Μοιραία τύχη και συναρπαστικός έρωτας

«Τελικά, όλα είναι μοιρασμένα στη ζωή, απλά εμείς δεν το αντιλαμβανόμαστε εγκαίρως. Η νύχτα με τη μέρα μοιράζονται ακριβώς τον χρόνο που καταλαμβάνουν μόνο δύο φορές τον χρόνο και όλον τον υπόλοιπο καιρό η μία υπερτερεί της άλλης. Το γέλιο με το κλάμα, η χαρά και η λύπη, ο πόνος και η αγαλλίαση στην ψυχή… όλα έχουν λόγο ύπαρξης, για να μας κάνουν να καταλάβουμε την πραγματική έννοια του ενός έναντι του άλλου. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν οι επιλογές. Οι επιλογές είναι εκείνες που οδηγούν τα επόμενα βήματά μας και στέκονται απέναντί μας κοιτώντας κοροϊδευτικά».
Με αυτόν τον άμεσο και υπαρξιακό τρόπο στοχάζεται η εξ Αγρινίου ορμώμενη συγγραφέας Ιουλία Ιωάννου πάνω στις αρχές που διαμορφώνουν την ουσία του έρωτα -την τύχη, την απόφαση, όλα αυτά που μας κάνουν να γνωρίζουμε έναν άνθρωπο και να γίνεται ο πρωταγωνιστής στη ζωή μας ή να εξαφανίζεται για πάντα- στο νέο της βιβλίο «Ασημένια μάτια» από τις εκδόσεις Πνοή.
Το ερώτημα για το κατά πόσο οι άνθρωποι συναντιούνται τυχαία προκύπτει ύστερα από την ερωτική συνεύρεση της Νίκης με τον Ντεμίρ -με τον Τούρκο πατέρα και την Ελληνίδα μητέρα. Αυτή η απίθανη συνάντηση ωστόσο κράτησε για λίγο. «Πόσο λίγο κράτησε η ευτυχία… Διαλείμματα χαράς μοιρασμένα ανάμεσα σ’ εμένα και στο παρελθόν που εκείνος πάλευε να ξεχάσει»- αν και όλα έδειχναν ότι οι δύο πρωταγωνιστές βιώνουν έναν έρωτα «έντονο, δυνατό, παθιασμένο». Μέχρι που αυτός εξαφανίζεται και η Νίκη μένει να σπαράζει για την έλλειψή του.
Μόνο που ο λόγος της εξαφάνισης δεν είναι απλός – με ένα πολύ ωραίο αφηγηματικό τρικ η συγγραφέας μεταφέρει την υποκειμενική αφήγηση από τη Νίκη στον Ντεμίρ εξηγώντας αναλυτικά τι συνέβη.
Η ιστορία έχει συνέχεια και στη συναρπαστική εξέλιξη εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα, απρόσμενα γεγονότα, μοιραίες καταστάσεις και κυρίως, εκρηκτικά συναισθήματα. Μια παλιά προφητεία και ένα μοναστήρι θα παίξουν τον δικό τους απρόσμενο ρόλο στην παράξενη ειμαρμένη που επιφυλάσσει η θεά τύχη για τον βίο των πρωταγωνιστών. Η συνέχεια στις συναρπαστικές σελίδες του βιβλίου που εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα. Περισσότερες λεπτομέρειες στο βιβλιοφιλικό μπλογκ της Ιωάννου και στην ιστοσελίδα vivlio-life.gr.