Μπορεί ο τίτλος του βιβλίου να σας προξενεί ποικίλα συναισθήματα έναντι των αντρών, σε καμία των περιπτώσεων μην επηρεαστείτε αρνητικά. Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο χιούμορ και συνάμα τρυφερότητα. Ένα βιβλίο με διασκεδαστικές σκηνές, με συναίσθημα, με δυνατούς δεσμούς φιλίας, με έρωτες και ευτράπελες συγκυρίες που άλλοτε οδηγούν σε προβληματισμούς και άλλοτε αβίαστα σε λύσεις.
Η Αλεξία, μια πετυχημένη γυναίκα στα 33 της, γνωρίζεται απρόσμενα με τον ιδανικό άντρα. Εκδρομές, βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής, στην Εθνική Λυρική Σκηνή και ρομαντικά δείπνα, κατακλύζουν την κοινή πορεία του ζευγαριού και προμηνύουν μια ζωή στρωμένη με ροδοπέταλα.
Έχοντας στο πλευρό της τις φίλες της Ηρώ, αρχισυντάκτρια σε γυναικεία περιοδικά και την Ελπίδα, ορθοπεδικός σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά και τον Μάνο, στενό της συνεργάτη και αχώριστο υποστηρικτή της, θα εμπλακεί σε καταστάσεις που δε βάζει ο νους σας.
Ποιος άγνωστος άντρας, σου δίνει ένα παθιασμένο φιλί την πρώτη φορά που σε συναντάει;
Αγνοείς τη γνώμη της αδερφής σου για τον νέο του σύντροφο, όταν η ίδια διαθέτει την έκτη αίσθηση;
Πότε λήγεις μια σχέση στην οποία δε νιώθεις έλξη, ενώ ο σύντροφός σου δηλώνει ερωτευμένος μαζί σου;
Επηρεάζεται η άποψή σου για έναν άντρα, από ο απαίσιο όνομά του;
Πώς αντιδράς όταν ανακαλύπτεις τα ψέματα που σου έχει πει ο σύντροφός σου;
Πόσο χαμηλά μπορείς να πέσεις για έναν άντρα;

Η καφετζού, οι διακοπές στη Σίφνο, ο ντετέκτιβ, το fit boxing, οι εύζωνες, ένα ταξίδι – δώρο στη Μύκονο, ένας ορός αλήθειας, ένα Σαββατοκύριακο στην Ολλανδία, μια βραδιά στο κρατητήριο και μια πρόβα νυφικού θα περιπλέξουν λίγο τα πράγματα και θα φέρουν την Αλεξία αντιμέτωπη τόσο με τα θέλω της, όσο και με τους δικούς της αγαπημένους ανθρώπους.
Εκπλήξεις, πολιορκίες, εγωισμοί, ίντριγκες, ψέματα, έλξεις, γάμοι, βαπτίσεις, έρωτες, χωρισμοί και βραβεία θα αλλάζουν συνεχώς το σκηνικό σε ένα διασκεδαστικό έργο που δε θέλεις να τελειώσει.
Η Μαρία, η Βιβή, ο Άγγελος, η Ελένη, η Μόσχα, ο Αντώνης, η Αμαλία, ο Λάμπρος, ο Νίκος, ο Κώστας και κάποιοι ακόμη που δε θα σας αποκαλύψω θα χρωματίζουν τις σελίδες του βιβλίου των πρωταγωνιστών και δη της Αλεξίας με κωμικοτραγικές και τραγελαφικές περιπέτειες.
Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση, για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Άννας Συκιανάκη, επέλεξα την παρακάτω:
…εσείς οι γυναίκες, αντί για μυαλό έχετε λαβύρινθο και τρέχετε με ταχύτητα φωτός ανάμεσα στους διαδρόμους, χωρίς ποτέ να χάνετε τον δρόμο …
Δε σας αποκαλύψω το τέλος της τόσο χιουμοριστικής και όχι μόνο ιστορίας, παρά μονάχα θα σας πω ότι πραγματικά απόλαυσα το βιβλίο και τη γραφή της συγγραφέως και πρόσθεσα στα μελλοντικά μου σχέδια, ένα ταξίδι στη Σίφνο, γιατί οι περιγραφές της για το νησί, αποτελούν δέλεαρ.

Η Άννα Συκιανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε «πώς πρέπει να διδάσκονται τα αγγλικά ως ξένη γλώσσα» στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Γυρίζοντας στην Ελλάδα έκανε το όνειρο της για αποκέντρωση πραγματικότητα μετακομίζοντας στην ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της, την Μύκονο, όπου ζει και εργάζεται σαν καθηγήτρια αγγλικών.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΞΗ.