Το πρώτο κείμενο που φιλοξενούμε στη νέα μας ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ, είναι της φίλης αναγνώστριας Ευθυμίας Σκαπέτη από τα Τρίκαλα και την ευχαριστούμε πολύ!

Όλα για λίγο παράδεισο (συγγραφέας Σταματίνα Τσιμτσιλή)

ola gia ligo paradeiso
Ερωτικό μυθιστόρημα
….ένα ερωτικό παραμύθι για μεγάλα παιδιά που εκτυλίσσεται σε δυο χρόνους. Από το παρόν στο παρελθόν και πάλι πίσω στο παρόν.
Η πρωταγωνίστρια πριν αλλάξει σελίδα στη ζωή της (γάμος), κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν της. Στην αναδρομή αυτή παρακολουθούμε όλα τα βιώματα που την επηρέασαν, την στιγμάτισαν και εν τέλει την καθόρισαν.
Η ιστορία κυλάει αβίαστα και καταλήγει, όπως όλα τα παραμύθια, με ευτυχισμένο τέλος. Κρατάει το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα. Διαβάζεται το ίδιο εύκολα και ευχάριστα, είτε δίπλα στο τζάκι το χειμώνα, είτε σε μια παραλία το καλοκαίρι.
Με μια δεύτερη, πιο διεισδυτική ματιά, μπορείς να εντοπίσεις πολλά σημεία – κλειδιά, φράσεις ή ακόμα και ολόκληρες παραγράφους, που αν τους δώσεις περισσότερο χρόνο και χώρο για επεξεργασία κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, τα οποία σου δίνουν τη δυνατότητα να σκεφτείς και να δεις τη ζωή από διάφορες και διαφορετικές οπτικές γωνίες.
Όσα συναισθήματα κι αν αλλάξεις κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης στο τέλος σου μένει μια γλυκιά αίσθηση λόγω της ευτυχούς κατάληξης. Κατάλληλο για ενηλίκους. Δεν θα το πρότεινα σε εφήβους αλλά ούτε και στους γονείς μου. Θα το συνιστούσα σε άντρες αναγνώστες γιατί μέσα στις σελίδες του βιβλίου συναντάμε έναν απόμακρο, αποστασιοποιημένο, απόντα πατέρα, έναν αδιάφορο, εγωιστή σύντροφο αλλά και ένα σύντροφο συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη. Καταγράφεται ο καθοριστικός και ουσιαστικός ρόλος που παίζουν οι άντρες ως μπαμπάδες και ως σύντροφοι και γίνεται κατανοητό πως αυτός ο ρόλος μπορεί να οδηγήσει τη ζωή των γυναικών που τους περιβάλλουν στο ένα ή στο άλλο μονοπάτι.
Σε όλους εσάς, άνω των δεκαοκτώ και κάτω των εξήντα – έτσι για να βάλουμε ένα άνω όριο, καλή ανάγνωση…..
Ε.Σ.