Η γέφυρα των μυστικών
Gennifer Donnely

Εκδόσεις Διόπτρα

Η Τζο είναι ένα κορίτσι όμορφο, πλούσιο από «καλή» οικογένεια που το μέλλον της έχει σχεδιαστεί προσεκτικά από τους γονείς της και τους γονείς του μέλλοντα συζύγου της. Η ίδια όμως μέσα της διαφωνεί. Το ανήσυχο πνεύμα της και η αγάπη της για τη δημοσιογραφία την κάνουν να ασφυκτιά. Ένα τραγικό γεγονός, ο θάνατος του πατέρα της, θα της δώσει την ευκαιρία να γνωρίσει τον Εντ, ένα νεαρό δημοσιογράφο, που εργάζεται στην εφημερίδα του. Η Τζο, στην προσπάθειά της να ανακαλύψει την πραγματική αιτία θανάτου του πατέρα της, θα γνωρίσει ανθρώπους που ποτέ δεν θα της επέτρεπε η καταγωγή της και θα περπατήσει σε δρόμους που δεν θα φανταζόταν. Θα κυριευτεί από πρωτόγνωρα συναισθήματα όπως ο φόβος, η απελπισία, η προδοσία, η ενσυναίσθηση, η πραγματική φιλία, ο έρωτας και η ελευθερία.
Στη προσπάθειά της αυτή δίνει μια σκληρή μάχη με τον εαυτό της. Με τα «πρέπει» της οικογένειάς της και τα «θέλω» της. Με την ηθική που έχει μέσα της, τις αξίες, τα πιστεύω της με την σκληρή πραγματικότητα που ζει. Θα αποκαλύψει την αλήθεια; Με το όποιο κόστος; Ή θα βολευτεί στην άνετη φαινομενικά ζωή της; Και οι συνέπειες των πράξεών της, είναι αρκετά δυνατή να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά; Γιατί ως γνωστόν «η πράξη διαφέρει κατά πολύ από την θεωρία»!!!
Ένα πολύ όμορφο μυθιστόρημα, που σε κρατά σε αγωνία σε κάθε λεπτό και δεν θέλεις να το αφήσεις από τα χέρια σου!

Μια φορά κι ένα καλοκαίρι
Μεταξία Κράλλη

Εκδόσεις Ψυχογιός

Ένα δυσάρεστο γεγονός, ο θάνατος του αδελφού της Μάρθας, θα της αλλάξει τη ζωή. Μέχρι τότε είχε καταφέρει να «θάψει» τα φαντάσματα του παρελθόντος και να ζει μια επιτυχημένη ζωή στη Γαλλία, με τη δουλειά της και τον σύντροφό της. Ο Δημήτρης, από την άλλη, ζει κι αυτός ήρεμα την καθημερινότητά του, όταν μετά από πολλά χρόνια οι ματιές τους συναντιούνται και τα πάθη, που νόμιζαν ότι είχαν καταχωνιάσει, ξεπετάγονται ανεξέλεγκτα από μέσα τους.
Παράλληλα, η ανιψιά της Μάρθας, Αντιγόνη αρχίζει να ερωτεύεται το αδερφό του Δημήτρη, Αχιλλέα και ο ξάδερφός της ο Άρης την δασκάλα του χωριού Ιωάννα. Οι 3 ιστορίες εξελίσσονται παράλληλα με φόντο πότε ένα χωριό της Λακωνίας, πότε το Παρίσι, πότε διάφορα νησιά του Αιγαίου…
Οι όμορφες περιγραφές και οι έξυπνοι διάλογοι χτίζουν τις ιστορίες και σε κάνουν να απολαμβάνεις το κάθε λεπτό που διαβάζεις. Χαίρεσαι, στενοχωριέσαι, γελάς, αγωνιάς με τους ήρωές σου. Ένα καλοκαίρι που θα μείνει στις καρδιές όλων των ηρώων για πάντα χαραγμένο!