Προχωρώντας στην καρδιά του φθινοπώρου, η ομάδα μας επανέρχεται με μια σειρά από νέα βιβλία που έχουν αγαπηθεί από το #BookTok, το αναγνωστικό κοινό του εξωτερικού αλλά και την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα. Παρακάτω, θα βρείτε 14 νέους τίτλους σε ποικίλες κατηγορίες που θα σας κρατήσουν συντροφιά αυτό το φθινόπωρο. Διαθέσιμα από τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

Πριν κρυώσει ο καφές
Toshikazu Kawaguchi


Περισσότερες από 1 εκατομμύριο πωλήσεις
Το μπεστ σέλερ που αγάπησε το #BookTok
Τι θα άλλαζες εάν μπορούσες να ταξιδέψεις πίσω στον χρόνο;

Σε ένα μικρό σοκάκι στο Τόκιο, υπάρχει ένα καφέ που σερβίρει καλοψημένο καφέ εδώ και περισσότερα από εκατό χρόνια. Αυτό το μαγαζί όμως προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες του– τη δυνατότητα να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο.
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

Tο σκοτάδι δεν κοιμάται ποτέ
Simon Mockler


Το πρώτο μυθιστόρημα ενός ταλαντούχου συγγραφέα
Χειμώνας 1967.
Μια αρκτική θύελλα παγιδεύει τρεις στρατιώτες σε μια μυστική αμερικανική βάση κάτω από τους πάγους της Γροιλανδίας. Όταν η ομάδα διάσωσης επιτέλους τους προσεγγίζει, οι δύο στρατιώτες έχουν απανθρακωθεί σε μια πυρκαγιά που φαίνεται να ξεκίνησε κατά λάθος και ο τρίτος, ο στρατιώτης Κόνορ Μέρφι, έχει επιβιώσει με σοβαρά εγκαύματα– αλλά δε θυμάται τίποτα από τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Στα δίχτυα του έρωτα
Tessa Bailey

1 μπεστ σέλερ σε New York Times και USA today

Μετά το Συνέβη ένα καλοκαίρι, η Tessa Bailey επιστρέφει με ακόμα μία απολαυστική ρομαντική ιστορία, με πρωταγωνιστή έναν γοητευτικό καρδιοκατακτητή που ερωτεύεται την καλύτερή του φίλη, ενόσω τη βοηθάει να κερδίσει έναν άλλον άντρα…
Μετάφραση: Κέλλη Κρητικού

Άλλο ένα βιβλίο για τον Αϊ-Βασίλη

Laura & Philip Bunting

Έχει πολλές δουλειές αυτή την εποχή ο παππούλης ο άγιος. Το μόνο που του έλειπε τώρα είναι να παίξει σε Άλλο ένα βιβλίο για τον Αϊ-Βασίλη..

Είναι Χριστούγεννα και το μόνο που όλοι θέλουν να διαβάσουν είναι άλλο ένα βιβλίο για τον Άγιο Βασίλη, ακριβώς τη στιγμή που εκείνος είναι πιο πολυάσχολος από ποτέ. Γι’ αυτό και ο αγαπημένος άγιος των παιδιών έχει μια ιδέα: να βρει έναν αντικαταστάτη για να πρωταγωνιστήσει σε όλα τα χριστουγεννιάτικα βιβλία, ώστε ο ίδιος να μπορέσει να συνεχίσει τις γιορτινές δουλειές.
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Μπόγκι ο Επαναστάτης
Aaron Blabey


Πάνω από 9.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως
Μια ιστορία γεμάτη εντολές και υπακοή–ή μάλλον, μόνο με διαταγές και επανάσταση. Γιατί ο Μπόγκι είναι ο νούμερο 1 ανυπάκουος σκυλάκος του κόσμου.

Μετάφραση: Αρσέν

Ήταν ένα ψαρόνι
Αλεξάνδρα Μπουσίου

Μία ιστορία θάρρους
Ένα ψαρόνι της Υποσαχάριας Αφρικής αποφασίζει να ανοίξει ένα οδοντιατρείο στο δάσος, σπάζοντας τα ταμπού και τις προκαταλήψεις που θέλουν ένα πουλί να είναι μάλλον ακατάλληλο γι’ αυτή τη δουλειά.

Εικονογράφηση: Χρήστος Κούρτογλου

ΑΝΤΕΛ Η ΤΡΟΜΕΡΗ
Μου τη δίνει η αγάπη!
Mr Tan

«Έχω πάντα καλές ιδέες όταν θέλω να εκνευρίσω τους γονείς μου ή να βασανίσω τον χαζογάτο μου! Όμως αυτή τη φορά είναι μπερδεμένα τα πράγματα… Όταν θέλω να εκφράσω τη φλογερή μου αγάπη στον Λουδοβίκο, τον καινούριο στην τάξη μας, τα χάνω τελείως!»

ANTΕΛ Η ΤΡΟΜΕΡΗ
Πάρτε δρόμο κότες!
Mr Tan

Η τρομερή Αντέλ μπορεί να συνεχίζει να εκνευρίζει τους γονείς της και να βασανίζει τον γάτο της τον Αζάξ μ’ έναν σωρό παλαβά πειράματα, αλλά δεν ξεχνάει και να υπερασπιστεί τα καταπιεσμένα παιδιά του σχολείου της!
Παγκόσμιο μπεστ σέλερ
Η Αντέλ θεωρείται ο αντίποδας των ηρώων της Disney στη Γαλλία
Νέοι τίτλοι αναμένονται στα Ελληνικά το 2024
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Oι περιπέτειες μιας σακούλας στο δάσος
Χριστίνα Κασιντή

Μια ιστορία για την αξία του δάσους, την ανακύκλωση και τη σημασία του εθελοντισμού.

Η αγαπημένη σακούλα των παιδιών δραπετεύει από τον σάκο της ανακύκλωσης και βρίσκεται στον δρόμο. Φοβάται μήπως γίνει χαλκομανία στις ρόδες των αυτοκινήτων, αλλά όχι για πολύ! Μια μεγάλη σουσουράδα, η Ασπασία, την αρπάζει και πετούν πάνω από την πόλη προς άγνωστη κατεύθυνση.
Εικονογράφηση: Ράνια Μακρυγιάννη

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ
Amazon μπεστ σέλερ

Στη θάλασσα – Ψάξε να βρεις 100 πλάσματα!
Philippe Jalbert

Στα βάθη της θάλασσας δύο ιππόκαμποι τρέχουν βιαστικά για να βρουν το μικρό τους που έχει χαθεί. Ακολούθησέ τους καθώς το αναζητούν ανάμεσα στα φύκια και στα κοράλλια, στα έγκατα των ναυαγίων και στις υποθαλάσσιες σπηλιές.

Στο δάσος – Ψάξε να βρεις 100 ζώα!
Philippe Jalbert

Σε μια γωνιά του δάσους ζουν δύο σκίουροι που έχουν χάσει το σκιουράκι τους. Ακολούθησέ τους στα μονοπάτια βαθιά μέσα στο δάσος, καθώς ψάχνουν να το βρουν.
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

Σχολή κατασκόπων – Επανάσταση
Stuart Gibbs

Κυκλοφορεί σε 15 χώρες


Πρόκειται να μεταφερθεί στους κινηματογράφους από την 20th Century Fox
Στο όγδοο βιβλίο της μπεστ σέλερ σειράς των New York Times
Σχολή Κατασκόπων, ο Μπεν αντιμετωπίζει μια νέα σατανική οργάνωση, που η μόνη απόδειξη ύπαρξής της χρονολογείται από την εποχή της Αμερικανικής Επανάστασης.

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου

H Αθηναϊκή και η Σύγχρονη Δημοκρατία
Ανδρέας Μήλιος

image description

Tο βιβλίο εξετάζει τη λειτουργία των θεσμών της άμεσης αθηναϊκής δημοκρατίας και, στη συνέχεια, προτείνει ρεαλιστικές λύσεις, οι οποίες μπορούν να φωταγωγήσουν την πορεία της σύγχρονης δημοκρατίας προς την εμβάθυνση και την ενδυνάμωσή της.

Η γλώσσα Python σε βάθος – Εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών και τον προγραμματισμό
Χατζηγιαννάκης Νίκος

image description

Ο βασικός σκοπός του βιβλίου είναι η εις βάθος κατανόηση των εντολών και μηχανισμών της Python 3 και παράλληλα η εκμάθηση των αρχών προγραμματισμού, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε γλώσσα.

Οδηγός Πληροφοριακής Παιδείας
Χριστίνα Κανάκη

image description

Στον Οδηγό πληροφοριακής παιδείας παρουσιάζονται οι βασικές έννοιες, οι αρχές
και οι ζητούμενες γνωστικές πρακτικές που αφορούν τη μεθοδολογία αναζήτησης,
αξιολόγησης και χρήσης της πληροφορίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Εισαγωγή στην Java, 3η έκδοση
Γιώργος Λιακέας

image description

Το βιβλίο εστιάζει στην Java, που αποτελεί σήμερα την πιο δυναμική γλώσσα προγραμματισμού. Η συγκεκριμένη γλώσσα δεν εξαρτάται από το σύστημα υλικού, για αυτό έχει φέρει πραγματική επανάσταση στη δημιουργία εφαρμογών.