Ο γιος του Ιταλού – Rafel Nadal

Το νέο βιβλίο ενός από τους σημαντικότερους σύχρονους Καταλανούς συγγραφείς είναι ταυτόχρονα μια απαγορευμένη ερωτική ιστορία στα χρόνια του Ισπανικού Εμφυλίου και ένα ταξίδι αναζήτησης ταυτότητας. Το μυθιστόρημα τιμήθηκε με το βραβείο Ramon Llull.


Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου

Πρωινά στα Πριγκηπόνησα – Defne Suman

Το Πρωινά στα Πριγκηπόνησα είναι μια συναρπαστική ιστορία γύρω από την αποκάλυψη ενός οικογενειακού μυστικού. Η Σουμάν περιγράφει με μαεστρία τις κρυφές γωνιές της Κωνσταντινούπολης, τη μαγεία της Πριγκήπου, τα βουνά της Μαύρης Θάλασσας και αφηγείται με τον ιδιαίτερα γλαφυρό της τρόπο τη συλλογική αμνησία που έχουν επιβάλει οι τουρκικές Αρχές στο λαό τους και την προσπάθεια των ανθρώπων να ανακτήσουν την πραγματική ιστορία και ταυτότητά τους.


Μετάφραση: Στέλλα Βρετού

Τρικυμίες παθών – Τα νεανικά χρόνα του Κοραή στο Άμστερνταμ – Αργυρώ Μαντόγλου

Το άγνωστο πορτρέτο του νεαρού Κοραή, µιας πολύπλευρης προσωπικότητας, που βιώνει τη σύγκρουση ανάµεσα σε ό,τι του δίνεται και ό,τι φιλοδοξεί να γίνει. Mε τους δισταγμούς, την τόλμη, την ευαισθησία αλλά και το σπινθηροβόλο πνεύµα –ιδιότητες που έµελλε να συµβάλουν στην κατοπινή εξέλιξη του µεγάλου ∆ασκάλου του Γένους.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ

Αδάμαστη – Ποια ήσουν προτού ο κόσμος σου πει ποια πρέπει να είσαι; – Glennon Doyle

Η αγαπημένη συγγραφέας, ακτιβίστρια και ομιλήτρια Glennon Doyle μας παρουσιάζει το πιο δυναμικό, απελευθερωτικό και αποκαλυπτικό βιβλίο της. Ένα διεθνές best seller με εκατομύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, που μας μιλάει για την ευτυχία και την ικανοποίηση που ανακαλύπτουμε, όταν σταματάμε να προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των άλλων και ξεκινάμε να ακούμε τη δική μας εσωτερική φωνή.
Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη

Ο Δρακοσυλλέκτες – Ένα πατίνι για την Ιουστίνη – Κυριάκος Αθανασιάδης

To δεύτερο βιβλίο της σειράς «Ο Δρακοσυλλέκτης» από τους αγαπημένους σε όλα τα παιδιά Κυριάκο Αθανασιάδη και Ναταλία Καπατσούλια με πρωταγωνίστρια το δρακάκι Ιουστίνη που μπλέκεται σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες.
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Προτεινόμενη Ηλικία 3-6

Μπόγκι ο Φαταούλας – Aaron Blabey

Ο πολυβραβευμένος Αυστραλός best seller συγγραφέας και εικονογράφος Aaron Blabey μας συστήνει τον Μπόγκι, ένα αξιολάτρευτο παγκ που πρωταγωνιστεί σε μια σειρά βιβλίων με χιούμορ και περιπέτεια που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες. Το βιβλίο, που μιλά για όλα μοιραζόμαστε ή θα έπρεπε να μοιραζόμαστε, μας μεταφράζει από τη γλώσσα των παγκ ο γνωστός σε μικρούς και μεγάλους Αρσέν.
Προτεινόμενη Ηλικία 3-6

Ο μεγάλος αρκούδος, το μικρό αρκουδάκι κι εγώ – Margarita del Mazo

Ένα διασκεδαστικό και τρυφερό χειμωνιάτικο παραμύθι από τη συγγραφέα Margarita del Mazo και την εικονογράφο Rocio Bonilla που επικεντρώνεται στη σχέση μπαμπά και παιδιού.
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Προτεινόμενη ηλικία : 3-6

Σχολή σκιέρ κατασκόπων – Stuart Gibbs

Το τέταρτο βιβλίο της αγαπημένης Ακαδημίας Κατασκόπων στην οποία ο Μπεν Ρίπλεϊ έχει την πρώτη επίσημη αποστολή στη CIA: να αναχαιτίσει τις παράνομες δραστηριότητες του κακοποιού Λίου Σανγκ. Μια συναρπαστική σειρά βιβλίων με χιούμορ, δράση και πρωτότυπες ιστορίες μικρών κατασκόπων.
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Προτεινόμενη Ηλικία 9+