Οι πραγματικοί άνθρωποι αντέχουν στα δύσκολα! Όπως η οικογένεια των Κομνηνών, των τριών αδελφών Κυπρίων, του Αλέξανδρου, του Ρήσου, του Κωνσταντά και της αδελφής τους, της Ασημίνας. Τρεις διαφορετικοί χαρακτήρες, τρεις ενδιαφέροντες άνδρες. Η αρχοντική φαμίλια των Κομνηνών. Μια ηρωική γενιά. Αυτοί οι Αδάμαστοι! Ο Κωνσταντάς ο αντάρτης και μπαρουτοκαπνισμένος πολέμαρχος, που πήγε στη Φλώρινα και την Θεσσαλονίκη να βοηθήσει τον Μακεδονικό Αγώνα και μετά οργάνωσε την εξέγερση των Κυπρίων αδελφών του. Ο Ρήσος ο ακαταπόνητος δάσκαλος. Ο Αλέξανδρος ο επιχειρηματίας, που έφτιαχνε ξενοδοχειακές μονάδες στην Πάφο και στην Αμμόχωστο της Κύπρου και έψαχνε την γυναίκα του Ελένη, στην κατεστραμμένη Σμύρνη.

Άλλοι δευτερεύοντες ήρωες του βιβλίου είναι: η Ελένη Καραβίδογλου που ήταν χαμένη στον κόσμο της, η Ελευθερία, η Αυγή, η Ανθούλα, ο Βαρνάβας, ο Όμηρος, ο Αλέξης, η Τάνια, η Σίμπιλα, η Παμούκ, ο κυρ-Πανάγος, η Ντόροθυ, ο Τίμοθυ, η Χασεκί, ο Θόλος, ο Βάνιας, ο Βαρνάβας, ο Μόδης, η Κία, ο Αρίκ, η Ασημίνα , ο Χαμπής, ο παπά-Χαρίτωνας, η γριά Μάρθα, η γερόντισσα Δωροθέα, ο βιαστής Ουλούζ, ο Σκελέας, ο γνωστός συγγραφέας Λώρενς Ντάρελ, τα παιδιά: η Άννα Μαρία, ο Βαγορής, ο Στέφανος, ο Άγγελος, ο Αχμέτ, ο Μάικλ.
Όλη η υπόθεση του μυθιστορήματος διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό στην Ποταμιά της Κύπρου, στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι τρεις Κύπριοι αδελφοί θα ζήσουν σε τρικυμιώδεις ιστορικές περιόδους. Αναφέρεται η καταστροφή της Σμύρνης. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Οι πολεμιστές της νύχτας, ένας μυστικός στρατός του Μακεδονικού αγώνα. Η εξέγερση των Κυπρίων ενάντια των Άγγλων. Η εποχή που οι Κύπριοι ξεσηκώνονται να διώξουν τους Άγγλους. Τότε που στην Κύπρο άρχιζε μια νέα εποχή. Μια εποχή ηρωισμών. Εποχή αίματος. Η εποχή που υπερασπιζόταν το δικαίωμα στην πατρίδα και στην ελευθερία της επόμενης γενιάς…

Ένα άνομο πάθος του Ρήσου για τη γυναίκα του αδελφού του. Η αναπηρία του Κωνσταντά. Ο μύθος της Ρήγαινας.
Η απιστία, η προδοσία, ο βιασμός, η τρέλα, ο θάνατος, ο έρωτας, το πάθος, η τρυφερότητα κι η ομορφιά.
Ένα μυθιστόρημα ποταμός.
Διαβάστε το.

Ο Μάκης Αντωνόπουλος γεννήθηκε στην Κατερίνη της Πιερίας και τα τελευταία 18 χρόνια ζει στην Κύπρο. Ασχολείται με τη Δημοσιογραφία, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το θέατρο, μα προ- πάντων τη συγγραφή. Είναι βραβευμένος με το βραβείο ΠΕΤΟΦΥ στην Ουγγαρία για την ποίηση και με το βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για το ιστορικό του μυθιστόρημα Tο βοσκοπαίδι από την Παναγιά. Θεατρικά του έργα έχουν παιχθεί στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ρωσία, στην Αγγλία και στην Ιταλία. Έχει κυκλοφορήσει τα έργα: Εν αναμονή (διηγήματα), Τα μικρά τραγούδια μιας μεγάλη πατρίδας (λιανοτράγουδα για την Κύπρο), Ο πολεμιστής της νύχτας (ιστορικό μυθιστόρημα για τον Μακεδονικό Αγώνα), Το βοσκοπαίδι από την Παναγιά (ιστορικό μυθιστόρημα), Η Ρήγαινα των δαιμονισμένων αγγέλων (ιστορικό μυθιστόρημα) εκδ. Πάργα, Αναζητώντας τον Αλέξανδρο (ιστορική μελέτη για τον Μ. Αλέξανδρο) εκδ. Πάργα, Με το φορεματάκι του ήλιου (νεανικό μυθιστόρημα) εκδ. Πάργα, Πολεμιστής άγγελος (ιστορικό μυθιστόρημα) εκδ. Πάργα, Ματωμένη άνοιξη (ιστορικό μυθιστόρημα για την Μικρασιατική Καταστροφή) εκδ. Πάργα.