Αργότερα – Stephen King

Mια τρομακτική και συγκινητική ιστορία της χαμένης αθωότητας και των δοκιμασιών που ελέγχουν την ικανότητά μας να διακρίνουμε το καλό από το κακό, το Αργότερα είναι μια δυνατή, επίμονη και αλησμόνητη διερεύνηση της ψυχικής δύναμης που πρέπει να διαθέτει κανείς για να αντισταθεί στο κακό, σε όλες του τις μορφές. Ο Stephen King στα καλύτερά του.


Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου

O κώδικας του Ρόδου – Kate Quinn

Η Quinn επιστρέφει στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με ένα νέο καθηλωτικό μυθιστόρημα. Η αφήγησή της εμπλουτίζεται από την πλούσια σκιαγράφηση των χαρακτήρων και τις συναρπαστικές τεχνικές αποκρυπτογράφησης κωδίκων, όπως ζωντανεύουν μέσα από τις λεπτομερέστατες ιστορικές περιγραφές της.

image description


Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

Ξενοδοχείο Metropol – Eugen Ruge

Ο βραβευμένος Γερμανός συγγραφέας Eugen Ruge μας συστήνει μια από τις λιγότερο γνωστές πτυχές της σοβιετικής Ιστορίας, βασισμένη σε πραγματικά έγγραφα που βρέθηκαν στα αρχεία της Ρωσικής Μυστικής Υπηρεσίας. Ένα μυθιστόρημα που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

image description

Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου

Ο χορός του Χάντιγκτον – Μιχάλης Πατένταλης

Ο Μιχάλης Πατένταλης εμποτίζει τη νέα του ιστορία με τις εμπειρίες του ως ψυχαναλυτή, δημιουργώντας ένα συγκινητικό σκηνικό τραγικών χορευτικών κινήσεων. Ο Ρενέ, επιτυχηµένο στέλεχος µεγάλης φαρµακοβιοµηχανίας, η πρίµα µπαλαρίνα στο Μπαλέτο της Όπερας του Παρισιού, Ζανέτ Βιονέ, και ο ποδηλάτης Λαρς Βερλέν συνδέονται με ένα αόρατο νήµα όχι µόνο στο παρόν, αλλά και στο µέλλον τους, το οποίο και θα καθορίσει τη μοίρα τους.

Άκουσε! Η τέχνη της αποτελεσματικής επικοινωνίας – Dale Carnegie and Associates

Σε όλους αρέσει να μιλάνε για τον εαυτό τους. Από το κομμωτήριο ως την αίθουσα συσκέψεων, οι άνθρωποι μοιράζονται τα συναισθήματα, τις ιδέες και τις σκέψεις τους για τους πάντες και τα πάντα. Αν όμως μιλάνε όλοι, τότε ποιος ακούει; Ένα βιβλίο που διερευνά σε βάθος την τέχνη της ακρόασης ως εργαλείο δόμησης σχέσεων.
Μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθάρης

Δουλέψτε με το AutoCAD 2022 – Γιάννης Θ. Κάππος

image description

Το βιβλίο αυτό αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης σειράς Δουλέψτε με το AutoCAD που ξεκίνησε το 1995 με την έκδοση 13 για DOS και συνεχίζεται μέχρι και την έκδοση 2022. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια του επαγγελματία, για τον οποίο το σχέδιο είναι αναπόσπαστο τμήμα της δουλειάς του, προσφέροντάς του ποιότητα, αξιοπιστία και ταχύτητα στο αποτέλεσμα της σχεδιαστικής του εργασίας.Καλύπτει επίσης τo AutoCAD 2018 έως 2021, καθώς και τα Express Tools.

7+1: Ελληνικά Microsoft Windows 10 – Office 2019/365 – Συλλογικό

image description

Γνωρίστε τον κόσμο των υπολογιστών μέσα από ένα και μόνο βιβλίο. Windows – Word – Excel – PowerPoint – Access – Outlook – Εισαγωγή στους Η/Υ + Εισαγωγή στο Internet. Γραμμένο με απλά λόγια, απευθύνεται σε όλους τους χρήστες υπολογιστών που θέλουν να μάθουν γρήγορα και εύκολα τα Microsoft Windows 10 και τις εφαρμογές του Microsoft Office 2019/365.

Η γλώσσα Javascript, 3η έκδοση – Γιώργος Λιακέας

image description

Η γλώσσα JavaScript είναι η κύρια γλώσσα προγραμματισμού για το Διαδίκτυο, και χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των προγραμματιστών τόσο για την ανάπτυξη αλληλεπιδραστικών εφαρμογών Ιστού όσο και σε άλλους τομείς, όπως είναι η δημιουργία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα ή ταμπλέτες.

Τεχνητή Νοημοσύνη, Μια σύγχρονη προσέγγιση, 4η αμερ/κή έκδοση – Norvig Russell

image description

Αυτή η έκδοση του βιβλίου παρουσιάζει τις αλλαγές που συνέβησαν στην ΤΝ από την προηγούμενη έκδοση του 2010.

Μετάφραση: Παναγιώτης Καναβός

Arduino – Αλγοριθμική, προγραμματισμός και εφαρμογές – Αριστείδης Σ. Μπούρας – Γιάννης Θ. Κάππος

image description

Οδηγός για την ανάπτυξη εφαρμογών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων STEM με το Arduino. Το βιβλίο ακολουθεί τη μέθοδο διδασκαλίας της σπειροειδούς διάταξης της ύλης, όπως αυτή διατυπώθηκε το 1960 από τον Αμερικανό ψυχολόγο Jerome Bruner. Περιέχει πληθώρα παραδειγμάτων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων μπορεί να υλοποιηθεί πρακτικά, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον αναγνώστη να εξοικειωθεί με τη γλώσσα προγραμματισμού Arduino C++ ώσπου τελικά να είναι σε θέση να δημιουργεί τις δικές του εφαρμογές. Είναι κατάλληλο για αρχαρίους, προχωρημένους, μαθητές γυμνασίου-λυκείου αλλά και φοιτητές, για ερασιτέχνες του κλάδου αλλά και για επαγγελματίες.