Η Λευκή, είναι η ηρωίδα του αλληγορικού παραμυθιού, που αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια, γεμάτα συναισθηματική φόρτιση και συγκίνηση.
Ένα πλάσμα καθάρια αγνό, που βλέπει με τα μάτια της ψυχής όσα οι άλλοι επιμελώς προσπερνούν, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι για το Δάσος των ευχών, όταν στο δρόμο της θα συναντήσει έναν λευκό και αμόλυντο όπως η ίδια, μονόκερο και μια έλξη θα τους τυλίξει.
Αναζητά διακαώς έναν κόσμο χωρίς ερωτηματικά, χωρίς γιατί, χωρίς πόνο, θλίψη και δάκρυα. Έναν κόσμο που τα παιδιά είναι ευτυχισμένα, που στη ψυχή τους φωλιάζει η ζεστασιά και ζουν τη ζωή που τους πρέπει. Σε αυτό το ταξίδι, ο μονόκερος θα γίνει ο φύλακας – άγγελός της, ο συνοδοιπόρος της, ο σύμμαχός της.
Η Λευκή πολέμα, μάχεται, αγκομαχά, πονά μα δε σταματά να ελπίζει και να κυνηγά τον στόχο της. Στο διάβα της όσοι της ζητήσουν βοήθεια, εκείνη απλόχερα θα τη προσφέρει, μαζί με την αγάπη και τη φιλία της. Έτσι κι αλλιώς δε χρειάζονται περισσότερα οι παιδικές ψυχές για να είναι ευτυχισμένες.
Στο μακρύ της ταξίδι, το δάσος βρίσκεται προ των πυλών. Ένα δάσος που φυτοζωεί, που πεθαίνει, γιατί ένας κακός δράκος, το έχει κυριεύσει και το εξουσιάζει. Ο κακός δράκος, δεν είναι άλλος από τον καρκίνο. Πως θα σωθεί το δάσος; Πως θα του δώσουν πίσω τη ζωή που του αξίζει; Ευτυχώς για τη Λευκή, δε χρειάστηκε να αναμετρηθεί με τον δράκο χρησιμοποιώντας όπλα. Στα μάτια της φωλιάζει η ελπίδα και από την καρδιά της πηγάζει απλόχερα η αγάπη, αξίες ικανές για να απωθήσουν οτιδήποτε κακό. Ο δράκος παραιτημένος αποχωρεί και δίνει τη θέση του στα άσπιλα και όμορφα συναισθήματα για να ζωντανέψουν ξανά το δάσος.
Η αγάπη όλα τα νικά και η ελπίδα βοηθά να επιστρέψει το χαμόγελο ξανά στα παιδικά πρόσωπα, που τόσο το έχουν ανάγκη.


Πρόκειται για ένα παραμύθι που υμνεί τον αγώνα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, την ελπίδα που όλοι μας έχουμε χρέος να δυναμώσουμε και την πίστη για ζωή που πρέπει να τους ενισχύσουμε, ώστε με σθένος οι μικροί μαχητές να παλέψουν και να βγουν νικητές.
Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Ελένης Βασιλείου, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
…τα παιδιά με καρκίνο, αλλάζουν καθημερινά. Όχι μόνο τις συνήθειες, αλλά και τις σκέψεις τους. Καλούνται να αντιμετωπίσουν μια μάχη με δράκους που μεγαλώνουν μέσα τους. Υπογράφουν το δικό τους παραμύθι. Οφείλουμε να είμαστε δίπλα τους, με σεβασμό και αγάπη…

Στόχος του έμμετρου παραμυθιού, είναι να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους τόσο με το ποιητικό του ύφος, όσο και με τις όμορφες εικόνες του, ώστε να γίνουν Δότες Μυελού των Οστών, προσφέροντας στα αθώα πρόσωπα των παιδιών που πάσχουν, ξανά την ελπίδα για ζωή.
Διαβάζοντας το βιβλίο της Ελένης Βασιλείου, συγκινήθηκα, δάκρυσα, πόνεσα αλλά συνάμα όρθωσα το ανάστημά μου πλάι στη Λευκή, γιατί θεώρησα ότι όλα τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο, μας έχουν ανάγκη και χρειάζονται αν μη τι άλλο τη στήριξή μας και την αμέριστη συμπαράσταση και προσφορά μας, με όποιον τρόπο μπορούμε. Δεν οφέλει να μοιρολατρούμε όταν μπορούμε έμπρακτα να δηλώσουμε παρών και να αγκαλιάσουμε τη προσπάθειά τους για ίαση.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το παραμύθι είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Ειρήνης, με την ευχή, άλλη Ειρήνη να μη φύγει από κοντά μας…

Γεννημένη στον Πειραιά με καταγωγή από την Κρήτη, η Ελένη Βασιλείου-Αστερόσκονη, είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος και ποιήτρια.
Πραγματοποιεί ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και συμμετέχει σε ομαδικές, κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα, σε Ελλάδα και Γερμανία. Έχει εκδώσει τρείς ποιητικές συλλογές, ένα θεατρικό έργο, μια σειρά παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου, αφιερωμένη στον αγώνα κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας και δύο e-Books αγγλόφωνα.
Βιβλία της έχουν μεταφραστεί στην αγγλική, γερμανική γλώσσα καθώς και στην γραφή Bralle. Έχει διακριθεί σε Λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει βραβευτεί για το έργο της στον Πολιτισμό.
Δημοπρατεί ζωγραφικά της έργα, για περιπτώσεις παιδιών που χρίζουν άμεσης ανάγκης, για θέματα υγείας. Έχει δημιουργήσει την «Ομάδα της Καλοσύνης» που βοηθάει τα «δυνατά» παιδιά που ζουν αντιμετωπίζοντας με γενναιότητα, τις πιο δύσκολες καταστάσεις υγείας και παλεύουν με τον καρκίνο.
Όλα τα βιβλία της είναι εικονογραφημένα από την ίδια. Το 2014 μετοίκησε στη Γερμανία όπου συνεχίζει την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο. Το 2021 συμπλήρωσε 20 χρόνια στον Καλλιτεχνικό χώρο.