Γράφει η Βιργινία Αυγερινού

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ – ΓΙΩΤΑ ΛΙΒΑΝΗ – Εικονογράφηση: Ρ.Κ.

Με ήδη εννέα βιβλία στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας στο ενεργητικό της η συγγραφέας Γιώτα Λιβάνη δε θα μπορούσε να μην γράψει και χριστουγεννιάτικα έργα για τους μικρούς φιλαναγνώστες, αφού τα Χριστούγεννα αποτελούν μια αγαπημένη περίοδο για μικρούς και μεγάλους και ταυτόχρονα μια περίοδο κατά την οποία η ανάγνωση μπορεί να γίνει μια ευκαιρία για να απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι το βιβλίο και να χαρούν τα οφέλη του

Το ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, πρωτοκυκλοφόρησε το 2019 μα παραμένει ένα πρωτότυπο και διαχρονικό παραμύθι για παιδιά ηλικίας από 3 έως 7 ετών περίπου.
Πρόκειται για μια πολυτελή και σκληρόδετη έκδοση με μια πολύ δυνατή εικονογράφηση που θα μαγέψει τα παιδιά. Πρωτότυπο έργο, αφού για πρώτη φορά, ο Άγιος Βασίλης σκέφτηκε να ζητήσει να μάθει τις ευχές και τις επιθυμίες όλων όσοι δουλεύουν κοντά του όλο τον χρόνο. Ο ποντικάκος που πάντα ήθελε να δει τον κόσμο από ψηλά, η αλεπού που ήθελε μια ολόδικια της βιβλιοθήκη γεμάτη βιβλία, και η γλυκιά κατάλευκη αρκούδα που ήθελε να γεμίσει όλο το δάσος ζαχαρωτά δεν πίστευαν ότι οι κρυφές ευχές τους θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ποτέ. Μα ο χρόνος κόντευε να αλλάξει και ο Άγιος Βασίλης έπρεπε να αλλάξει και να ξεκινήσει το ταξίδι του. Πώς θα συμπεριφερθούν τώρα πια οι βοηθοί του; Πώς μπορούν οι γιορτές να γίνουν μια γλυκιά και μαγική εμπειρία για όλους;

Το βιβλίο θα δείξει στα παιδιά την χαρά της προσφοράς και το πόσο όμορφες μπορούν να γίνουν οι γιορτές και όχι μόνο, όταν μπορείς να δώσεις χαρά. Στο τέλος του βιβλίου, τα παιδιά μπορούν να κατασκευάσουν τον φάκελο, στον οποίο θα γράψουν τις δικές τους ευχές και επιθυμίες, αλλά να βρουν ζωγραφική και παιχνίδι.
«Μια φορά τον χρόνο ο Άγιος Βασίλης µοιράζει σε όλο τον κόσµο τα δώρα του. Δέχεται τις ευχές και κάνει τα όνειρα πραγµατικότητα.
Όλους αυτούς τους αιώνες όµως είχε ξεχάσει κάτι σηµαντικό… Τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα να εκπληρώσει και κάποιες ευχές που ποτέ δεν του είχαν ζητηθεί»

ΑΛΦΙ Ο ΤΑΡΑΝΔΟΣ – ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΕΤΡΗ – Εικονογράφηση: Ρ.Κ.

Το 6ο από τα 7 βιβλία της Δέσποινας Πετρή με τίτλο ΑΛΦΙ Ο ΤΑΡΑΝΔΟΣ, κυκλοφόρησε το 2018. Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας έχει γράψει κυρίως Χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Ο ΑΛΦΙ Ο ΤΑΡΑΝΔΟΣ, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη, σε μια σκληρόδετη πολυτελή έκδοση για παιδιά από 3-7 ετών με μια μαγευτική εικονογράφηση.
«Ο Άλφι πίστευε και πάντα είχε µια κρυφή επιθυμία, να ταξιδέψει μαζί µε τον Άγιο Βασίλη.
Η πίστη µας τελικά κάνει πραγματικότητα τα όνειρά µας;
Είναι µια απάντηση που θα πάρει ο μικρός τάρανδος μέσα από την ιστορία αυτή.»

Η ιστορία ενός μικρού και γλυκύτατου τάρανδου που για πολλά χρόνια έστελνε το ίδιο γράμμα στον Άγιο Βασίλη ζητώντας του… Όμως ο Άγιος Βασίλης του πήγαινε δώρα και όχι ό,τι ζητούσε. Ο Άλφι αν και στεναχωριόταν δεν έπαψε να ελπίζει. Μεγάλωσε, τελείωσε το σχολείο και άρχισε να ασχολείται με τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Ώσπου μια χρονιά στέλνει ακόμα ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Τι του έγραψε αυτή τη φορά; Τι συνέβη εκείνη την παραμονή Χριστουγέννων; Τι έζησε ο Άλφι; Άραγε η επιθυμία του θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά;
Ο Άλφι μάς εύχεται με τον δικό του τρόπο «Καλά Χριστούγεννα» και μας περνάει το πιο σημαντικό μήνυμα
«Ποτέ μη σταματήσεις να πιστεύεις και πρώτα απ’ όλα να πιστεύεις στον εαυτό σου».

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ


Στη σειρά Παιδική βιβλιοθήκη των εκδόσεων Λιβάνη ακόμα ένα Χριστουγεννιάτικο παραμύθι. Ένα πολυτελές βιβλίο μεγάλου μεγέθους 30 σελίδων που απευθύνεται σε μικρά παιδιά ηλικίας από 3 έως 7 ετών. Για την εικονογράφηση δεν έχουμε λόγια. Είναι απλά εξαιρετική και τα παιδιά θα ζήσουν την μαγεία των γιορτών με κείμενο και εικόνες που θα τα συναρπάσουν, εξάπτοντας τη φαντασία τους.
Η νύχτα που ο Άγιος Βασίλης μοίρασε τα δώρα έχει περάσει και ο ‘Άγιος Βασίλης έχει μια εξαιρετική ιδέα. Να κάνει ένα πάρτι για χορό και τραγούδι. Θα φτιάξει προσκλήσεις. Για ποιους; Ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι; Πώς θα είναι αυτή η βραδιά; Μια βραδιά που θα κάνει όλους όσοι συμμετείχαν να αποφασίσουν να το επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο.
Από τις σελίδες του βιβλίου θα περάσουν όλοι οι ήρωες των Χριστουγέννων που αγαπούν τα παιδιά. Τα ξωτικά, τα μπισκότα, οι χιονάνθρωποι, οι τάρανδοι, οι αρκούδες. Ένας μαγικός κόσμος θα κρατήσει συντροφιά στα παιδιά μέσα από μια διασκεδαστική περιπέτεια που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει. Μια περιπέτεια που θα συστήσει στα παιδιά την ομορφιά των Χριστουγέννων και τη μαγεία τους.

«Είναι Χριστούγεννα.
Ο Άγιος Βασίλης, μετά από την τόσο κουραστική βραδιά που έχει περάσει, θέλει πια να ξεσκάσει.
Τι καλύτερο από το να διοργανώσει ένα πάρτι για όλους τους φίλους του!»