Το γράψιμο ήταν ανέκαθεν η φυγή μου, η λύτρωση από μία αδυσώπητη πραγματικότητα.
Είναι μία μαγική διαδικασία η οποία με ωθεί να καταγράφω τις σκέψεις μου σε ένα χαρτί και να απελευθερώνομαι από τα δυσάρεστα συναισθήματα. Η συγγραφή είναι ένα μαγικό ταξίδι που μας καλεί να είμαστε αληθινοί, πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με το αναγνωστικό μας κοινό.
Η συγγραφή κειμένων μου χάρισε την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μου και τις επιθυμίες του. Με βοήθησε να ξεδιπλώνω ελεύθερα τις σκέψεις μου χωρίς να φοβάμαι την κατάκριση. Διότι γνώριζα ότι για κάθε ιστορία υπάρχει πάντα ένας άνθρωπος, ένας αναγνώστης, που θα ταυτιστεί μαζί της και θα τον εμπνεύσει.
Η γραφή βοηθάει τον άνθρωπο να λυτρωθεί από τον κυκεώνα των αρνητικών συναισθημάτων και να απεγκλωβιστεί γρηγορότερα και πιο ανώδυνα από μία δύσκολη και πιεστική κατάσταση. Διαβάζοντας οι ίδιοι τις σκέψεις μας ξανά σε ένα χαρτί τις φιλτράρουμε καλύτερα και με πιο ώριμη ματιά.
Μέσω της συγγραφής ένοιωσα ένας σημαντικός άνθρωπος που μπορεί να είναι σημαντικός για τους συνανθρώπους του, να τους παρηγορήσει και με μία δική του άποψη να τους δώσει μία λύση σε ένα δικό τους πρόβλημα.
Η συγγραφή σίγουρα βοηθάει τη ζωή μας και για αυτό όσοι εκφράζονται με αυτό τον τρόπο, ας μην τον εγκαταλείψουν ποτέ…