Ο Μακάβριος Χορός. Η ανατομία του τρόμου – Stephen King
Η εμβληματική μελέτη του Βασιλιά πάνω στην έννοια του τρόμου, γραμμένη με γερή δόση χιούμορ και με παραδείγματα αντλημένα από την λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Σύμφωνα με τον King, τα μυθιστορήματα, οι ταινίες, οι ραδιοφωνικές εκπομπές –ακόμα και τα κόμικ– που έχουν ως θέμα τους τον τρόμο, κινούνται πάντα σε δύο επίπεδα. Στην κορυφή βρίσκεται το επίπεδο της φρίκης, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί με λιγότερη ή περισσότερη καλλιτεχνική μαεστρία. Όμως σε ένα άλλο, πιο βαθύ επίπεδο, το έργο τρόμου είναι στην πραγματικότητα ένας χορός – μια ρυθμική αναζήτηση.


Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος

Τα 4 βήματα του πλούτου – Χρήστος Τσούνης
Μέσα από τη διαδικασία που μας παρουσιάζει ο δις βραβευμένος επιχειρηματίας και επενδυτής Χρήστος Τσούνης, η οικονομική ελευθερία είναι εφικτή για όλους. Τα 4 βήματα του πλούτου είναι ένα απλό, πρακτικό και εύληπτο άμεσο βιβλίο που μας δείχνει βήμα βήμα πώς να βάλουμε σε τάξη τα λεφτά μας, λαμβάνοντας υπόψη την ελληνική πραγματικότητα. Aπό το πώς να αποταμιεύσουμε μέχρι το πώς να κάνουμε τις πρώτες μας μικρές επενδύσεις, μας δείχνει ολόκληρη την πορεία προς την οικονομική ανεξαρτησία.

Τελείωσέ το! Μάθε να ολοκληρώνεις αυτό που ξεκίνησες – Jon Acuff
Ο best seller συγγραφέας Jon Acuff μας δείχνει τρόπους να ξεπεράσουμε την αναβλητικότητά μας και να φτάσουμε κάθε σχέδιό μας στην ολοκλήρωσή του. Το βιβλίο εντοπίζει τους τρόπους με τους οποίους σαμποτάρουμε χωρίς να το καταλάβουμε την αποτελεσματικότητά μας και μας δίνει τη μέθοδο για να το ξεπεράσουμε και να χαρίσουμε στον εαυτό μας το δώρο του τερματισμού.


Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή

Μαθήματα ζωής από τον σκύλο μου – Κυριάκος Αθανασιάδης


Ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης αντλώντας από την καθημερινή εμπειρία του με τα δικά του σκυλιά, κατηγοριοποιεί τις 50 κυριότερες και πιο χαρακτηριστικές ιδιότητες των σκύλων και μας δείχνει πώς μπορούμε να μάθουμε από αυτές και να έχουμε μια πιο παραγωγική, δημιουργική και ευτυχισμένη ζωή.

Υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο: Γεωκίνδυνοι και περιβαλλοντικές επιπτώσεις – Παναγιώτης Π. Βεργούλης

image description


Τι είναι οι γεωκίνδυνοι και πώς σχετίζονται με τις εξορύξεις υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου; Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις που συνοδεύουν την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα απαντώνται με επιστημονικό και κατανοητό τρόπο στο παρόν βιβλίο. Σε έναν πλανήτη που διψάει για ενέργεια είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους ενδεχόμενους κινδύνους που σχετίζονται με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της θάλασσάς μας. Το βιβλίο του Παναγιώτη Π. Βεργούλη απευθύνεται σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και τις γεωεπιστήμες.

Έλληνες και ξένοι λαογράφοι. Βιοεργογραφικά μελετήματα – Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης

image description


Μια αναλυτική και περιεκτική μελέτη από τον καθηγητή Λαογραφίας Μηνά Αλ. Αλεξιάδη που μας παρουσιάζει αναλυτικά τους σημαντικούς λαογράφους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οδηγός δημοσίευσης εργασιών. Ο επίσημος οδηγός για το στυλ γραφής APA, 7η αμερικανική έκδοση

image description


Ένας πρακτικός οδηγός για το διεθνώς καθιερωμένο στυλ γραφής της APA για να γράφετε με σαφήνεια και ακρίβεια τις δημοσιεύσεις και τις εργασίες σας σε κάθε επιστημονικό πεδίο. Περιλαμβάνει συμβουλές για την επιλογή των κατάλληλων επικεφαλίδων και εκφράσεων, του ορθού στυλ πινάκων και σχημάτων, αλλά και του ανάλογου ύφους με σκοπό τη σαφή και περιεκτική μετάδοση των ιδεών και νοημάτων
Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή