Μόνο οι στιγμές κρατάνε και αφήνουν τα μετέωρα όνειρα να πάρουν την γεύση της ευτυχίας, της ολοκλήρωσης, της πληρότητας… Για πάντα!
Έτσι τελειώνει το εξαιρετικό μυθιστόρημα της Ioulia Ioannou Μετέωρα Μυστικά! Η ιστορία της Αιμιλίας που γεννήθηκε και έζησε στο Καστράκι Καλαμπάκας στη σκιά των βράχων των Μετεώρων. Ξεκίνησε μια ζωή ευτυχισμένη ώσπου ο πρώτος μεγάλος της έρωτας χάθηκε κάτω από το βάρος των μυστικών που είχαν ξεκινήσει το 1941 από την αγαπημένη της γιαγιά, συνέχισαν από τον αδελφό της, τον άνδρα της και την καλύτερη της φίλη για να αποκαλυφθούν πολλά χρόνια μετά και να την φέρουν στο πιό κρίσιμο σταυροδρόμι της ώριμης ζωής της. Ένας κύκλος που άνοιξε στον πόλεμο και έμελλε να κλείσει με τον πιό ανατρεπτικό τρόπο! Αυτό που έμαθε η Αιμιλία με πολύ οδυνηρό τρόπο είναι πως η ευτυχία είναι στιγμές που τις κρατάμε σαν φυλαχτό για να μπορούμε να προχωράμε μπροστά και να αφήνουμε πίσω τον πόνο και τις απώλειες!

Η Ιουλία Ιωάννου έχει την ικανότητα να “βυθίζεται “στις ψυχές των ηρώων της,να περιγράφει συναισθήματα δυνατά και βαθειά χωρίς να γίνεται μελοδραματική και μαζί με τις υπέροχες περιγραφές των τοπίων να σε κάνει μέρος της υπόθεσης του βιβλίου. Ζεις με τους ήρωες της,νιώθεις τον πόνο των απωλειών τους,το θυμό τους,τις χαρές τους. Αναρωτιέσαι “τι θα έκανα εγώ; Πώς θα αντιδρούσα αν ήμουν η Αιμιλία; “Τα Μετέωρα Μυστικά είναι ένα μυθιστόρημα ζωντανό, γεμάτο από την ομορφιά των Μετεώρων αλλά κυρίως γεμάτο μηνύματα ζωής!