Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στις εκδόσεις μας τον Άκη Πετρετζίκη!
Μετά από πολλή δουλειά και έρευνα από τον Άκη και την ομάδα του, δημιουργήθηκε το Ευκολάκι, μια φρέσκια και επίκαιρη πρόταση που ευελπιστούμε πως θα εμπνεύσει τον καθένα και την καθεμία μας να μπει στην κουζίνα και να δημιουργήσει!

Η μαγειρική δεν είναι πάντα χρονοβόρα και περίπλοκη. Μπορούμε να τρώμε υπέροχα σπιτικά γεύματα χωρίς να σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο.
Στη συλλογή συνταγών αυτού του βιβλίου βρίσκουμε 120 εύκολες και γρήγορες λύσεις για κάθε στιγμή και κάθε μέρα της εβδομάδας, ώστε να μπει η μαγειρική στη ζωή μας!

Ένα πρακτικό βιβλίο για κάθε άνθρωπο με περιορισμένο χρόνο, εργαζόμενο, φοιτητή, γονέα, πολυάσχολο, foodie που θέλει να περάσει στην πράξη ή αναζητά νέες γευστικές περιπέτειες.
Μέσα στις σελίδες βρίσκουμε αναλυτικά πώς γίνεται η αρχή,
πώς οργανωνόμαστε για να καταλήξουμε σε γευστικά πιάτα χωρίς πολύ κόπο!
Είναι πραγματικά Ευκολάκι!

Κυκλοφορεί στις 6 Νοεμβρίου.

Εδώ θα βρείτε εικόνες από το εσωτερικό του βιβλίου,
διαθέσιμες προς δημοσίευση.

Άκης Πετρετζίκης – Βιογραφικό

«Οι συνταγές του πάντα πετυχαίνουν!» Αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι γνωρίζουν για τον Άκη και σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα πει κανείς γι’ αυτόν. Μέχρι να το κατακτήσει, όμως, μεσολάβησαν αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς, πολλά όνειρα και ακόμα περισσότεροι πετυχημένοι στόχοι. Ο Άκης Πετρετζίκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, από την οποία έφυγε όταν έκλεισε τα δεκαοχτώ για να σπουδάσει λογιστική στην Αθήνα. Καλοί οι αριθμοί, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτό που ονειρευόταν να κάνει στη ζωή του! Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του και σπούδασε σεφ σε σχολή μαγειρικής. Αφού εργάστηκε σε γνωστά εστιατόρια και ξενοδοχεία στην Ελλάδα, διεύρυνε τους ορίζοντές του και στην Αγγλία, όπου εργάστηκε για πέντε χρόνια και συνεργάστηκε με διάσημους και βραβευμένους σεφ.

Το 2010 γύρισε στην Ελλάδα για να κερδίσει τον τίτλο του πρώτου Έλληνα Master Chef… και το κατάφερε! Από τότε ο Άκης συναντά στην επαγγελματική του πορεία μόνο επιτυχίες και αναγνώριση. Ξεκίνησε μια σειρά από εκπομπές τόσο στην τηλεόραση όσο και στο προσωπικό του κανάλι στο YouTube, οι οποίες ως στόχο είχαν να κάνουν τον κόσμο να αγαπήσει το σπιτικό φαγητό, να μπει στην κουζίνα του και να τολμήσει να δημιουργήσει εύκολες αλλά και πιο απαιτητικές συνταγές. Θέλει να έχει συνεχή αλληλεπίδραση με το κοινό του μέσα από τη μαγειρική ιστοσελίδα του και τα προσωπικά του κανάλια στα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία ενημερώνει καθημερινά με ενδιαφέρον περιεχόμενο και υπέροχες συνταγές για όλους!

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα βιβλία του Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού στην κατηγορία «Ευ Ζην» στα Public Book Awards το 2015, Μόνο σοκολάτα, Piece of cake, Η δική μου ελληνική κουζίνα, Street food, Το απόλυτο βιβλίο της νηστείας, All about brunch και Παιδικό πάρτι, καθώς και μια παιδική σειρά βιβλίων και επιτραπέζιων παιχνιδιών για τη διατροφή.