Γράφει η Κατερίνα Σιδέρη


Τα λαχανικά αν και πολύτιμα, είναι μια τροφή που τα παιδιά σπάνια συμπαθούν. Σε αυτό όμως το βιβλίο οι μικροί μας φίλοι έχουν τη δυνατότητα να διασκεδάσουν μαζί τους, να τα γνωρίσουν και γιατί όχι να δελεαστούν και να τα δοκιμάσουν.
Ένα βιβλίο δημιουργημένο με σκληρό χαρτόνι, κρύβει σε κάθε του σελίδα και μια μικρή έκπληξη. Τραβώντας, γυρνώντας ή σπρώχνοντας και επιστρατεύοντας όλη τους τη φαντασία, βλέπουν τα λαχανικά αλλιώς.

Αναρωτηθείτε τι θα συνέβαινε αν τα δροσερά αγγουράκια ήταν κούνιες;
Αν αντί για σποράκια στο καλαμπόκι, κατοικούσαν μικρά ανθρωπάκια;
Αν το σπαράγγι εκτελούσε χρέη τρένου;
Ή αν οι κολοκύθες παρίσταναν αστείες φατσούλες;

Μπορεί λοιπόν τα λαχανικά να δυσκολεύουν τα παιδιά, όμως κατάφεραν με τη βοήθεια της Aya Watanabe να δημιουργήσουν ένα βιβλίο γεμάτο χρώματα, αστείες εικόνες και πολύ χαρούμενη διάθεση.
Μέσα από τις σελίδες του θα τα γνωρίσουμε, θα τα αγαπήσουμε και σίγουρα θα τους δώσουμε μια ευκαιρία για να τα γευτούμε.
Εικονογράφηση: Watanabe Aya

Η Aya Watanabe είναι από την Ιαπωνία. Της αρέσει να εξερευνά φανταστικούς κόσμους και να εκφράζει το “εσωτερικό της παιδί” μέσω της τέχνης. Ταξιδεύει πολύ κι έχει ζήσει στην Ταϊλάνδη και την Αυστραλία, όπου ο ήλιος κάνει τα πάντα φωτεινά και πολύχρωμα, όπως ακριβώς είναι και η τέχνη της.
Έχει εργαστεί στη διαφήμιση πολλά χρόνια όμως την κέρδισε η εικονογράφηση και η δημιουργία βιβλίων για παιδιά με χιουμοριστικό περιεχόμενο. Χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό παραδοσιακών μέσων, όπως ακρυλικό, χρωματιστά μολύβια, κραγιόνια και ψηφιακές τεχνικές.
Είναι επίσης μια αφοσιωμένη κηπουρός, προσπαθεί να γίνει εντομολόγος, είναι μανιώδης λάτρης του σούσι και επί του παρόντος ζει και εργάζεται στην Ιαπωνία μαζί με τις κατοικίδιες κάμπιες της. Όταν δεν εργάζεται, της αρέσει να μαγειρεύει ταϊλανδέζικο/ ιαπωνικό φαγητό, να ποτίζει το μπονσάι της ή να ταξιδεύει πάντα παρέα με το σημειωματάριό της!

Σόφι η καμηλοπάρδαλη – Το μεσημεριανό

Λίγα λόγια για τη Σόφι…
Η ηρωίδα Σόφι γεννήθηκε στη Γαλλία τον Μάιο του 1961. Είναι κατασκευασμένη από καουτσούκ, ήταν το πρώτο εξωτικό ζώο που έγινε παιχνίδι για παιδιά και έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο. Τα βιβλία της στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και είναι κατάλληλα για μωρά και για νήπια.
Οι σελίδες τους έχουν ανάγλυφα μέρη για την ανάπτυξη των αισθητήριων ικανοτήτων του μωρού και επιπλέον είναι πλούσια σε συμβουλές για γονείς.
Στο βιβλίο με τη Σόφι οι μικροί μας φίλοι θα μάθουν να τρώνε το φαγητό, θα μάθουν χρήσιμα αντικείμενα και πράγματα όπως το ρολόι, το σαπούνι, το πιάτο, τα μαχαιροπίρουνα αλλά και το ψωμί, θα γνωρίσουν την αξία των θρεπτικών λαχανικών, των φρούτων, του γάλακτος αλλά και του γιαουρτιού.
Θα μάθουν να πλένουν τα χεράκια πριν το φαγητό και παρέα με τη Σόφι θα επιδιώξουμε να δοκιμάσουν νέες γεύσεις.
Οι πολύτιμες συμβουλές τους βιβλίου, προτρέπουν τους γονείς να μιλούν στα παιδιά κατά τη διάρκεια του γεύματος, να τα παροτρύνουν ώστε να γευτούν τη νοστιμιά του και φτάνοντας στα φρούτα να τους διδάξουν την σημαντική αξία που έχουν στη διατροφή όλων μας.
Κι αν λερωθούν;
Μη σας νοιάζει, σημασία έχει να φάνε το φαγητό τους και να ανακαλύψουν πόσο τους άρεσε τόσο η διαδικασία αλλά και το ίδιο το γεύμα!!

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.