Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε το εκδοτικό μας πρόγραμμα για τον μήνα Νοέμβριο με οκτώ νέα βιβλία για ενήλικες και παιδιά, το οποίο θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία από τις 16 Νοεμβρίου.

Η περιπλανώμενη βιβλιοθήκη της ερήμου – Omaima Al-Khamis


Η γοητευτική ιστορία ενός βιβλιοπώλη της εποχής των Σταυροφοριών που ξεκινάει το ταξίδι του στις σημαντικές πόλεις του ισλαμικού κόσμου του 11ου αιώνα: Βαγδάτη, Ιερουσαλήμ, Κάιρο και Κόρδοβα, τις πόλεις του Αχάτη. Ένα ταξίδι κατά το οποίο ανακαλύπτει νέες ιδέες αλλά και σέκτες, φιλοσοφικές σχολές, συρράξεις και ωριμάζει και ο ίδιος καθώς εμπλουτίζει τη συλλογή του από σπουδαία βιβλία.
Το βιβλίο έλαβε το βραβείο Ναγκίμπ Μαχφούζ και υπήρξε υποψήφιο για το διεθνές βραβείο αραβικής λογοτεχνίας.
Μετάφραση από τα αραβικά: Ελένη Καπετανάκη

Χλωμό άλογο, χλωμός αναβάτης – Katherine Anne Porter


Η Katherine Anne Porter ανήκει στο πάνθεον των σημαντικότερων συγγραφέων το 20ού αιώνα. Έχει βραβευθεί με Πούλιτζερ, National Book Award και Gold Medal Award for Fiction from the American Academy of Arts and Letters, ενώ υπήρξε 5 φορές υποψήφια για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Η συλλογή της Χλωμό άλογο, χλωμός αναβάτης πρωτοεκδόθηκε το 1939 και περιλαμβάνει τρεις εξαιρετικές νουβέλες – τη «Θνητή ζωή», το «Μεσημεριανό κρασί» και την ομότιτλη ιστορία, και κατατάσσεται στα σημαντικότερα δείγματα του εξαιρετικού ταλέντου της στη μικρή φόρμα.
Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη

Πανικός – James Ellroy


Από τον σύγχρονο μετρ του νουάρ, ένα μυθιστόρημα για έναν μοχθηρό μονάρχη του χολυγουντιανού υπόκοσμου τη δεκαετία του 1950 – μια ιστορία διάχυτης παράνοιας γεμάτη κομμουνιστικές συνωμοσίες, χαφιέδες του FBI, πορνοταινίες με διασημότητες και παράξενα ταίρια. Μια χωρίς συστολές ρετρό ιστορία της σκληρής πλευράς του Χόλυγουντ, στους πρωταγωνιστές της οποίας περιλαμβάνονται κορυφαίες διασημότητες της εποχής όπως οι Dean, Rock Hudson, Elizabeth Taylor, Kennedy και Ingrid Bergman.
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος

Παιχνίδι χωρίς τέλος – Simon Sinek


Ένα ευφυές βιβλίο που θέτει στο επίκεντρό του την πραγματικότητα του σύγχρονου επιχειρείν, από τον γκουρού-συγγραφέα του Ξεκινήστε από το Γιατί Simon Sinek. Ο συγγραφέας αναλύει τη σύγχρονη πραγματικότητα μέσα από το πρίσμα του πεπερασμένου και άπειρου παίγνιου, παραλληλίζοντας τις επιχειρήσεις με την ίδια τη ζωή, όπου δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι. Διαχρονικός στόχος των βιβλίων του είναι να χτίσει έναν κόσμο στον οποίο οι άνθρωποι θα ξυπνάμε κάθε πρωί γεμάτοι έμπνευση, θα νιώθουμε ασφάλεια στη δουλειά και θα επιστρέφουμε στο σπίτι ολοκληρωμένοι στο τέλος της ημέρας.
Μετάφραση: Σοφία Σκουλικάρη

Το σώμα δεν ξεχνά. Εγκέφαλος, νους και σώμα στη θεραπεία του τραύματος – Bessel van der Kolk

Ο δημοφιλής ψυχίατρος μας αποκαλύπτει πώς το τραύμα διαταράσσει τον εγκέφαλο – συγκεκριμένα περιοχές αφιερωμένες στην ευχαρίστηση, τη δέσμευση, τον έλεγχο και την εμπιστοσύνη. Δείχνει πώς αυτές οι δυνατότητες μπορούν να επανενεργοποιηθούν μέσω καινοτόμων θεραπειών, όπως η νευροανάδραση, οι τεχνικές ενσυνειδητότητας, αλλά και το παιχνίδι, η γιόγκα και άλλες θεραπείες. Βασισμένο σε μακροχρόνιες έρευνες, αυτό το βιβλίο προσφέρει αποδεδειγμένες εναλλακτικές λύσεις στα φάρμακα και έναν διαφορετικό τρόπο για να προσπαθήσει να ανακτήσει κάποιος τη ζωή του.
Το βιβλίο κυκλοφορεί σε 11 χώρες, είναι New York Times best seller και έχει περισσότερες από 56.000 κριτικές στο Amazon.
Μετάφραση: Δέσποινα Παπαδοπούλου

Το μεγάλο βιβλίο των πουλιών – Yuval Zommer


Μια πολύχρωμη εγκυκλοπαίδεια πουλιών με εντυπωσιακή εικονογράφηση και πλούσιο πληροφοριακό υλικό που απαντά στις ερωτήσεις που έχουμε για τον κόσμο των πουλιών. Σε αυτό το βιβλίο μπορούμε να γνωρίσουμε όλα τα πολύχρωμα, αστεία, υπέροχα φτερωτά πλάσματα του πλανήτη μας και να μάθουμε πώς ζουν, πώς κυνηγούν και πώς συμπεριφέρονται.
Η σειρά κυκλοφορεί σε 21 χώρες και έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Τα μπερδεμένα μου συναισθήματα – Συλλογικό έργο


Ένας οδηγός συναισθημάτων με χρήσιμες συμβουλές και τεχνικές που βοηθούν τα παιδιά να αναγνωρίσουν τα συναισθήματά τους. Χωρισμένο σε ευτυχία, φόβο, θυμό και λύπη, εξερευνά τα τέσσερα βασικά συναισθήματα, τους λόγους για τους οποίους τα νιώθουμε και την επιστημονική εξήγηση πίσω από το καθένα. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν σημαντικά πράγματα για τον εαυτό τους, όπως τι συμβαίνει στον εγκέφαλό τους όταν είναι χαρούμενα, γιατί κλαίνε όταν είναι λυπημένα και γιατί μερικές φορές αισθάνονται νευρικά.
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Σύμπαν στον φούρνο: Η συνταγή – Αlec Carvlin


Ένα πρωτότυπο STEM εικονογραφηµένο βιβλίο που χρησιµοποιεί τον κόσµο της µαγειρικής για να δείξει στα παιδιά πώς δηµιουργήθηκε το σύµπαν. Ο συγγραφέας µαθαίνει στα παιδιά βασικές έννοιες της αστρονοµίας µέσα από µια συνταγή. Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν βοηθητικές σηµειώσεις και ένα γλωσσάρι. Mε εικονογράφηση σε εντυπωσιακούς νέον και ασπρόμαυρους χρωματισμούς, το βιβλίο καταλήγει με το συμπέρασμα ότι το σύμπαν ανήκει σε όλους μας.
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή