Το Μάιο του 2018 εξέδωσε την ποιητική του Συλλογή με τίτλο «Συλλεκτικές Εντυπώσεις» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Όστρια.

– Γρηγόρη μεταπήδησες από το στρατό στη συγγραφή. Σε τι οφείλεται αυτή η μεγάλη αλλαγή που έκανες;

ΑΠ: Καλησπέρα σας! Και ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία. Αυτή η αλλαγή οφείλεται σε πολλά γεγονότα που με οδήγησαν σε αυτή. Έφυγα από τον στρατό λόγω κάποιας ασθένειας. Το όνομά της Γκιουλέν Μπαρέν. Έγινα τετραπληγικός σε τέσσερις ημέρες. Ήμουν το χειρότερο περιστατικό του 424 ΓΣΝΕ Το πάλεψα με όλη μου την δύναμη, σωματική και ψυχική. Έχω δύο παιδιά που με βλέπουν ως πρότυπο. Στενά τα περιθώρια λοιπόν. Άρχισα μετά από πολύ αγώνα, με πολύ αργό ρυθμό να επανέρχομαι. Όταν μετά από ένα χρόνο περίπου, βγήκα από το νοσοκομείο, συνέχισα την προσπάθεια. Βήμα βήμα, απογοήτευση στην απογοήτευση, επιμονή στην επιμονή και επιτυχία στην επιτυχία μπόρεσα να επανέλθω ως ένα σημείο. Αργότερα ο χωρισμός μου, μου έφερε πολύ άγχος, από τότε ως και σήμερα όταν αγχώνομαι τρέμω, χρειαζόμουν ηρεμία. Σε αυτό το σημείο άρχισα να ασχολούμαι με κάτι που μου άρεσε από μικρός, τη συγγραφή. Σιγά σιγά την ακολούθησα και έφτασα σήμερα μετά από δύο χρόνια να έχω εκδώσει δύο βιβλία.

-Το πρώτο σου βιβλίο λέγεται «Όνειρα Ξεχασμένα». Επίκεντρο του βιβλίου είναι ένας ήρωας που επανέρχεται μετά από ένα ατύχημα. Ουσιαστικά πρόκειται για μια ιστορία που έχει κάποια στοιχεία από το δικό σου βίωμα με την ασθένεια σωστά;

ΑΠ: Ναι σωστά. Σε αυτό το βιβλίο θέλω να δείξω πως με την επιμονή, την πίστη μας στις δυνάμεις μας και πάνω από όλα στον Θεό, όλα μα όλα, όσο δύσκολα και να είναι τα πράγματα, τα εμπόδια δεν δημιουργούν αδιέξοδα.


-Ποια ήταν τα όνειρα που είχες ξεχάσει;

ΑΠ: Πολύ καλή ερώτηση! Ναι για χρόνια τα είχα ξεχάσει και μαζί με αυτά κι εμένα. Η ασθένεια ήταν το γεγονός εκείνο που μου έφερε τα πάνω κάτω με βία. Αναθεώρησα τα πάντα σχεδόν και σήμερα κάνω το ίδιο ακριβώς. Συνεχίζω στον δρόμο της εσωτερικής αναθεώρησης. Δεν το παίζω σοφός γιατί δεν είμαι. Δεν θέλω να δείξω πως είμαι ο καλύτερος γιατί αν ήμουν δεν θα χρειαζόμουν να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Όχι, ο τελευταίος όλων ναι, ένας απλός άνθρωπος είμαι που κάνω λάθη όπως όλοι.

-Τώρα που ζεις τα έχεις κάνει πραγματικότητα;

ΑΠ: Δεν ξέρω αν γίνουν τα όνειρά μου πραγματικότητα, ακολουθώ απλώς τις συμβουλές των γιατρών, δηλαδή να κάνω ό,τι αγαπώ.

– Σε σύντομο χρονικό διάστημα έβγαλες ένα δεύτερο βιβλίο: μια ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Συλλεκτικές Εντυπώσεις». Ποιες είναι οι εντυπώσεις που περιγράφεις;

ΑΠ: Είναι οι εντυπώσεις που αποτύπωσα ως περίπου τέσσερις μήνες πριν, στον δρόμο που ακολουθώ. Κάτι σαν σημαντικές σημειώσεις. Είναι εκείνες οι καθημερινές στιγμές που για κάποιον μαγικό λόγο αποκτούν ουσία. Δεν ήθελα να τις ξεχάσω αλλά να τις μοιραστώ.

-Οι γιατροί διέγνωσαν σε σένα ένα αυτοάνοσο νόσημα με την ονομασία «Γκιουλεν Μπαρεν». Μπορείς να μας εξηγήσεις τι είναι αυτό και ποια είναι συμπτώματα του;

ΑΠ: Το σύνδρομο αυτό είναι πολύ κοντινό και αυτοάνοσο με την σκλήρυνση κατά πλάκας. Η διαφορά του είναι πως παραλύεις πολύ γρήγορα κι επανέρχεσαι σιγά σιγά. Στην σκλήρυνση παραλύεις αργά και βασανιστικά. Φυσικά μπορούσε να με χτυπήσει σε ζωτικό όργανο.

-Πώς κατάφερες να σταθείς στα πόδια σου ξανά; Ποια ήταν η κινητήριος δύναμη σου σε αυτήν σου την προσπάθεια;

Με πίστη στον Θεό, πίστη στις δυνάμεις μου και δεν είχα ποτέ μα ποτέ μέσα μου την πεποίθηση πως θα μείνω παράλυτος. Αισθανόμουν έντονα πως θα επανέλθω.

-Άκουσα ότι ετοιμάζεις μια ερωτική ιστορία… Θες να μας αποκαλύψεις λίγα πράγματα για αυτήν;

ΑΠ: Θέλω να προβληματίσω τον αναγνώστη, να σκεφτεί αν τελικά είναι σωστό να επεμβαίνουμε στους φίλους μας συμβουλευτικά πάντα, νομίζοντας πως τους βοηθάμε στις ερωτικές τους σχέσεις και τι αντίκτυπο έχει όταν εμείς δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε σχέση. Ξέρετε, πολλά ζευγάρια έχουν δοκιμαστεί γιατί άκουσαν έναν φίλο που τους ζήλευε, που τους φθονούσε, που φοβόταν. Δεν ξέρω όμως πότε θα το τελειώσω και δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις γιατί αγχώνομαι και τρέμω, θέλω να παίρνω τον χρόνο μου, καταλαβαίνετε!

Βιογραφικό

Ο Γρηγόρης Τριγλίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977, όπου και μεγάλωσε μέχρι τα δεκαοχτώ του. Λιοντάρι στο ζώδιο. Έπειτα, κατατάχθηκε στον στρατό, ακολουθώντας μια πορεία δεκαπέντε ετών. Παράλληλα ασχολήθηκε με τους υπολογιστές, παρακολουθώντας διαδικτυακά μαθήματα του τμήματος Οικονομικών Επιστημών απ’ το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, αποκτώντας αντίστοιχα Πιστοποιητικά Επιμόρφωσης.
Το 2008 πήρε μέρος στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες της εταιρίας Mozila, του γνωστού φυλλομετρητή (Browser) «Firefox». Δημιούργησε την ελληνική κοινότητα «Sidux-Linux» Ξεκινώντας από ένα blog σχετικού ειδησεογραφικού θέματος για το εν λόγο λειτουργικό σύστημα.
Συνταξιοδοτήθηκε από τον στρατό λόγο τετραπληγίας, η οποία βελτιώθηκε σε τετραπάρεση. Τον Ιανουάριο του 2016 έγινε μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, ανέλαβε το επίσημο Blog και το κανάλι της ένωσης στο Youtube όπως και την επίσημη της στο Google μαζί με τις φιλολόγους, Ευγενία Κορτσάρη και Γιώτα Παπαδοπούλου.
Το ταλέντο του στην γραφή φάνηκε σε μικρή ηλικία, καθώς άφηνε παντού χαρτάκια με τις σημειώσεις του. Το «Όνειρα ξεχασμένα» είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια.
Έχει δυο γιους τον Αλέξανδρο 13ων Ετών και το δεκάχρονο Μιχάλη που τους υπεραγαπάει.

Στοιχεία επικοινωνίας:
[email protected]