Συγγραφέας: Sarah Addison Allen

Η οικογένεια Γουέιβερλι έμενε δίπλα σε μία μηλιά που ανθίζε με την πρώτη παγωνιά.
Τα λουλούδια της είχαν μοναδικές ιδιότητες και το όνομα Γουέιβερλι ήταν τοπικός θρύλος.

Οι δύο αδερφές, η Κλερ και η Σίντνεϊ, δεμένες όσο ποτέ, περιμένουν με λαχτάρα την πρώτη παγωνιά. Έχουν την πεποίθηση ότι η μηλιά είναι μαγική κι ότι μόλις βγαίνουν τα άνθη της, όλα αλλάζουν στη ζωή τους.
Το σπίτι, ένα παλιό αρχοντικό που ανήκε στη γιαγιά Μαίρη είναι η βάση της επιχείρησης της Κλερ. Η Κλερ δημιουργεί καραμέλες, μαγικές καραμέλες. Αισθάνεται όμως ότι η μαγεία της έχει γυρίσει την πλάτη.
Η Σίντνεϊ θέλει να κάνει ακόμη ένα παιδί, αλλά δυστυχώς η επιθυμία της δεν εισακούεται και η αγωνία της μεγαλώνει καθημερινά.
Η κόρη της Σίντνεϊ, η Μπέι, είναι ερωτευμένη πρώτη φορά στα δεκαπέντε της.
Έχοντας τις έννοιες τους, εμφανίζεται κι ένας μυστηριώδης ογδοντάχρονος που απειλεί ότι θα τινάξει την μαγεία στον αέρα.
Ένα βιβλίο κυριολεκτικά μαγικό!
Γλυκό, τρυφερό, πασπαλισμένο με μαγεμένα λουλούδια, χωρίς ωστόσο να φτάνει στην υπερβολή.
Εκκεντρικοί χαρακτήρες όλοι οι ήρωες, καλούνται να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τη ζωή. Ζουν σε μία φανταστική καθημερινότητα (μήπως είναι πραγματική;)

Δεν γνωρίζουν πολλά για το παρελθόν τους, άρα το να θυμούνται λίγες στιγμές με τη γιαγιά μάγισσα είναι το μόνο εφικτό. Έχουν κληρονομήσει η καθεμία από τις αδερφές κι από ένα χάρισμα.
Η αγάπη είναι διάχυτη σε όλο το βιβλίο, θαρρείς διασκορπίζεται συνέχεια μέσα από το άρωμα των μαγεμένων λουλουδιών, το οποίο με συντρόφευε όλη τη διάρκεια που κρατούσα στα χέρια μου το βιβλίο, θαρρείς και μάγευε και μένα.
Με όμορφη γραφή η συγγραφέας σε μπλέκει στη ζωή των δύο αδερφών με τρόπο λυρικό και αγαπησιάρικο, μαγικό.
Μυστήριο, αγάπη, μαγεία και ανθρώπινες τρυφερές σχέσεις με μετέφεραν σε μία άλλη εποχή με έντονο το δέσιμο της οικογένειας.
Όμορφες περιγραφές παλιών κατοικιών φωτογραφίζουν την αθωότητα των ηρώων.
Ένας εφηβικός έρωτας μου θύμισε τα όμορφα νεανικά μου χρόνια, εκείνα τα ανέμελα που η καρδιά χτυπά δυνατά κι αληθινά.
Μια μαγική ιστορία που μου έδειξε ότι το μέλημα μιας οικογένειας είναι να ισχυροποιήσει τους δεσμούς της και να διατηρήσει την αγάπη μέσα στον κύκλο της.
Μια καραμέλα μαγική κάλυψε την καρδιά μου και την γλύκανε.
Αυτό το βιβλίο με ξανάκανε παιδί, θυμίζοντάς μου την όμορφη και γλυκιά πραγματικότητα της ζωής μέσα από την μαγεία της!