Το φυλαχτό – Stephen King, Peter Straub
Το φυλαχτό είναι ένα µοναδικό έργο φαντασίας και τρόµου, που καταφέρνει να παρασύρει τον αναγνώστη σε έναν ερεβώδη, µυθικό κόσµο. O Stephen King και ο Peter Straub ακολουθούν τον δωδεκάχρονο Τζακ Σόγιερ σε ένα μοναχικό ταξίδι αναζήτησης του φυλαχτού που μπορεί να σώσει τη ζωή της μητέρας του. Το ταλέντο των δυο κορυφαίων συγγραφέων συνθέτει μια φανταστική επική περιπέτεια την οποία θα παρακολουθήσουμε προσεχώς και στις οθόνες μας, καθώς θα μεταφερθεί σε τηλεοπτική σειρά από το Netflix, σε παραγωγή Steven Spielberg.


Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος
Τα βιβλία του Stephen King κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Η κόκκινη βασίλισσα – Juan Gómez-Jurado
Ένα συναρπαστικό θρίλερ από τον best seller Ισπανό συγγραφέα Juan Gómez-Jurado εγκαινιάζει τη σειρά βιβλίων με πρωταγωνίστρια την Αντόνια Σκοτ. Με περισσότερες από 25.000 κριτικές στο goodreads και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, Η κόκκινη βασίλισσα είναι ένα καθηλωτικό ατμοσφαιρικό βιβλίο που διαδραματίζεται στις γειτονιές της Μαδρίτης με μια ηρωϊδα που δεν μοιάζει με καμιά άλλη που έχουμε διαβάσει ως τώρα.

image description


Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου

Ένα αστέρι τη νύχτα – Kristin Hannah
Ένα συναισθηµατικά πολύπλοκο, σπαρακτικό µυθιστόρηµα για την αγάπη, τη µητρότητα, την απώλεια και τα νέα ξεκινήµατα που µας θυµίζει πως όπου υπάρχει ζωή, ελπίδα και αγάπη, υπάρχει και συγχώρεση. Ειπωµένο µε τη χαρακτηριστικά δυνατή αφήγηση και την καθηλωτική πένα της Kristin Hannah, το βιβλίο αποδεικνύει γιατί η συγγραφέας είναι µια από τις πιο αγαπηµένες της εποχής µας. Η πολυαναμενόμενη συνέχεια των Πυγολαμπίδων, από τη συγγραφέα των best seller Το Αηδόνι, Οι Τέσσερις Άνεμοι και πολλών άλλων αγαπημένων βιβλίων.


Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Τα βιβλία της Kristin Hannah κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Θηρίο – Lisa Taddeo
Μια σκοτεινή, εθιστική ιστορία για την οργή, την εξουσία και την κακοποίηση. Το Θηρίο είναι το πρώτο μυθιστόρημα της συγγραφέα και αποτελεί μια αναπαράσταση της γυναικείας οργής, ως αποτέλεσμα κακοποιητικών σχέσεων, στην πιο ωμή της έκφανση και παράλληλα μια αποτρόπαια εξερεύνηση στην άβυσσο της ανδροκρατούμενης κοινωνίας. H Lisa Taddeo, μετά το βιβλίο της Τρεις Γυναίκες που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση σε παγκόσμιο επίπεδο, επιστρέφει με μια άγρια όμορφη και επώδυνα επίκαιρη ιστορία με τη γυναίκα πάντα στο επίκεντρό της.

image description


Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Τα βιβλία της Lisa Taddeo κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Ο παππούς δεν θα ψηφίσει φέτος – Ασημένια Σαράφη


Ένα μυθιστόρημα που μας ταξιδεύει είκοσι χρόνια πίσω, στο προεκλογικό καλοκαίρι του 1981, με μια νοσταλγική αλλά και διαχρονική ιστορία με φόντο μια παραθαλάσσια πόλη της Ελλάδας αλλά και όλη τη χώρα. Το καλοκαίρι μπαίνει από το παράθυρο στο νέο βιβλίο της καταξιωμένης συγγραφέα Ασημένιας Σαράφη, και υπόσχεται να μας πάρει μαζί του σε ένα ενδιαφέρον και αξέχαστο αναγνωστικό ταξίδι.

Όρια -Πώς να λέτε όχι, πότε να λέτε ναι και πώς να πάρετε τον έλεγχο της ζωής σας. –
Dr. Henry Cloud – Dr. John Townsend


Σε αυτό το βραβευμένο μπεστ σέλερ των ΝΥ Times, οι συγγραφείς μας εξηγούν πώς να θέσουμε υγιή όρια στην οικογένεια, στους φίλους, στους συναδέλφους μας, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό. Αναλύοντας τους δέκα νόμους των ορίων, μας δείχνουν πώς να επαναφέρουμε την ισορροπία στις σχέσεις μας. Το να θέτουμε όρια μας βοηθά να κατακτήσουμε την ελευθερία και μια ζωή γεμάτη δοτικότητα και πληρότητα. Ένα εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο που έχει ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.
Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη