Μια συναρπαστική ιστορία έρωτα
και κατασκοπείας
στην Κωνσταντινούπολη του 9ου αιώνα μ.Χ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΑ
ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΙΝ

Του Κωνσταντίνου Τρικουνάκη

Κυκλοφορεί στις 23 Οκτωβρίου 2020

Το πρώτο του βιβλίο, με τον τίτλο Μίστικο, διακρίθηκε για τις ιστορικές του αναφορές στο 15ο διεθνές συνέδριο για την αραβοκρατία στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, ενώ αποσπάσματά του διδάχτηκαν στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τώρα, ο Κωνσταντίνος Τρικουνάκης έρχεται στις Εκδόσεις BELL με το νέο του καλοδουλεμένο ιστορικό μυθιστόρημα Αλέξανδρος και Εσπερία, μικρά διατριβή εις την εξαπάτησιν.

Την ιδέα για την υπόθεση την πήρε ο συγγραφέας από το εξακριβωμένο γεγονός πως στο Μπάρι της Ιταλίας περί το 900 μ.Χ. συνελήφθη από τους Ρωμαίους (Βυζα¬ντινούς), που κατείχαν ακόμα την περιοχή, ένα κύκλωμα Σαρα¬κηνών κατασκόπων. Στο Αλέξανδρος και Εσπερία οι μυθιστορηματικοί χαρακτήρες παρεισφρέουν στα πραγμα¬τικά γεγονότα κατά τον τρόπο που αρέσκεται να τους «φυτεύει» ο Κωνσταντίνος Τρικουνάκης, χωρίς όμως να αλλοιώνεται η ιστορία. Αποτέλεσμα; Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα γεμάτο ίντριγκες, δολοπλοκίες, πάθη και ανατροπές, που ξεδιπλώνει άγνωστες, αλλά άκρως συναρπαστικές, πτυχές της ιστορίας μας.

                                                                                   ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Εκείνη είναι αποφασισμένη να ανταποδώσει όσα έχει υποφέρει από τους Βυζαντινούς. Θα πληγώσει το θηρίο στην καρδιά του! Η πανουργία, η σαγήνη και τα χρήματα που διαθέτει κάνουν το παράτολμο σχέδιό της να ευοδωθεί. Με επίκεντρο έναν οίκο διασκέδασης, στήνει ένα κύκλωμα κατασκόπων και δολιοφθορέων και εισχωρεί στην υψηλή ζωή της ρωμαϊκής πρωτεύουσας.
Εκείνος, ένας αξιωματικός με καθήκοντα αστυνόμου. Μορφωμένος, έξυπνος μα και παρατηρητικός, βρίσκεται στο κατόπι της. Και είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να σταματήσει έναν άγνωστο εχθρό.
Εκείνη γνωρίζει την ταυτότητά του, εκείνος βασίζεται μόνο στις σημειολογικές ικανότητές του. Το παιχνίδι εξελίσσεται θανάσιμο, ώσπου συμβαίνει αυτό που κανείς από τους δυο δεν είχε λογαριάσει στην αρχή…

Με φόντο την Κωνσταντινούπολη επί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ξετυλίγεται μια συναρπαστική ιστορία έρωτα και κατασκοπείας, εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα σε πραγματικό ιστορικό πλαίσιο.

Τιμή: € 17,70 € ● Σελίδες: 472 ● ΙSBN: 978-960-620-846-1 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170174

Ο εφιάλτης μόλις ξεκίνησε!

Οι Σκιές
(The Shadow Friend)
του Alex North

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

Κυκλοφορεί στις 23 Οκτωβρίου 2020

Ο Ψιθυριστής, το πρώτο μυθιστόρημά του, εκδόθηκε σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες, έγινε bestseller των Sunday Times και των New York Times, ενώ στα Goodread Choice Awards ψηφίστηκε από τους αναγνώστες ως ένα από τα δέκα κορυφαία θρίλερ του 2019. Τώρα, ο Alex North επιστρέφει με το νέο σκοτεινό, πανέξυπνο μυθιστόρημά του, Οι Σκιές: «ένα σαγηνευτικά ατμοσφαιρικό και απολαυστικά ανατριχιαστικό βιβλίο που αφηγείται πώς το παρελθόν μπορεί να εισβάλει στο παρόν και πώς τα όνειρα επηρεάζουν την πραγματικότητα ώσπου γίνεται ολοένα πιο δύσκολο να ξεχωρίσεις το ένα απ’ το άλλο… Και τότε τα ηνία παίρνει ο εφιάλτης» (Alex Michaelides, συγγραφέας του bestseller Η Σιωπηλή Ασθενής).
Στις Σκιές «μια δυσοίωνη αίσθηση αναπότρεπτου κακού και καταστροφής πλανιέται πάνω από το διαρκές σκοτάδι του δάσους της περιοχής» (Publishers Weekly), ενώ η πλοκή ελίσσεται με μαεστρία ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, επιφυλάσσοντας στους αναγνώστες πολυάριθμες εκπλήξεις και ανατροπές. Αν σας άρεσε ο Ψιθυριστής ετοιμαστείτε για ένα ακόμη πιο σκοτεινό και καθηλωτικό μυθιστόρημα, με «ένα απροσδόκητο και συγκινητικό φινάλε που θα το θυμάστε για καιρό» (The Daily Express).

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Πριν από είκοσι πέντε χρόνια, ένα έφηβο αγόρι, ο Τσάρλι Κράμπτρι, διέπραξε ένα φόνο τόσο αποτροπιαστικό, που απέκτησε σχεδόν μυθικές διαστάσεις και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για περισσότερες από μία δολοφονίες απομίμησης.

Ο Πολ Άνταμς θυμάται την υπόθεση πολύ καλά, αφού τόσο ο Κράμπτρι όσο και το θύμα του ήταν φίλοι του.

Ο Πολ κατάφερε σιγά σιγά να ξαναμαζέψει τα κομμάτια της ζωής του και να κάνει μια νέα αρχή. Όμως τώρα η κατάσταση της ηλικιωμένης πια μητέρας του, που πάσχει από άνοια, έχει επιδεινωθεί. Και, αν και αντιδρά με κάθε κύτταρο της ύπαρξής του στο ενδεχόμενο της επιστροφής, ξέρει ότι έχει έρθει η ώρα να γυρίσει στο σπίτι του.

Τα πράγματα σύντομα αρχίζουν να παίρνουν άσχημη τροπή. Ο Πολ μαθαίνει ότι έγινε άλλος ένας φόνος απομίμησης εκείνου του παλιού εγκλήματος. Η μητέρα του είναι αναστατωμένη και επιμένει ότι κάτι υπάρχει στο σπίτι. Και κάποιος τον παρακολουθεί. Θυμίζοντάς του το πιο ανησυχητικό πράγμα που συνέβη εκείνη τη φοβερή μέρα πριν από είκοσι πέντε χρόνια.
Δεν ήταν μονάχα ο φόνος.
Ήταν και το γεγονός ότι, αμέσως μετά, ο Τσάρλι Κράμπτρι εξαφανίστηκε και δεν τον ξανάδε ποτέ κανένας…

Τιμή: € 16,60 € ● Σελίδες: 392 ● ΙSBN: 978-960-620-845-4 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170173