Οικιακή βοηθός – Stephanie Land
Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία μιας μητέρας που εγκατέλειψε τον κακοποιητικό σύζυγό της και έγινε οικιακή βοηθός, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για την ίδια και την κόρη της. Το βιβλίο προτάθηκε από τον τ. Πρόεδρο Obama και μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη, σε μια σειρά που υπήρξε από τις πλέον επιτυχημένες της χρονιάς με εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο.

image description


Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Εκεί που πεθαίνει ο άνεμος – Albert Bertran Bas
Το λογοτεχνικό ντεμπούτο του πολλά υποσχόμενου Καταλανού συγγραφέα είναι ένα αξέχαστο ταξίδι στην Ιστορία της Ισπανίας μέσα από τα μάτια ενός δεκαπεντάχρονου αγοριού. Μια ιστορία βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα της ζωής του παππού του συγγραφέα, ο οποίος έχασε τους γονείς του στον Ισπανικό Εμφύλιο και ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι προς την ενηλικίωση και την αγάπη, γνωρίζοντας κάποιες από τις κορυφαίες προσωπικότητες της εποχής.

image description


Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου

Άλμπατρος – Ann Cleeves
Από τη βραβευμένη με CWA Diamond Dagger Award Βρετανίδα συγγραφέα Ann Cleeves έρχεται ένα νέο ατμοσφαιρικό θρίλερ που αποτελεί το πρώτο βιβλίο της σειράς «Δύο Ποταμοί». Το Άλμπατρος (The long call) έχει λάβει το βραβείο Agatha Award for Best Contemporary Novel και έχει σχεδόν 25 χιλιάδες θετικές κριτικές στο goodreads.Το βιβλίο μεταφερθεί στην τηλεόραση σε μίνι σειρά η οποία προβάλλεται στη χώρα μας από την Cosmote TV κι έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές ως μια σύγχρονη συμπεριληπτική ιστορία, που τοποθετεί ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ντετέκτιβ Μάθιου Βεν (Ben Aldridge).

image description


Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου

Ωραίες Κοιμωμένες – Stephen King, Owen King


Η εκπληκτική μεταφορά σε graphic novel του ανατριχιαστικού και τρομερά επίκαιρου δυστοπικού μπεστ σέλερ, στην οποία μια αλλόκοτη επιδημία ύπνου έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη γη. Ο μάστερ του τρόμου συνεργάζεται με τον γιο του σε αυτή την επική, γεμάτη χρώμα ιστορία στην οποία πρωταγωνιστούν γυναίκες. Τα έθνη βυθίζονται στο χάος το ένα μετά το άλλο, όσες γυναίκες είναι ακόμα ξύπνιες κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να μην κοιμηθούν, ενώ οι άντρες, παντού, ενδίδουν στις πιο σκοτεινές ορμές τους.
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος