Μετάφραση: ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΣΟΦΙΑ Γράφει η Βιργινία Αυγερινού

«…Απέμεναν πέντε ημέρες για τα Χριστούγεννα και μια κλωστή χειμωνιάτικης μαγείας στροβιλιζόταν σαν σπείρα στον αέρα. Πλεκόταν στροβιλιστά γύρω από τον κόσμο σαν μια αόρατη κορδέλα, τυλίγοντας το κάθε πλάσμα σε έναν περιποιημένο φιόγκο, ενώνοντάς τα όλα μαζί. Κανείς δε γνώριζε ακόμη πως η αόρατη κορδέλα κάπου τους οδηγούσε· πως τους έδενε όλους μαζί σε μια χιονισμένη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια…»

Μετά το μαγικό βιβλίο ΓΟΥΙΝΣΤΟΝ, Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ του ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ που κυκλοφόρησε πέρσι από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, ένα βιβλίο που αξίζει να βρίσκεται στην Χριστουγεννιάτικη βιβλιοθήκη των παιδιών από 5 ετών και άνω, σχεδιασμένο έτσι ώστε να διαρκεί όλες τις ημέρες του Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα, ένα ημερολόγιο για κάθε μέρα του Δεκέμβρη, μια περιπέτεια και μια δημιουργική χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα-κατασκευή, φέτος οι εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφόρησαν το νέο έργο του ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ με τίτλο «ΓΟΥΙΝΣΤΟΝ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», σε μετάφραση ΣΟΦΙΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ και εικονογράφηση του ίδιου του συγγραφέα.
Και πάλι πρόκειται για ένα πολυτελές βιβλίο με γιορτινές δραστηριότητες για τα παιδιά, για τις ημέρες του Δεκεμβρίου μέχρι τα Χριστούγεννα. Εδώ ο Ο Γουίνστον πρέπει να λύσει ένα νέο πολύ περίεργο μυστήριο. Πρέπει να βρει ποιος κρύβεται πίσω από τη φιγούρα που βρίσκεται και στις αναμνήσεις του και στο μυαλό του. Ξέρει πως είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Και το ταξίδι της περιπέτειας του στον κόσμο αρχίζει όταν μια κλωστή χειμωνιάτικης μαγείας αρχίζει να στροβιλίζεται στον παγωμένο αέρα.

Οι μικροί αναγνώστες θα μαγευτούν από το συναρπαστικό ταξίδι του ΓΟΥΙΝΣΤΟΝ μέσα από τις δραστηριότητες που θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν στολίδια και λιχουδιές και συνάμα θα γνωρίσουν έθιμα και παραδόσεις από τον κόσμο.
Ένα πολυτελές γιορτινό έργο εικονογραφημένης παιδικής λογοτεχνίας για μικρούς και μεγάλους που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες ηλικίας από 5 ετών και άνω.