Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος έφεραν στη χώρα μας τα βιβλία της Angela Marsons. Η «Σιωπηλή κραυγή» κυκλοφόρησε το 2016, ακολούθησε το «Διαβολικά παιχνίδια» το 2017 και τον Μάρτιο του 2018 κυκλοφόρησε το τρίτο της βιβλίο, με τίτλο «ΑΠΑΓΩΓΗ ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ», και κεντρικούς ήρωες, για μια ακόμη φορά, την επιθεωρήτρια Kim Stone με το επιτελείο της.

Στο «αυτάκι» του βιβλίου το σύντομο βιογραφικό της Angela Marsons, αναφέρει ότι από μικρή τής άρεσε να παρατηρεί τους ανθρώπους και να πλάθει ιστορίες γι’ αυτούς. Έτσι και τώρα, ως συγγραφέας πια, δημιουργεί εξαιρετικά τους ήρωές της, τους παρατηρεί και με την φαντασία της τους δίνει ζωή μέσα από την πλοκή του έργου της. Από κει και πέρα, με έναν μοναδικό τρόπο, καθιστά παρατηρητές και τους αναγνώστες της.

Κάθε ήρωας είναι ιδιαίτερος και έχει τη δική του σημειολογία μέσα στο βιβλίο. Η ιδέα του μυθιστορήματος εξαιρετική, αφού εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια συνηθισμένη απαγωγή. Εδώ η απαγωγή, το λιγότερο που δείχνει είναι η δυναμική μεταξύ αληθινών φίλων, οι οποίοι βρίσκονται σε ανταγωνισμό, διεκδικώντας κάτι πολύτιμο, και τίποτα δεν είναι πιο πολύτιμο από την ζωή του ίδιου τους του παιδιού.
Με μια τέτοια λοιπόν απαγωγή θα βρεθεί αντιμέτωπη η Kim Stone και οι συνεργάτες της. Αν και οι ανώτεροί της δεν θα όριζαν αυτήν ως επικεφαλής της περίπτωσης, η επιθυμία της μητέρας του ενός παιδιού την όρισε υπεύθυνη. Η Κίμ και η Κάρεν ήταν μαζί από παιδιά, στα δύσκολα χρόνια του ορφανοτροφείου και των αναδόχων οικογενειών. Μπορεί να μην ήταν κολλητές φίλες, αφού η Κίμ, δεν έκανε εύκολα φιλίες, όμως η Κάρεν ήξερε καλά τον επίμονο χαρακτήρα της και το αίσθημα δικαίου που την διακατείχε. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η ομάδα της Κίμ, ενισχύεται με τρία ακόμα πρόσωπα: Έλεν Μπάρτον, ο συνδετικός κρίκος των οικογενειών, Δρ. Άλισον Λόου, ειδική συμπεριφοράς και Matt Ward, ο διαπραγματευτής.

Εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Σημαντικά στοιχεία δεν υπάρχουν. Ένας αυτόπτης μάρτυρας και μια συνεργός των απαγωγέων, η οποία εντοπίστηκε από κάμερα, βρίσκονται νεκροί. Ο τρόπος των δολοφονιών, αλλά και ο τρόπος σύνταξης των μηνυμάτων αποκάλυψαν το προφίλ δυο διαφορετικών, πλην όμως, διαταραγμένων ψυχικά ανθρώπων. Αλλά ήταν σίγουροι ότι υπήρχε και ένας τρίτος, ο οποίος λειτουργούσε ως γέφυρα μεταξύ των δύο. Ο εγκέφαλος της ομάδας.
Οι δυο οικογένειες, οι οποίες μέχρι εκείνη τη στιγμή απολάμβαναν μια βαθιά φιλία, θα λάβουν από ένα μήνυμα. Ένα μήνυμα, το οποίο τους καλεί να πλειοδοτήσουν, δίνοντας τα περισσότερα χρήματα, για να πάρουν πίσω το παιδί τους. Οι γονείς με τα λιγότερα χρήματα, είναι αυτοί, οι οποίοι θα το χάσουν για πάντα.

Δύο κορίτσια εξαφανίζονται. Μόνο το ένα θα επιστρέψει…
Από εκείνη τη στιγμή, τα πράγματα αλλάζουν δραματικά και κρυμμένα μυστικά, έρχονται στην επιφάνεια. Η Κίμ, αναγκάζεται να ανατρέξει σε μια παρόμοια υπόθεση, που έγινε πριν από 3 μήνες. Οι δράστες δεν είχαν βρεθεί. Βρέθηκε το ένα κορίτσι. Το άλλο όμως όχι. Τι είχε συμβεί; Η Κίμ, θα καταφέρει να βρει την οικογένεια του διασωθέντος κοριτσιού, μιας και είχαν αλλάξει όνομα και διεύθυνση. Οι γονείς όμως, δεν είναι συνεργάσιμοι. Φοβούνται μα νέα απαγωγή. Το κορίτσι θα το σκάσει από το σπίτι και θα τηλεφωνήσει στην Κιμ. Το ραντεβού τους θα οριστεί σε κάποιο από τα καφέ της περιοχής. Στο πρόσωπο ενός θαμώνα η μικρή θα αναγνωρίσει τον απαγωγέα της.
Το δράμα έχει κορυφωθεί και ο αναγνώστης διαβάζει με αμείωτο ενδιαφέρον την ιστορία αυτή. Οι σκηνές εναλλάσσονται με κινηματογραφική ταχύτητα και κόβουν την ανάσα καθώς ο χρόνος λιγοστεύει σημαντικά όλο και περισσότερο και οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.
Θα καταφέρει η Κίμ να βρει ζωντανά τα παιδιά;
Πού βρίσκονται τα κορίτσια; Πώς θα εντοπιστούν; Θα προλάβουν;
Το 3ο παιδί; Αυτό που δεν είχε βρεθεί στην προηγούμενη περίπτωση;
Ποιο είναι το μυστηριώδες τρίτο μέλος της σπείρας των απαγωγέων, όπου αποτελεί και το κλειδί της ιστορίας;
Ποιο ζευγάρι θα κερδίσει πίσω την κόρη του;
Μια ιστορία διπλής απαγωγής, δοσμένη σε ένα άλλο επίπεδο. Η δυναμική μεταξύ φίλων, οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε ανταγωνισμό. Πόσο καιρό θα μείνουν φίλοι; Κάθε νέο μήνυμα, κλονίζει αυτή τη σχέση. Τα χρήματα είναι αυτά που θα καθορίσουν ποιο παιδί θα ζήσει. Όμως οι απαγωγείς θα πάρουν χρήματα, μόνο από τη μία οικογένεια. Ο πλειοδότης θα πάρει πίσω το παιδί του. Η δημοπρασία ξεκινά και η χαμηλότερη προσφορά θα γίνει αιτία θανάτου.
Και τώρα, ας φανταστούμε ότι μπορεί να έχει απαχθεί το παιδί μας μαζί με την καλύτερή της φίλη. Είναι μόνα, φοβισμένα και η ζωή τους βρίσκεται στα χέρια μας. Και πρέπει να συμμετάσχουμε σε μια ανεπίτρεπτη δημοπρασία. Και το παιδί μας να ζήσει και να γυρίσει κοντά μας. Και το άλλο παιδί; Εμείς υπογράφουμε την καταδίκη του; Ενοχές;
Αστυνομικό θρίλερ γεμάτο αφόρητη ένταση, αγωνία και ανατροπές. Στιγμές απελπισίας και αγωνίας, πολλές. Με ρεαλιστικούς χαρακτήρες, εξαιρετική πλοκή, απίστευτα γρήγορη ροή και μια γραφή με μοναδικό στυλ που καθηλώνει. Εξαιρετική η μετάφραση από την Κλαίρη Παπαμιχαήλ, κάνει τον Έλληνα αναγνώστη να νομίζει πως το έργο έχει γραφτεί στη γλώσσα του. 113 μικρά κεφάλαια. Είναι αυτά που αναγκάζουν να προχωρήσεις παρακάτω. Σχέσεις τεταμένες δοκιμάζονται. Συναισθήματα έντονα διάχυτα σε όλο το έργο. Ένα σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ που αξίζει να διαβαστεί.

(Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)
«Δύο κορίτσια εξαφανίζονται. Μόνο το ένα θα επιστρέψει…
Το μήνυμα των απαγωγέων είναι ξεκάθαρο: Το ζευγάρι που θα προσφέρει το μεγαλύτερο ποσό θα πάρει πίσω την κόρη του. Το άλλο δεν θα την ξαναδεί. Αυτοί είναι οι κανόνες. Το ένα παιδί θα πεθάνει.
Οι εννιάχρονες φίλες Τσάρλι και Έιμι εξαφανίζονται και οι οικογένειές τους βυθίζονται σ’ έναν εφιάλτη. Ένα μήνυμα στο κινητό επιβεβαιώνει το αδιανόητο: Τα κορίτσια έπεσαν θύματα απαγωγής. Όταν όμως ένα δεύτερο μήνυμα φέρνει τη μια οικογένεια αντιμέτωπη με την άλλη για τη ζωή των παιδιών τους, ο χρόνος για την ντετέκτιβ Κιμ Στόουν αρχίζει να μετράει κυριολεκτικά αντίστροφα.
Οι έρευνες αποκαλύπτουν μια σειρά από πτώματα, οι αδίστακτοι δολοφόνοι μοιάζουν να βρίσκονται διαρκώς ένα βήμα μπροστά, και η Στόουν συνειδητοποιεί πως οι πιθανότητες να επιστρέψουν τα κορίτσια ζωντανά στα σπίτια τους λιγοστεύουν κάθε ώρα που περνάει.
Ίσως το κλειδί για την εξιχνίαση της υπόθεσης να είναι η αποκάλυψη των σκοτεινών μυστικών που κρύβει το παρελθόν κάθε οικογένειας. Διαφορετικά, κάποιο από τα δύο κορίτσια θα πληρώσει το υπέρτατο τίμημα.
Και η Κιμ έχει αρχίσει να φοβάται ότι δεν θα μείνει ούτε η ίδια ζωντανή έως το τέλος…»