Μια αληθινή ιστορία εγκλήματος,
ένας άνισος αγώνας επιβίωσης
πίσω από κλειστές πόρτες

Θαμμένα Λόγια
της ‘Έρικας Αθανασίου

Κυκλοφορεί στις 21 Οκτωβρίου 2022

Συχνά λέγεται πως πίσω από κλειστές πόρτες, πίσω από πόρτες που μπορεί να βρίσκονται ακριβώς δίπλα μας, πραγματοποιούνται τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, τα εγκλήματα αυτά δεν τα μαθαίνει κανείς. Γιατί μαζί με τις πόρτες, μένουν κλειστά και τα στόματα.

Η Έρικα Αθανασίου, συνδυάζοντας τη δημοσιογραφική με τη συγγραφική της ιδιότητα, γράφει σε πρώτο πρόσωπο ένα μυθιστόρημα που συγκλονίζει. Πρόκειται για την ιστορία μιας γυναίκας που σχεδόν από τότε που γεννήθηκε μέχρι σήμερα ζει απομονωμένη από όλους και από όλα. Κλεισμένη μέσα σ’ ένα σπίτι, χωρίς ρούχα για να βγει έξω, χωρίς παπούτσια, παρά μόνο με μια ρόμπα και ένα ζευγάρι παντόφλες.

Οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν μια ιστορία αληθινού, συνεχιζόμενου εγκλήματος, που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Ήρθε η στιγμή να ειπωθούν τα Θαμμένα Λόγια.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Κάποιες ιστορίες είναι δύσκολο να ειπωθούν.
Μέχρι να γίνει η αρχή…

Απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ, πάντα κατέστρεφα τις ευκαιρίες που μου δίνονταν. Δεν ξέρω ακόμα αν έφταιγα εγώ γι’ αυτό ή ήμουν θύμα των περιστάσεων. Ίσως, αν μπορέσω να διηγηθώ κάποτε ολόκληρη την ιστορία μου, να μπορέσω να καταλάβω τι έφταιξε. Βέβαια, θα είναι πλέον αργά. Ελάχιστα πριν από το πολύ αργά. Οι ευκαιρίες έφυγαν και δεν άφησαν τίποτα πίσω. Ίσως όμως αυτή να είναι η πραγματική ευκαιρία μου. Να γίνω ηρωίδα. Με την εξιστόρησή μου να καταφέρω να συγκινήσω ανθρώπους που δεν ξέρω. Να εκδικηθώ ανθρώπους που ξέρω. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να πω τα πράγματα με τ’ όνομά τους. Να αλλάξω τόσο ανεπαίσθητα τοποθεσίες και ονόματα, που να μην αφήσω καμία αμφιβολία ως προς αυτό για το οποίο μιλάω κι εκείνους στους οποίους αναφέρομαι.

Η ιστορία μιας γυναίκας που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της απομονωμένη από όλους και όλα.
Εκεί που η πραγματικότητα συναντά τη μυθιστοριογραφία και το κοινωνικό δράμα το αληθινό, συνεχιζόμενο έγκλημα, βρίσκονται τα Θαμμένα Λόγια.

Τιμή: € 14,40 € ● Σελίδες: 256 ● ΙSBN: 978-960-620-909-3 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170207

Ένα από τα καλύτερα κατασκοπικά μυθιστορήματα
όλων των εποχών, σε νέα έκδοση

Ο Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο
(The Spy Who Came in From the Cold)
τoυ John Le Carré

Δ’ ΕΚΔΟΣΗ

Μετάφραση: Μαρίνα Κουλουμούνδρα
Κυκλοφορεί στις 21 Οκτωβρίου 2022

Πενήντα εννέα χρόνια μετά την πρώτη του αγγλική έκδοση και τριάντα τρία από την πτώση του Τείχους, το μυθιστόρημα που χάρισε παγκόσμια φήμη στον John le Carré κυκλοφορεί και πάλι σε νέα έκδοση. Ο Κατάσκοπος που γύρισε από το κρύο είναι ένα σύγχρονο κλασικό έργο ενός από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της εποχής μας.

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

«Είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε χωρίς οίκτο, έτσι δεν είναι; Όμως, βέβαια, αυτό είναι αδύνατο… δεν μπορεί κάποιος να μένει συνέχεια έξω στο κρύο· κάποια στιγμή θα πρέπει να γυρίσει πίσω…»

Με τη βαθύτητα, την ευστοχία και τη λεπτή ειρωνεία που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του καιρού μας, ο Λε Καρέ αποδίδει όπως δεν το κατόρθωσε κανένας άλλος το παιχνίδι της εξαπάτησης και της προδοσίας των μυστικών υπηρεσιών, που πήρε ασύλληπτες διαστάσεις στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου. Και στο φόντο του σκοτεινού Βερολίνου, της διχασμένης καρδιάς της Ευρώπης, δεν αφηγείται απλώς μια αξεπέραστη ιστορία αγωνίας και μυστηρίου, αλλά μια ιστορία για τα ίδια τα όρια της ανθρώπινης συνείδησης σε συνθήκες που η σκοπιμότητα αντικαθιστά την ηθική και η απόκρυψη την αλήθεια.

Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το Κρύο, το μυθιστόρημα που χάρισε παγκόσμια φήμη στον Τζον λε Καρέ, εκδόθηκε το 1963 και παραμένει η πιο αληθινή ιστορία που γράφτηκε ποτέ για τον παράλογο, αμοραλιστικό και συχνά απάνθρωπο κόσμο των κατασκόπων. Τιμήθηκε με τα βραβεία Dagger για το Καλύτερο Βρετανικό Μυθιστόρημα Μυστηρίου, Somerset Maugham και Edgar, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Μπάρτον και ανήκει πλέον στα κλασικά έργα της σύγχρονης λογοτεχνίας.

Τιμή: € 16,60 € ● Σελίδες: 320 ● ΙSBN: 978-960-620-908-6 ● Κωδ. Βιβλίου: 02170030