Το πρώτο εκδοτικό του μήνα αυτού θα λάβει χώρα στο αναγνωστικό σύμπαν μια ΟΛΙΚΗ ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΡΔΙΑΣ, καθώς η συγγραφέας του περσινού μπεστ σέλερ Η ΠΕΝΘΕΡΑ, Μαρία Παναγοπούλου, επιστρέφει δριμύτερη και μας παρασύρει σε μια μυστηριώδη υπόθεση στην αστραφτερή δεκαετία του ’80.
Επιπλέον, το λογοτεχνικό γεγονός του μήνα είναι αναμφίβολα η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Καζούο Ισιγκούρο, Η ΚΛΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ. Πρόκειται για το πρώτο μυθιστόρημά του μετά τη βράβευσή του με το Νομπέλ το 2017.


Τέλος, ο Νο 1 master chef επανέρχεται δριμύτερος με ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΝΗΣΤΕΙΑΣ, αναδεικνύοντας τη χορτοφαγία σε trend, ενώ το αφιέρωμα στον Όργουελ συνεχίζεται με τα προκλητικά και προφητικά έργα του 1984 & Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ σε πρωτοποριακές cult εκδόσεις τσέπης σε τιμές-έκπληξη!

Στην εφηβική λογοτεχνία, ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ θα καθηλώσει τους νεαρούς αναγνώστες και θα τους μεταφέρει σε μια δυστοπική, καταπιεστική κοινωνία, όπου η δεκαεξάχρονη ηρωίδα θα παλέψει για να πάρει τον έλεγχο της ζωής της. Θα το λατρέψουν όλοι όσοι αγαπούν τους Αγώνες Πείνας!
Ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες των παιδικών, ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΡΑΚΑΣ κάνει αισθητή την παρουσία του! Ο αγαπημένος ήρωας επιστρέφει με δύο νέες, ξεκαρδιστικές περιπέτειες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά και θα υποστηριχθούν, όπως πάντα, από μεγάλη, πανελλαδική τηλεοπτική καμπάνια.
Στο παιδικό εκδοτικό πρόγραμμα ξεχωριστή θέση κατέχει, επίσης, το επαναλανσάρισμα των τριών βιβλίων με τις περιπέτειες του πιο δυνατού κοριτσιού στον κόσμο, σε σκληρόδετες εκδόσεις! Η ΠΙΠΗ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ, 75 χρόνια από την έκδοση του πρώτου βιβλίου, συνεχίζει να εμπνέει μικρούς και μεγάλους και να αποτελεί σύμβολο ανεξαρτησίας, δυναμικότητας και καλοσύνης.

ΠΟΛΥΞΕΝΗ

Δυνατό comeback από την Πένυ Παπαδάκη με πολύ ελκυστική ιστορία και εξώφυλλο που αιχμαλωτίζει το βλέμμα.

Η Πολυξένη άνοιξε τον φάκελο που κρατούσε στα χέρια της. Ένα εξώφυλλο περιοδικού πρόβαλε μπροστά στα μάτια της και της έκοψε την ανάσα. Ήταν η κοπέλα που την επισκεπτόταν στα όνειρά της. Η ομοιότητά τους ήταν συγκλονιστική!
Αυτή είναι η μητέρα σου.
Τα καλλιγραφικά γράμματα της γιαγιάς της έκαναν τις συστάσεις.
Σε ένα άλλο εξώφυλλο χαμογελούσε παιχνιδιάρικα και πίσω της ήταν ένας άντρας· κάποιος είχε κυκλώσει τη μορφή του.
Αυτός είναι ο πατέρας σου, διάβασε και αναρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε ούτε μια φωτογραφία του στο σπίτι όπου έμενε με την Ασημίνα. Ήταν ένας ωραίος άντρας, ένας άντρας που είχε το ερωτευμένο βλέμμα του καρφωμένο στη μάνα της.
Τουλάχιστον γεννήθηκα από έρωτα, σκέφτηκε κι ευχήθηκε, αν κάποτε αποκτούσε ένα παιδί, να ήταν από έρωτα.
Μια λευκή κόλα χαρτί, που από τα χρόνια είχε ελαφρώς κιτρινίσει στις άκρες, ήταν διπλωμένη στα δύο. Την άνοιξε σχεδόν ευλαβικά για να μην τη σκίσει και διάβασε μία και μόνο λέξη: ΣΥΓΓΝΩΜΗ.
Αυτή τη λέξη και μια απάντηση στο «γιατί», που της έτρωγε χρόνια την ψυχή, περίμενε η Πολυξένη από την Ασημίνα. Μα η συγγνώμη απαιτεί γενναιότητα και οι απαντήσεις αλήθεια, κι αυτή η γυναίκα δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτές τις αξίες. Καταχράστηκε καθετί δικό της –την ταυτότητά της, τα γνήσια έγγραφά της, την περιουσία της– κάνοντάς τη να νιώθει πως δεν ανήκει πουθενά· πως είναι… Πολύ-ξένη.

Θα έρθει άραγε η λύτρωση; Και αν ναι, για ποια από τις δύο;

Ραδιοφωνική καμπάνια.
Τιμή πώλησης: 15,50 €

ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΗ ΜΙΣ ΚΑΛΛΑΣ
ΡΕΠΠΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Η Κάλλας είναι η μία και μοναδική ντίβα της όπερας ‒ η αινιγματική της σαγήνη προσελκύει πάντοτε το ενδιαφέρον του κοινού. Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος τη γνώρισε προσωπικά και το βιβλίο βασίζεται στα βιώματά του.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος λόγω της γιαγιάς του Κατίνας Παξινού και του παππού του Αλέξη Μινωτή, είχε την τύχη να γνωρίσει πολλούς θρυλικούς καλλιτέχνες, ξένους και Έλληνες. Ωστόσο, η Κάλλας, για κάποιον περίεργο λόγο, του ενέπνευσε κάτι παραπάνω από θαυμασμό. Είχαν μόνο πέντε σύντομες συναντήσεις∙ σίγουρα ασήμαντες για εκείνη αλλά καθοριστικές για τον μικρό Αλέξανδρο.
Την πρώτη φορά που βρέθηκαν μαζί, το 1958, ο Αλέξανδρος ήταν έντεκα ετών και αρχικά αισθάνθηκε απέναντί της φόβο, που εξελίχθηκε σχεδόν αμέσως σε μια ενθουσιώδη φιλία, όταν η Κάλλας τού χάρισε την πρώτη του λευκή σοκολάτα. Χάρη σε αυτή τη λευκή σοκολάτα έγινε λάτρης της όπερας και παραμένει μέχρι σήμερα. Και όχι μόνο της όπερας αλλά και της ίδιας της Κάλλας, που σιγά σιγά αποτυπώθηκε στο μυαλό του ως μια συμβολική εικόνα πάθους και αφοσίωσης στην τέχνη.
Το ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΤΗ ΜΙΣ ΚΑΛΛΑΣ είναι η ιστορία αυτής της εικόνας, όπως καταγράφηκε στην παιδική και νεανική ψυχή του Αλέξανδρου∙ μιας εικόνας, που βρίσκεται στον βυθό της μνήμης πια, ωστόσο εκπέμπει ακόμα την αινιγματική της σαγήνη. Ποια ήταν, όμως, η Μαρία Κάλλας;
Πραγματικότητα, φαντασία, εξιδανίκευση και απομυθοποίηση συμπλέκονται και αλλοιώνουν την εύθραυστη ύλη της αλήθειας των γεγονότων, που φαντάζει όλο και πιο απροσπέλαστη. Το μόνο που μας μένει είναι η αλήθεια των αισθημάτων μας.

Τιμή πώλησης: 14,40 €

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ. Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η αμερικανική υποστήριξη στην Ελληνική Επανάσταση είναι ένα σχετικά άγνωστο θέμα, που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον.

Το βιβλίο προλογίζει ο πρέσβης
των ΗΠΑ.

Η Ελληνική Επανάσταση είχε ιδιαίτερη για τους Αμερικανούς. Οι αμερικανικές εφημερίδες της εποχής ονόμασαν το ξέσπασμα συμπάθειας και υποστήριξης προς τους Έλληνες «Ελληνική Φωτιά», κάνοντας έναν παραλληλισμό με το βυζαντινό υγρό πυρ. Αν και η σύσταση του υγρού πυρός έχει χαθεί στο διάβα της Ιστορίας, η αμερικανική «Ελληνική Φωτιά» αποτελούνταν από ενθουσιασμό για τον ελληνικό αγώνα, τον οποίο ενέπνεε η πεποίθηση πως τα δημοκρατικά ιδεώδη συνέδεαν τους Αμερικανούς με το αρχαίο ελληνικό παρελθόν.

Το παρόν βιβλίο, ωστόσο, δεν περιέχει απλώς μια ιστορία για το εύρος της στήριξη που παρείχαν οι Αμερικανοί στους Έλληνες. Το κίνημα υπέρ της ελληνικής ανεξαρτησίας αποτελεί ένα μοναδικό όχημα για να διερευνηθούν τα συμφέροντα των Αμερικανών στην Ελλάδα και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία· να διαπιστωθούν οι τρόποι με τους οποίους οι Αμερικανοί πίστευαν ότι θα βοηθούσαν τους Έλληνες να εξασφαλίσουν την ανεξαρτησία, καθώς και να εξεταστεί πώς αυτές οι προσπάθειες επηρέασαν τα μεταρρυθμιστικά κινήματα του 19ου αιώνα στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική υποστήριξη στην Ελληνική Επανάσταση είχε κοινωνικές επιπτώσεις και πολιτικό αντίκτυπο στις ΗΠΑ, ενώ, αντίθετα, ο Πόλεμος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας βοήθησε τους Αμερικανούς να αυτοπροσδιοριστούν ως λαός και να ερμηνεύσουν την κληρονομιά της Αμερικανικής Επανάστασης στη διεθνή σκηνή.

Τιμή πώλησης: 19,90 €

ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ
ΚΙΜ ΛΙΓΚΕΤ

Ένα βιβλίο που θα καθηλώσει τους νεαρούς αναγνώστες και θα τους μεταφέρει σε μια δυστοπική, καταπιεστική κοινωνία, όπου η δεκαεξάχρονη ηρωίδα θα παλέψει για να πάρει τον έλεγχο της ζωής της.
Θα το λατρέψουν όλοι όσοι αγαπούν τους Αγώνες Πείνας.

Κανείς δε μιλά για το έτος της χάριτος. Απαγορεύεται.
Στην κομητεία Γκάρνερ λένε στα κορίτσια ότι έχουν τη δύναμη να σαγηνεύουν και να παρασύρουν τους άνδρες μακριά από το κρεβάτι τους, να οδηγούν τις συζύγους στην τρέλα από τη ζήλια. Πιστεύουν πως το ίδιο τους το δέρμα εκκρίνει ένα ισχυρό αφροδισιακό, το δυνατό ελιξίριο της νιότης ενός κοριτσιού στο κατώφλι της γυναικείας ενηλικίωσης. Γι’ αυτό τα διώχνουν μακριά μόλις συμπληρώσουν τα δεκαέξι τους χρόνια, ώστε να απελευθερώσουν τις μαγικές τους δυνάμεις στη φύση, να εξαγνιστούν και να επιστρέψουν έτοιμα για γάμο. Ωστόσο, δεν καταφέρνουν να γυρίσουν όλα ζωντανά.
Η δεκαεξάχρονη Τίρνι Τζέιμς ονειρεύεται μια καλύτερη ζωή – μια κοινωνία που δε θέτει αντιμέτωπη φίλη με φίλη, γυναίκα με γυναίκα. Όμως, καθώς πλησιάζει το δικό της έτος της χάριτος, συνειδητοποιεί γρήγορα ότι δεν είναι μόνο τα αδυσώπητα στοιχεία της φύσης που πρέπει όλες τους να φοβούνται. Δεν είναι καν οι λαθροκυνηγοί που παραμονεύουν στο δάσος, περιμένοντας την ευκαιρία να αρπάξουν ένα από τα κορίτσια ώστε να βγάλουν μια περιουσία στη μαύρη αγορά. Ίσως, τελικά, αυτό που έχουν να φοβούνται περισσότερο απ’ όλα είναι η μία την άλλη.

Τιμή πώλησης: 16,60 €

  1. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
    ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

Μια εκπληκτική περιπέτεια μυστηρίου και δράσης, με φόντο την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Μάρτιος 1821. Ο δωδεκάχρονος Αναστάσης, που κατοικεί στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα, συναντάει8 τον φίλο του Βασίλη για νυχτερινό ψάρεμα σ’ ένα ποτάμι έξω από την πόλη. Κάποια στιγμή ακούνε πυροβολισμούς. Τρομοκρατημένοι, τρέχουν να κρυφτούν πάνω σε ένα δέντρο. Τότε ανακαλύπτουν έναν πληγωμένο Έλληνα που τον κυνηγούν Τούρκοι. Ο άντρας τούς δίνει ένα δυσνόητο μήνυμα και έπειτα λιποθυμάει. Τα δυο παιδιά αποφασίζουν να τον βοηθήσουν και τον κρύβουν σε μια σπηλιά για να περάσει τη νύχτα. Την επομένη μέρα επιστρέφουν, αλλά ο τραυματίας έχει μυστηριωδώς εξαφανιστεί.

Οι δυο φίλοι αρχίζουν τις έρευνες, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τι έχει συμβεί. Δεν ξέρουν όμως ότι έχουν μπλέξει σε μια επικίνδυνη περιπέτεια. Αυτό θα το καταλάβουν λίγες μέρες μετά, όταν αποκρυπτογραφήσουν το μήνυμα που τους έδωσε ο παράξενος άντρας. Ακριβώς τότε θα αντιληφθούν ότι όλη η τουρκική αστυνομία τούς κυνηγάει. Άραγε οι δυο φίλοι θα καταφέρουν να ξεφύγουν και να διαφυλάξουν το μεγάλο μυστικό που κατέχουν για την Ελλάδα, η οποία είναι
έτοιμη να ξεσηκωθεί ενάντια στους Τούρκους;

Μια εκπληκτική περιπέτεια μυστηρίου και δράσης, με φόντο την ένδοξη Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

Νέα σκληρόδετη έκδοση της κλασικής σειράς βιβλίων Πίπη Φακιδομύτη. Τα βιβλία περιλαμβάνουν την κλασική εικονογράφηση με την οποία έγιναν γνωστά και αγαπήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Η ΠΙΠΗ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ – ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

Η ΠΙΠΗ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ ΣΤΙΣ ΝΟΤΙΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ – ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΠΙΠΗ ΦΑΚΙΔΟΜΥΤΗ – ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΕΙΟ
Μια πρωτότυπη συλλογή διηγημάτων από συγγραφείς και εικονογράφους, μέλη και διακριθέντες, της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, για δέκα ξεχωριστές ημέρες… χωρίς σχολείο!

Τιμή πώλησης: 6,60 €

ΣΑΪΝΙΑ ΩΣ ΤΑ ΠΕΝΤΕ!

Βιβλίο αναφοράς για όλα τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, με συγκεντρωμένες απλές πληροφορίες και γλυκιά εικονογράφηση για όλα τα σημαντικά θέματα: από τα χρώματα και τους αριθμούς μέχρι την οδική ασφάλεια και τα συναισθήματα.

Τιμή πώλησης: 11,10 €

ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΣΕ ΤΣΑΝΤΑΚΙ: Η ΧΙΟΝΑΤΗ
ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΣΕ ΤΣΑΝΤΑΚΙ: Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ

Αγαπημένα κλασικά παραμύθια, με υπέροχη εικονογράφηση, μαγευτικούς ήχους και ένα πρακτικό χερούλι, ιδανικό για μικρά χεράκια.
ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΣΕ ΤΣΑΝΤΑΚΙ: Η ΧΙΟΝΑΤΗ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΣΕ ΤΣΑΝΤΑΚΙ: Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΕΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΑ ΖΩΑ

Συναρπαστικές εικονογραφημένες ιστορίες με πανέμορφες πριγκίπισσες και μαγικά ζωάκια, για την καλλιέργεια της φαντασίας των κοριτσιών.

Τιμή πώλησης: 12,20 €

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ

Νέος τίτλος στην επιτυχημένη ιστορική σειρά για τον συναρπαστικό κόσμο του Μεσαίωνα και των ιπποτών, με πολλές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές πληροφορίες και πολλά απίθανα αυτοκόλλητα για μεσαιωνικά σκηνικά.

Τιμή πώλησης: 5,50 €

ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ

Νέος τίτλος στη σειρά «Κρυφτούλι» με υφασμάτινα παραθυράκια για μικρά χεράκια, αφιερωμένος στους φοβερούς δεινόσαυρους!

Τιμή πώλησης: 8,80 €

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟ NETFLIX

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ
Τιμή πώλησης: 16,60 €

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ; ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ
Τιμή πώλησης: 6,60 €

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ; ΖΩΑΚΙΑ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ
Τιμή πώλησης: 6,60 €

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ
Τιμή πώλησης: 5,50 €

ΦΕΓΓΑΡΑΚΙ, ΘΑ ΣΕ ΠΙΑΣΩ!
Τιμή πώλησης: 7,70 €

ΑΝΤΙΟ, ΠΑΝΑ!
Τιμή πώλησης: 7,70 €

ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Τιμή πώλησης: 8,80 €