«Η Ελπίδα Μηναδάκη αγαπάει τα παραµύθια και την τέχνη. Πιστεύει ότι µέσα από τη δύναµη των παραµυθιών η τέχνη ταξιδεύει

  

Κειµενογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων η Μηναδάκη, το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο οικολογικό παραµύθι της με τίτλο «Λίτσα, η σακουλίτσα» µε θέµα την ανακύκλωση. Το 2013 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Η Μπαλαρίνα που δεν Χόρευε», ένα βιβλίο για τη δύναµη της θέλησης και τον ζωγράφο Ντεγκά, και το 2019 το βιβλίο της «Το Ταξίδι της Κόκκινης Οµπρέλας», µε θέµα τη Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι. «Τα Φανταστικά Κουµπιά και η Βροχή των Αστεριών» είναι το τέταρτο βιβλίο της και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνη.


«Στο Φανταστικοχώρι όλα είναι φανταστικά! Κάθε χρόνο, οι κάτοικοι βάζουν τα πιο πλουµιστά τους ρούχα µε αστραφτερά κουµπιά και υποδέχονται τη Βροχή των Αστεριών. Τότε, γίνεται κάτι µαγικό: την ώρα που τα αστέρια πέφτουν πραγµατοποιούν όλες τις ευχές, µικρών και µεγάλων!
Τι γίνεται όµως όταν οι Κακοριζίτες απειλούν να κλέψουν τις ευχές τους και να καταστρέψουν το χωριό; Θα µπορέσει ο σκύλος Κουµπότρυπας να… βρει το κουµπί τους και να τους εξαφανίσει; Το καλό µπορεί να νικήσει;
Όλα µπορούν να συµβούν, αρκεί να πιστεύεις στις δυνάµεις σου και να κοιτάζεις τα αστέρια!
»


Η νέα ιστορία της Μηναδάκη που διαδραματίζεται στο «Φανταστικοχώρι» με κεντρικό ήρωα έναν απίθανο σκυλάκο που μάζευε όσα κουμπιά έπεφταν στο πάτωμα από την μοδίστρα κυρία Βένια, απευθύνεται σε ηλικίες από 5-10 ετών περίπου. Για αυτό το αναγνωστικό ταξίδι μπορούμε να πούμε μόνο ότι θα το απολαύσετε κι εσείς μαζί με τους μικρούς σας αναγνώστες. Και πως πρόκειται για μια ιστορία που όχι μόνο θα διασκεδάσει τα παιδιά μα θα περάσει και σημαντικά μηνύματα. Η αγάπη, το καλό, η δύναμη και η αποφασιστικότητα, η συνεργασία και η ομαδικότητα, η νίκη του καλού, και η πίστη στον εαυτό μας μπορούν να κινήσουν κάθε εχθρό και να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο. Και όταν αυτό συμβεί, θα αναγνωριστεί και θα χαρίσει την ηθική και πραγματική ικανοποίηση σε κάθε έναν που αγωνίστηκε ανταμείβοντας τον. Ένα αισιόδοξο παραμύθι που εμπλουτίζεται με την εξαιρετική εικονογράφηση της ΜΑΓΙΑ ΤΖΟΥΡΙΤΣ.