Μια νέα δύναμη αναδύεται
στην καρδιά της Αιγύπτου

Το Νέο Βασίλειο
(The New Kingdom)
τoυ Wilbur Smith
με τον Mark Chadbourn

Μετάφραση: Νίκος Ιβραηνίας
Κυκλοφορεί στις 18 Νοεμβρίου 2022

Η επική σειρά βιβλίων του αξέχαστου Wilbur Smith που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο αγαπημένες και πετυχημένες σειρές των τελευταίων τριάντα ετών. Λίγο πριν τον θάνατό του (το Νοέμβριο του 2021), ο σπουδαίος μυθιστοριογράφος ολοκλήρωσε τη συνεργατική, με τον Mark Chadbourn, συγγραφή μιας νέας ιστορίας στην αρχαία Αίγυπτο, καθώς και το σχεδιασμό της συνέχειάς της.

Το Νέο Βασίλειο είναι η ιστορία του Χουί, η οποία εκτυλίσσεται παράλληλα με τον κόσμο του Ο Θεός Ποταμός (πρώτο βιβλίο της σειράς). Πρόκειται για μια απολαυστική περιπέτεια εκδίκησης που θα ενθουσιάσει τους παλιούς και τους καινούργιους Έλληνες αναγνώστες του συγγραφέα, όπως ακριβώς έγινε και στο εξωτερικό, όπου το βιβλίο εκτοξεύθηκε στην κορυφή στις λίστες των bestsellers.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Στην καρδιά της Αιγύπτου, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των θεών, μια νέα δύναμη αναδύεται…

Ο Χουί είναι ο ευνοούμενος γιος του Χάουι, κυβερνήτη της Λαχούν, και η μοίρα του μοιάζει προκαθορισμένη. Πίσω από τη φαινομενική ευτυχία όμως φωλιάζει το κακό. Χολωμένοι από την εύνοια που δείχνει ο κυβερνήτης στον γιο του, από άλλη μητέρα, η μητριά του Χουί, Ισέτνοφρετ, και ο γιος της, ο Κεν, ενορχηστρώνουν την πτώση του κυβερνήτη και ενοχοποιούν τον Χουί, ο οποίος δικάζεται και καταδικάζεται σε ευνουχισμό και διαμελισμό. Με τη βοήθεια της αδερφής του, Ίπουετ, όμως καταφέρνει να δραπετεύσει από τη φυλακή και να φύγει από τη Λαχούν.

Διωγμένος και μόνος, ο Χουί καταλήγει αιχμάλωτος των Υξώς. Αποφασισμένος να εκδικηθεί για το θάνατο του πατέρα του και να σώσει την αδερφή του, Ίπουετ, ο Χουί ορκίζεται πίστη σε αυτούς τους βάρβαρους εχθρούς της Αιγύπτου και δίπλα τους μαθαίνει την τέχνη του πολέμου.

Όταν όμως στραφεί κατά των Υξώς και συναντήσει τον Αιγύπτιο στρατηγό Τάνους, ο Χουί θα βρεθεί σε μια ακόμη μεγαλύτερη μάχη –μια μάχη για την ίδια την καρδιά της Αιγύπτου. Και τώρα θα πρέπει να επιλέξει το δρόμο του. Θα γίνει ήρωας στον παλιό κόσμο ή άρχοντας σε ένα νέο βασίλειο;

Ο δεξιοτέχνης της αφήγησης Wilbur Smith επιστρέφει στην Αίγυπτο με ένα βιβλίο που εξερευνά νέες, συναρπαστικές πτυχές του αρχαίου κόσμου που ο ίδιος εμπνεύστηκε πριν από τριάντα χρόνια.

Τιμή: € 18,80 € ● Σελίδες: 408 ● ΙSBN: 978-960-620-911-6 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170208