ΟΙ ΦΛΕΒΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ

    

Η Ιουλία Ιωάννου γεννήθηκε και ζει στο Αγρίνιο. Έχει σπουδάσει Οπτικός και για αρκετά χρόνια δούλεψε στον ιδιωτικό τομέα.
Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 2015 όταν εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο: «Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα». Ακολούθησαν το 2016 οι «Απώλειες», το 2017 τα «Ασημένια μάτια», τα «Μετέωρα Μυστικά» το 2019 και το 2021 το «Πέρα από την αιωνιότητα».
Από το 2009 είναι διαχειρίστρια της ιστοσελίδας www.vivlio-life.gr, όπου δημοσιεύονται βιβλιοκριτικές, συνεντεύξεις, ενημερωτικά δελτία τύπου από όλο τον εκδοτικό χώρο και λογοτεχνικά άρθρα.
  1. Θέλετε να μας πείτε τους τίτλους των βιβλίων που έχετε εκδώσει;
    Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση να συστήσω στην ομάδα και τους αναγνώστες σας τα βιβλία μου. Ξεκίνησα να γράψω το πρώτο μου μυθιστόρημα το 2014 και εκδόθηκε τον επόμενο χρόνο. Ο τίτλος του ήταν «Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα», ακολούθησαν οι «Απώλειες», στη συνέχεια τα «Ασημένια μάτια», τα «Μετέωρα Μυστικά» και το πέμπτο βιβλίο μου ήταν το «Πέρα από την αιωνιότητα».
  2. Θέλετε να μας μιλήσετε για το τελευταίο σας βιβλίο;
    Το «Πέρα από την αιωνιότητα» εκδόθηκε πριν από δυόμισι χρόνια, οπότε δεν είναι πολύ καινούριο. Είναι όμως ένα βιβλίο που πραγματεύεται θέματα διαχρονικά, με σκέψεις και ερωτήματα που θα προβληματίσουν κάθε ανθρώπινο ον. Δηλαδή το πέρασμα από τη ζωή στο θάνατο, τι γίνεται πέρα από το τώρα του καθενός και τι είναι διατεθειμένος να κάνει κάποιος που ανακαλύπτει τον τρόπο να «παρατείνει» την θνητή υπόστασή μας. Ένα βιβλίο βασισμένο σε δύο πραγματικά γεγονότα που συνδέονται με έναν ευφάνταστο τρόπο.
  3. Πότε ξεκινήσατε να γράφετε; Ήταν εσωτερική ανάγκη;
    Από μικρή ηλικία μου άρεσε να γράφω, όχι απαραίτητα σε μορφή ημερολογίου αλλά σε διαστήματα και καταστάσεις στις οποίες ένιωθα επιτακτική ανάγκη να εκφράσω κάποια βαριά συναισθήματα που με πίεζαν. Κάπως έτσι, σπρωγμένη από αυτή την εσωτερική ανάγκη έγραψα αρκετές μικρές αυτοτελείς ιστορίες, πριν αποφασίσω να ξεκινήσω ένα μεγάλο βιβλίο. Δηλαδή να αναπτύξω τις σκέψεις και όλα όσα κουβαλούσα στην ψυχή μου σε ένα μυθιστόρημα πάνω από 80.000 λέξεις. Από τις 1.000 περίπου που ήταν τα μικρά μου διηγήματα, ήταν τεράστιο άλμα το ολοκληρωμένο βιβλίο. Όμως ήταν πραγματικά κάθαρση αυτό το άλμα!
  4. Επιλέγετε πρώτα τον τίτλο του βιβλίου ή ο τίτλος επιλέγεται αργότερα;
    Κατά παράδοξο τρόπο, πρώτα έχω στο μυαλό μου τον τίτλο και πάνω σε αυτό χτίζω τις ιστορίες μου.
  5. Ποιος είναι ο τρόπος που γράφετε; Χρησιμοποιείτε χειρόγραφο; Ή δακτυλογραφείτε απευθείας;
    Όχι δεν χρησιμοποιώ χειρόγραφο, γράφω απευθείας και οι ιδέες κατεβαίνουν σαν ορμητικό ποτάμι!
  6. Πόσο σημαντική είναι για σας η ανάγνωση βιβλίων;
    Πρώτα είμαι αναγνώστρια και μετά συγγραφέας. Θεωρώ πάρα πολύ σημαντική την ανάγνωση βιβλίων καθώς έτσι αναπτύσσεται και ο λόγος και η φαντασία του συγγραφέα. Είναι όμως και η απόλαυση της ανάγνωσης για μένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Δεν μπορώ να φανταστώ τις μέρες μου χωρίς ένα βιβλίο να με συντροφεύει.
  7. Οι ήρωες σας βασίζονται σε πραγματικούς ανθρώπους; Γεγονότα; Η είναι όλο μυθοπλασία το έργο σας;
    Σε όλα μου τα βιβλία υπάρχουν πραγματικά περιστατικά και άνθρωποι που πέρασαν από τη ζωή μου καμουφλαρισμένα στις καταστάσεις που βιώνουν οι ήρωές μου. Στο τελευταίο μου όμως βιβλίο τα γεγονότα της εξέγερσης των μεταλλωρύχων της Σερίφου το 1916 και η ταρίχευση της Ροζαλίας Λομπάρντο στο Παλέρμο το 1920, είναι απολύτως αληθινά. Πάνω σε αυτά στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε «ένα πραγματικό θρίλερ ανατροπών και ο αναγνώστης διαβάζει μια ιστορία για την αφοσίωση και το άσβεστο πάθος, μια τραγωδία δίχως τέλος ώσπου να γνωρίσουν οι ήρωες το μεγαλείο της αγάπης».
  8. Έχετε ήδη κάποιο επόμενο βιβλίο στο μυαλό σας;
    Ναι έχω έτοιμο το έκτο μου βιβλίο, το οποίο θα εκδοθεί τον επόμενο χρόνο.