Συλλογή ερωτικών ιστοριών εμπνευσμένων από το lockdown του κορωνοϊού

Οι Εκδόσεις Πηγή και οι 35 συμμετέχοντες συγγραφείς, πρωτοεμφανιζόμενοι και μη, παρουσιάζουν με χαρά τη συλλογή διηγημάτων που προέκυψε από τον ομώνυμο εξαιρετικά επιτυχημένο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος τον Απρίλιο του 2020. Η αγάπη, η μοναξιά, η προσδοκία και η νοσταλγία διαπνέουν τις ερωτικές ιστορίες που περιλαμβάνει ο τόμος.


Οπισθόφυλλο

Η πανδηµία του COVID-19, που ξέσπασε στις αρχές του 2020, επηρέασε για µεγάλο χρονικό διάστηµα τον ανεπτυγµένο κόσµο. Στη χώρα µας έχουµε να θυµόµαστε το χαρακτηριστικό lockdown (καραντίνα) που επιβλήθηκε κατά το διάστηµα Μαρτίου-Μαΐου, φέρνοντάς µας αντιµέτωπους µε πρωτόγνωρες καταστάσεις και συναισθήµατα, που νοηµατοδότησαν εκ νέου τη φύση των ανθρωπίνων σχέσεων.

Οι Εκδόσεις Πηγή, προσκάλεσαν τον Απρίλη του 2020 τους Έλληνες συγγραφείς, νεότερους και περισσότερο έµπειρους, να καταθέσουν µε τη βοήθεια της πένας τους τη δική τους σχετική ιστορία ή τις προσωπικές τους εµπειρίες. Απώτερος σκοπός η συλλογή και έκδοση ενός µοναδικού, ξεχωριστού βιβλίου. Στόχος µας ήταν ο τόµος αυτός να αποτελέσει για τους µελλοντικούς αναγνώστες µία καταγραφή της πορείας και διαµόρφωσης της έννοιας του Έρωτα στις µέρες του εγκλεισµού λόγω του COVID-19, το πόσο δοκιµάστηκε, αλλά και το πώς η αγάπη και ο ζήλος για επικοινωνία δεν σταµατά ποτέ.

Η ενθουσιώδης υποδοχή του Διαγωνισµού Διηγήµατος «Μείνε Κοντά µου από Μακριά – 2020» και ο µεγάλος αριθµός των συµµετοχών που λάβαµε, απέδειξαν για ακόµα µία φορά ότι πολλές φορές τα εµπόδια µε τα οποία ερχόµαστε αντιµέτωποι, µπορούν να αποτελέσουν γόνιµες πηγές έµπνευσης.


Οι συγγραφείς

Ακολουθούν σε αλφαβητική σειρά τα ονόµατα των συγγραφέων, τα διηγήµατα των οποίων ξεχώρισαν στον διαγωνισµό και συµµετέχουν στη συλλογή:

Καλλιόπη Αγγελακοπούλου, Νεφέλη Αγκυρίδου, Γιώτα Αναγνώστου, Αθανάσιος Ανδρικάκης, Σωτηρία Βασιλείου, Στεριανή Βλάχου – Τσοπέλα, Κυριάκος Αλέξιος Εφραίµ Γατουρτζίδης, Φωτεινή Δηµάκη, Καλλίδα Ζαχοπούλου, Αθανασία Θεοδωρίδου, Φωτεινή Καϊοπούλου, Ελευθερία Καλογνωµά, Βασιλική Καµπά, Αντιγόνη Κατσαδήµα, Ειρήνη Κουτουλάκη, Κατερίνα Κρυστάλλη, Ρένα Κύρκα, Διαµάντω Κωνσταντιλάκη Μπιµπούδη, Ελένη Λαµνάτου, Κωνσταντίνος Λιάχης, Εύα Μαζοκοπάκη, Μαρίνος Αναστασίου, Σταµατία Μάστορα, Χρύσα Μαστοροδήµου, Ισίδωρος Μαυρογεώργης, Ευθαλία Μαχαιρίδου, Φανή Μπότσαρη, Ευθυµία Σιώπη – Οικονοµίδου, Αλέξανδρος Παντελάκης, Σοφία Προκοπίδου, Άννα Ρουσσοµουστακάκη, Ευτυχία Σκούτη, Άλκης Τρυφωνόπουλος, Έλενα Τσακιρίδου, Έφη Χατζηεµµανουήλ


Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Μείνε Κοντά μου Από Μακριά
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 15 ευρώ
Σελίδες: 348