμεσα σε ό,τι του δίνεται και ό,τι φιλοδοξεί να γίνει… με τους δισταγμούς, την τόλμη, την ευαισθησία, αλλά και το σπινθηροβόλο πνεύμα – ιδιότητες που έμελλε να συμβάλουν στην κατοπινή εξέλιξη του μεγάλου Δασκάλου του Γένους.

Πληροφορίες:
Ημερομηνία: 20 Οκτωβρίου
Ώρα: 18.30
Είσοδος Ελεύθερη.


Παρουσίαση βιβλίου με φυσική παρουσία στο χώρο της Πύρνας για μέγιστο αριθμό 48 ατόμων.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19 είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων στην ηλεκτρονική φόρμα https://bit.ly/ΠΥΡΝΑΜΑΝΤΟΓΛΟΥΟΚΤ2021
καθώς και η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test 48 ωρών κατά την είσοδο.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
Διεύθυνση: Κοκκιναρά 43, Κηφισιά, Τηλ. 2106230913, [email protected]

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/405171331288757

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Τον Ιούνιο του 1771 ένας νεαρός έµπορος αποπλέει µε τον βοηθό του από το λιµάνι της Σµύρνης µε προορισµό το κοσµοπολίτικο Άµστερνταµ, όπου θα αναλάβει τη διεύθυνση ενός εµπορικού συνεταιρισµού. Είναι ο εικοσιτριάχρονος ∆ιαµαντής Κοραής, που πέρα από τις εµπορικές δραστηριότητες θέλει απελπισµένα να ξεφύγει από τον ζυγό των Τούρκων, να αναπνεύσει τον αέρα της ελευθερίας και να καλλιεργήσει το πνεύµα του στη «φωτισµένη» Ευρώπη.

Ο ίδιος αργότερα θα πει: «Η νεότης µου εσαλεύετο από τρικυµίας παθών». Αυτά τα πάθη περιγράφονται σε τούτη τη µυθιστορηµατική βιογραφία –µια εν πολλοίς άγνωστη αλλά σηµαντική πτυχή της ζωής του Αδαµάντιου Κοραή–, η µεταµόρφωσή του από συνεσταλµένο Ανατολίτη σε γοητευτικό µποέµ κοσµοπολίτη, η έκθεσή του στις ριζοσπαστικές ιδέες λίγο πριν από το ξέσπασµα της Γαλλικής Επανάστασης, η επαφή του µε σπουδαίους διανοούµενους, το πάθος του για µάθηση και η µύησή του στην τέχνη, στον έρωτα και στις απολαύσεις, αλλά και ο σκοτεινός εαυτός του, που θα αποκαλυφθεί όταν φτάσει στα έγκατα της θλίψης και στα όρια των αντοχών του.

Οι Τρικυµίες παθών είναι ταυτόχρονα το άγνωστο πορτρέτο του νεαρού Κοραή, αυτό µιας πολύπλευρης προσωπικότητας, που βιώνει τη σύγκρουση ανάµεσα σε ό,τι του δίνεται και ό,τι φιλοδοξεί να γίνει. Mε τους δισταγµούς, την τόλµη, την ευαισθησία, αλλά και το σπινθηροβόλο πνεύµα –ιδιότητες που έµελλε να συµβάλουν στην κατοπινή εξέλιξη του µεγάλου ∆ασκάλου του Γένους.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Αργυρώ Μαντόγλου σπούδασε αγγλική λογοτεχνία, φιλοσοφία και κριτική θεωρία. Κείµενά της έχουν δηµοσιευθεί στον Τύπο, ενώ ασχολείται µε τη µετάφραση, τη διδασκαλία λογοτεχνίας και δημιουργικής γραφής. Έχει µεταφράσει έργα των Τζορτζ Έλιοτ, Βιρτζίνιας Γουλφ, Χένρι Τζέιµς, Τζέιν Όστεν, Έµιλι Μπροντέ, Καζούο Ισιγκούρο, Χαρούκι Μουρακάµι (για τη µετάφραση του Κάφκα στην ακτή έλαβε το Βραβείο Αναγνωστών Public), ενώ πεζά της έχουν βρεθεί στις βραχείες λίστες βραβείων του ∆ιαβάζω, του Αναγνώστη και του Athens Prize for Literature. Το Τρικυµίες παθών είναι το δέκατο βιβλίο της, και επισφραγίζει την πολύχρονη πορεία της στα ελληνικά γράµµατα.