Φαντάσου να πρέπει να ντυθείς με συγκεκριμένο τρόπο για να βγεις έξω, να σε κρίνουν άσχημα μόνο και μόνο επειδή δεν αρέσει ο τρόπος που συστήνεσαι ή αυτοπροσδιορίζεσαι, να σε κοιτάζουν περίεργα επειδή δεν εγκρίνουν τις παρέες ή τον σύντροφό σου. Κι αν το ζεις ήδη, σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, σκέψου πόσο σε καταπιέζει όλο αυτό… Και πόσο σε αδικεί.

Ο αυτοπροσδιορισμός και η σωματικότητα, το πώς αντιλαμβάνεται δηλαδή κανείς το ίδιο του το σώμα, είναι μια πραγματικότητα που οφείλουμε να σεβαστούμε. Φέτος η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ (LGBTQIA+), που γιορτάζει το Σάββατο 10 Ιουνίου στην πλατεία Κοτζιά, με πορεία, περίπτερα και μια μεγάλη συναυλία, βλέπει τη ζωή αλλιώς.

«Μια φορά κι έναν καιρό…» όταν η ζωή ήταν πιο εύκολη, η αντίληψη πιο συμπεριληπτική και η ζωή μακριά από στερεότυπα κι εκφοβισμούς.

Με αφορμή το φετινό Athens Pride, σου προτείνουμε βιβλία που μιλούν για το αίσθημα του ανήκειν, την αυτοεκτίμηση, την ερωτική εξερεύνηση.

image description

Με γλώσσα λυρική και τρυφερή, ο Μάριο Ντεζιάτι τολμά να καταδυθεί στον ερωτικό κόσμο και στις ιδιαιτερότητες μιας ρευστής, ξεριζωμένης, ασυμβίβαστης γενιάς: της δικής του. Της γενιάς των Millennials, των σημερινών σαραντάρηδων, που απελευθερώθηκαν και δεν φοβήθηκαν να αναζητήσουν τη θέση τους στον κόσμο μακριά από τον τόπο τους, και που ένιωσαν πραγματικά πολίτες της Ευρώπης.

Με μια αύρα γοτθικού μυστηρίου και το βλέμμα στραμμένο στη γυναίκα και στην ανάγκη της να αναδειχθεί αλλά και να ζήσει τον έρωτά της με μια άλλη γυναίκα, η Σάρα Πένερ υπογράφει μια υπόθεση γεμάτη ένταση και αγωνία, ενώ παράλληλα αναδεικνύει για ακόμη μια φορά τις δυσκολίες που συναντούσαν οι γυναίκες στο παρελθόν, στηλιτεύοντας με έναν τρόπο τα στερεότυπα που ευδοκιμούν μέχρι και σήμερα.

image description

Η Αν Κλιβς, συγγραφέας των σειρών Σέτλαντ και Βέρα Στάνχοουπ, που έχει τιμηθεί με το CWA Diamond Dagger Award, την υψηλότερη διάκριση στην αστυνομική λογοτεχνία, επιστρέφει με μια σύγχρονη συμπεριληπτική αστυνομική ιστορία, που τοποθετεί ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ντετέκτιβ Μάθιου Βεν.

Αυθεντικό και οργισμένο, ορμητικό και τρυφερό μαζί, το βιβλίο αυτό είναι ταυτόχρονα μια ειλικρινής αυτοβιογραφία και ένα ηχηρό κάλεσμα. Είναι η ιστορία του πώς μπορούμε να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας αρκετά, ώστε να βάλουμε τα όριά μας, να συμφιλιωθούμε με το σώμα μας, να τιμήσουμε τον θυμό και τον πόνο μας, και να απελευθερώσουμε τα πιο αληθινά, πιο άγρια ένστικτά μας, ώστε να μπορέσουμε, να κοιτάξουμε τον εαυτό μας και να πούμε: Αυτ@ είμαι εγώ.

Μια απολαυστική ιστορία για την αποδοχή και τη διαφορετικότητα, γεμάτη συμβολισμούς και υπέροχη ασπρόμαυρη εικονογράφηση που σε συνδυασμό με τις νέον δυναμικές λεπτομέρειες αναδεικνύει το περιεχόμενο και προκαλεί σκέψεις και συζητήσεις σχετικά με την ανοχή και τη συμπερίληψη.

image description

Μια ιστορία αγάπης που ανατρέπει κάθε στερεότυπο. Ένα γλυκό εικονογραφημένο βιβλίο που υμνεί την αγάπη σε όλες τις υπέροχες μορφές της, ανεξάρτητα από το φύλο, το είδος και τις κοινωνικές πιέσεις.