Ο Φεβρουάριος είναι ήδη εδώ και εμείς δεν θα σας αφήναμε χωρίς νέες και ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες! Παρακάτω θα αποκτήσετε μια μικρή γεύση από τα καινούρια μας βιβλία.

Ο Γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο έρχεται να μας κάνει να αναρωτηθούμε αν ένα παιχνίδι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Η διάσημη ομάδα El Sombrero μας ταξιδεύει στη μαγεία του ποδοσφαίρου με ιστορίες από 20 διαφορετικές χώρες και καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο το συγκεκριμένο παιχνίδι αγγίζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στην κατηγορία Ιστορία-Φιλοσοφία-Πολιτισμοί ο Benjamin Carter Hett με το βιβλίο του Ο δρόμος προς τον πόλεμο μας οδηγεί στα παρασκήνια του Βερολίνου, του Λονδίνου, της Μόσχας και της Ουάσιγκτον, φωτίζοντας την ταραγμένη πολιτική κατάσταση σε κάθε χώρα την περίοδο που οι προκλήσεις του Γερμανού δικτάτορα εντείνονταν. Ζωντανεύει συναρπαστικά τις ακραίες συνθήκες στις οποίες βρέθηκαν κυβερνήσεις και συστήματα, ενώ προσωπικότητες πρωτοφανούς μεγέθους μάχονταν να στρέψουν την πορεία της Ιστορίας προς όφελός τους.

Η Dr Mandeep Rai στο βιβλίο της Ταξίδι στη Γη σε 101 αξίες εξετάζει 101 χώρες και προσδιορίζει τη βασική αξία καθεμιάς, την αξία που την αντιπροσωπεύει και χαρακτηρίζει όλη την ιστορία του πολιτισμού της, με στόχο να δείξει πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε αυτές τις αξίες στη δική μας ζωή.

Στην ξένη πεζογραφία ο δύο φορές νικητής του Petrona Award για το καλύτερο σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα Jørn Lier Horst θα μας συναρπάσει με τον Φάκελο Κλάουζεν. Ένας ευυπόληπτος πολιτικός είναι νεκρός. Ανεξιχνίαστες υποθέσεις έρχονται στην επιφάνεια. Ο επιθεωρητής Βίλιαμ Βίστιν θα αναζητήσει τη μοναδική αλήθεια.

Συνεχίζουμε με τη Νάντια της Elisabeth Norebäck, ένα ψυχολογικό θρίλερ για αναγνώστες με γερά νεύρα. Η ζωή της Λίντα Άντερσον αλλάζει… μέσα σε μια στιγμή. Είναι αθώα ή ένοχη;

Στην κατηγορία Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη το Γιατί το κάνω αυτό; του Joseph Burgo, PhD θέτει τα θεμέλια για να κατανοήσουμε τις σκέψεις και τις επιρροές που έχουμε δεχτεί, όλα όσα κρύβονται πίσω από τις επιλογές μας και τις πράξεις μας. Η ψυχική μας υγεία είναι μια δυναμική κατάσταση που πρέπει να φροντίζουμε σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και το έργο αυτό μας προσφέρει ένα εύχρηστο εργαλείο για τον σκοπό αυτό.

Η θεραπεύτρια και ειδική στις διαπροσωπικές σχέσεις Nedra Glover Tawwab με το βιβλίο της Βάλε τα όριά σου μας βοηθάει να βρούμε απαντήσεις σε ζητήματα όπως τι ακριβώς σημαίνει «υγιή όρια» και πώς μπορούμε να πούμε «όχι» και να εκφράσουμε τις ανάγκες μας χωρίς να πληγώσουμε τους άλλους.

Στα παιδικά βιβλία η αγαπημένη σειρά των μικρών μας φίλων «Μια στάλα μαγεία» συνεχίζεται! Στο Ένα κουβάρι ξόρκια της Michelle Harrison ένα μυστήριο ξόρκι απειλεί το Πέντλγουικ. Η αρχή του τέλους έχει ξεκινήσει… Όμως οι αδερφές Γουίντερσινς είναι αποφασισμένες να μην το βάλουν κάτω. Θα τα καταφέρουν; (Ηλικίες 9+ ετών)

Το Μυστικό Δάσος της Sandra Dieckmann είναι ένα βιβλίο «Ψάξε-Βρες», όπου τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τους κρυμμένους θησαυρούς του δάσους και τα ζωάκια που ζουν σε αυτό! (Ηλικίες 4+ ετών)

Τέλος, το Τσαπατσουλέν και Λαμαντάρα του Benjamin Bécue είναι ένα υπέροχο βιβλίο δραστηριοτήτων που θα λατρέψουν τα παιδιά. (Ηλικίες 3+ ετών)