Μία διαδρομή μυστηρίου από το Πριγκιπάτο της Σαβοΐας ως τον Πύργο των Λεόντων της Θεσσαλονίκης

Μια περιπέτεια μυστηρίου που μας ταξιδεύει στον χρόνο, αλλά και τον χώρο: από το πριγκιπάτο της Σαβοΐας μέχρι στα θεµέλια του νεόκτιστου Πύργου των Λεόντων στη Θεσσαλονίκη της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας.

Οπισθόφυλλο

«Πρόκειται για την καλύτερα οργανωµένη προσπάθεια συγκέντρωσης απόλυτης εξουσίας και καθυπόταξης κάθε αντίστασης. Χωρίς γνώση δεν υπάρχει αµφιβολία, χωρίς αµφιβολία δεν υπάρχει σκέψη, χωρίς σκέψη δεν υπάρχει έµπνευση, χωρίς έµπνευση δεν υπάρχει ελευθερία, χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει αντίδραση».

Θεσσαλονίκη, 2015. Πώς κατασκευάζεται µια θεωρία συνωµοσίας; Ο Αχιλλέας αποδέχεται την πρόκληση του καθηγητή του. Το ταξίδι ξεκινά και το τέλος του είναι απρόβλεπτο. Η ιστορία γίνεται εµµονή, η φαντασία πραγµατικότητα. Η αλήθεια παραµονεύει πίσω από ένα ειδεχθές έγκληµα.

Ευρώπη, 1558. Ο Κώδικας των Απαγορευµένων Βιβλίων είναι γεγονός. Σε ποιους εναπόκειται να προστατεύσουν την Απαγορευµένη Γνώση; Οι σκιές έρχονται στο φως στους δρόµους των Παρισίων, στο πριγκιπάτο της Σαβοΐας, στην Τορώνη, στη Ρώµη, καθώς και στα θεµέλια του νεόκτιστου Πύργου των Λεόντων στη Θεσσαλονίκη της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας.

Βέροια, 1970. Ποια στοιχεία οδηγούν στους απογόνους των Προστατών της Γνώσης; Πώς συνδέεται η δολοφονία µιας έφηβης ποιήτριας µε το σκοτεινό παρελθόν του καθηγητή;

Το παρελθόν, απώτερο και κοντινό, εξελίσσεται παράλληλα µε το παρόν του Αχιλλέα που αναζητά να βρει τη λύτρωση (εάν αυτή ταυτίζεται µε την αλήθεια) µέσα από τις σκιές της ιστορίας του.

Ο συγγραφέας

Ο Θωµάς Καλοκύρης γεννήθηκε το 1991 στη Βέροια.

Αποφοίτησε από τη Νοµική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε τις µεταπτυχιακές σπουδές του στο Εµπορικό & Οικονοµικό Δίκαιο.

Η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια ήταν το «Ονείρων Άθυρµα», µια συλλογή διηγηµάτων και ποιηµάτων, που εκδόθηκε το 2015 και σηµείωσε αξιόλογη επιτυχία.

Η «Ιστορία των Σκιών» αποτελεί το πρώτο του µυθιστόρηµα.

Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως δικηγόρος.

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του συγγραφέα: www.thomaskalokiris.com

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Η Ιστορία των Σκιών
Συγγραφείς: Θωμάς Καλοκύρης
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 16 ευρώ
Σελίδες: 552