ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ
ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΤΕ;

Αναμνήσεις ενός έρωτα
Αληθινή ιστορία

Μια στιγµή αρκεί για τα πάντα. Ένα σπασµένο παρµπρίζ στη µέση του δρόµου ήταν η αφορµή που έφερε κοντά δυο άγνωστους νέους, την Ευαγγελία και τον Νίκο. Αιώνιοι εραστές, έζησαν έναν έρωτα µεγάλο, ανεξάντλητο, που όσο πορεύονταν µαζί βάθαινε σε µια αγάπη µοναδική, του είδους που ενώνει δυο ανθρώπους σε µία αδιαχώριστη ύπαρξη, σχεδόν µισό αιώνα. Ούτε ο ίδιος ο θάνατος δεν κατάφερε να τους χωρίσει. Όταν κάποιος φεύγει από τη ζωή, δε σηµαίνει πως παύει να υπάρχει. Είναι οι µνήµες που τον κρατούν ζωντανό, πάντα κοντά. Θυµάσαι για να ζεις αλλά και για να ζει κι εκείνος µέσα από σένα.
Η αληθινή ιστορία µιας σπάνιας ανθρώπινης σύµπτωσης µέσα από τις αναµνήσεις της Ευαγγελίας, για τη δύναµη που όλοι κρύβουµε µέσα µας
µπροστά στην απώλεια, για τον θρίαµβο της ζωής πάνω στον θάνατο,
για το µεγαλείο της προσφοράς και της αγάπης.
Το πορτρέτο ενός υπέροχου ανθρώπου.
Η εικόνα σου µε το ψάθινο καπελάκι, τον Παναµά, µε το λευκό κοµπολόι στο χέρι, χαρούµενος και γελαστός, το βήµα σου, ο τρόπος που κοιτούσες, που καθόσουν. Σ’ ένιωσα πλάι µου, µια αίσθηση πως βρισκόσουν
δίπλα µου – όχι πως µ’ εγκατέλειψες ποτέ, η παρουσία σου πάντα εκεί, πάντα εδώ. Αισθάνθηκα να µου χαϊδεύεις την πλάτη, τα µαλλιά.

«Μη φοβάσαι», άκουσα τη φωνή σου, «µη φοβάσαι. Θυµήσου τα ζώα
που παρατηρούσαµε, θυµήσου τα λόγια µου, όσα λέγαµε αµίλητα µε τα µάτια. Θυµήσου…»

Η Ευαγγελία Ζαφειρίου γεννήθηκε στη Νέα Πέραµο Μεγάρων. Σπούδασε νοµικά στη Θεσσαλονίκη, όπου έζησε όλα της τα χρόνια από 18 ετών. Από τα µέσα του 2020 κατοικεί στην Αθήνα. Έχει δύο γιους.

Αθήνα 2022
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 240
Τιμή: € 14,00 (με ΦΠΑ)

ΣΥΛΒΙΑ ΚΑΤΟΥΝΤΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ
ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Ιστορικό υπόβαθρο, παραχάραξη του ελληνικού πολιτισμού
και Συμφωνία των Πρεσπών

Η Μακεδονία είναι µία και ελληνική ή µήπως όχι, σύµφωνα µε τις πρόσφατες δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών και ειδηµόνων; ∆ιαπνέονται οι βόρειοι γείτονές µας από «αλυτρωτισµό»; Πιστεύουν πράγµατι ότι κατάγονται από τον Μέγα Αλέξανδρο; Για ποιους λόγους ΕΕ και ΝΑΤΟ µάς πίεζαν ασφυκτικά να λύσουµε το πρόβληµα της ονοµασίας της ΠΓ∆Μ;
Μήπως η εκχώρηση του ονόµατος, ακόµη και µε επιθετικό προσδιορισµό, και η συνακόλουθη αναγνώριση µακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας ισοδυναµούν µε αλλαγή στην ισορροπία δυνάµεων; Μήπως είναι η απαρχή αποσταθεροποίησης στην περιοχή ή αντιθέτως θα συµβάλει καθοριστικά στην καλή και ειρηνική γειτνίαση των δύο χωρών; Είναι ο πολιτισµός παράγοντας ισχύος; Ποιο το γεωπολιτικό παιχνίδι στα Βαλκάνια; Ποιοι και πότε το δηµιούργησαν;
Η Συµφωνία των Πρεσπών λύνει το πρόβληµα µε τους βόρειους γείτονές µας ή µήπως θέτει τις βάσεις για µελλοντικές αναταραχές στη Βαλκανική, µε ολέθριες για την Ελλάδα συνέπειες; Υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης της Συµφωνίας των Πρεσπών;
Σε όλα τα παραπάνω καίρια ερωτήµατα απαντά µε τρόπο άρτιο, µεθοδικό και εµπεριστατωµένο αλλά πραγµατικά εύληπτο η παρούσα µελέτη, δίνοντας έµφαση στο ιστορικό υπόβαθρο του ζητήµατος, στην εκπαίδευση των βόρειων γειτόνων µας στα σχολεία τους, στην αποτίµηση της Συµφωνίας των Πρεσπών και στις δυνατότητες ακύρωσής της, θέµα φλέγον, που απασχολεί την πλειοψηφία των Ελλήνων.
Επειδή η γνώση είναι όπλο, πολλές φορές το πιο ισχυρό που διαθέτουµε, και επειδή καλός πολίτης είναι ο αφυπνισµένος πολίτης, ο ενηµερωµένος πολίτης,
θα πρέπει όλοι µας να ξεκινήσουµε τη συστηµατική µελέτη της ιστορίας µας
και του πολιτισµού µας, ώστε να γίνει πλήρως κατανοητό σε κάθε Έλληνα πολίτη τι πραγµατικά αποφασίστηκε στις Πρέσπες.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται όχι µόνο σε επαΐοντες αλλά και σε κάθε πολίτη
που ενδιαφέρεται για την ελληνική εξωτερική πολιτική, τις διαβαλκανικές σχέσεις, το Μακεδονικό πρόβληµα και τις προοπτικές του.

Η Σύλβια Κατούντα είναι επίκουρος καθηγήτρια στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Έχει διδάξει, επί σειρά ετών, σε πολλά πανεπιστήµια της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε προπτυχιακά και µεταπτυχιακά προγράµµατα σπουδών. Είναι αριστούχος διδάκτωρ Γενικής και Συγκριτικής Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Σορβόννης, συγγραφέας και ερευνήτρια, κάτοχος τριών µεταπτυχιακών διπλωµάτων: Γενικής και Συγκριτικής Φιλολογίας, Φιλολογίας και Πολιτισµού, Ευρωπαϊκών Σπουδών µε κατεύθυνση Πολιτική και ∆ιπλωµατία. Για την ολοκλήρωση των διδακτορικών και των µεταπτυχιακών της σπουδών στη Σορβόννη διετέλεσε υπότροφος του Ωνασείου Κοινωφελούς Ιδρύµατος. Είναι φιλόλογος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Γνωρίζει άριστα, εκτός από γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά. Οµιλεί επίσης ιταλικά.
Το ερευνητικό της έργο, πέραν της διδακτορικής της διατριβής, συνίσταται στην έκδοση µονογραφιών και στη δηµοσίευση άρθρων που αφορούν στον Αρχαίο και Νεότερο Ελληνικό Πολιτισµό καθώς και σε θέµατα που άπτονται των ∆ιαβαλκανικών Σχέσεων και του Μακεδονικού Ζητήµατος. Έχει συµµετάσχει σε πολλές ηµερίδες και συνέδρια, ενώ οµιλίες της έχουν παρουσιαστεί στην τηλεόραση και συνεντεύξεις της σε εφηµερίδες και στο ραδιόφωνο.

Αθήνα 2022
Σειρά: ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σελίδες: 416
Τιμή: € 18,50 (με ΦΠΑ)

CHRISTOPHER PAOLINI
ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΩ ΣΕ ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΑΣΤΕΡΙΑ
ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΤΟ ∆ΙΑΣΤΗΜΑ ΚΡΥΒΕΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. Η ΚΙΡΑ ΜΟΛΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ. Η ΚΙΡΑ ΝΑΒΑΡΕΖ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΖΗΣΕΙ
ΣΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ.

Καθώς έχει ξεσπάσει πόλεµος ανάµεσα στα άστρα, η Γη και οι αποικίες της βρίσκονται στα πρόθυρα του αφανισµού. Η Κίρα, σε µια οδύσσεια αναζήτησης και µεταµόρφωσης σε όλο τον γαλαξία, αγγίζει πλέον τα όρια του τι σηµαίνει να είναι άνθρωπος. Ενώ αντιµετωπίζει τους δικούς της εφιάλτες, παραµένει η µεγαλύτερη και η τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας…
Αυτή, λοιπόν, που κάποτε ήταν η Κίρα –και που πλέον ήταν κάτι πολύ µεγαλύτερο– κρεµόταν στο σκοτάδι του διαστήµατος. Σκέφτηκε, µελέτησε
και αναλογίστηκε τις πολλαπλές δυνατότητες που ανοίγονταν µπροστά της.
Ο δρόµος είχε γίνει δύσβατος, αλλά ήξερε ότι η βασική αρχή του Σπόρου θα την καθοδηγούσε, γιατί ήταν και δική της αρχή: η ζωή ήταν ιερή.
Κάθε µέρος του ηθικού τους κώδικα βασιζόταν σε αυτή τη θεµελιώδη αρχή. Η ζωή ήταν ιερή. Ήταν καθήκον της να την προστατέψει και, όπου ήταν λογικό, να τη διαδώσει.

Ο Κρίστοφερ Παολίνι γεννήθηκε στη Νότια Καλιφόρνια και έχει ζήσει
το µεγαλύτερο µέρος της ζωής του στο Πάρανταϊζ Βάλεϊ της Μοντάνα.
Εξέδωσε το πρώτο του µυθιστόρηµα, Έραγκον, το 2003, σε ηλικία δεκαεννέα χρονών, και γρήγορα αναδείχτηκε σε εκδοτικό φαινόµενο. Η σειρά Η Κληρονοµιά –το Έραγκον και οι τρεις συνέχειές του– έχει πουληθεί σε περισσότερα από σαράντα εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσµίως.

Το Να Κοιµηθώ σε Μια Θάλασσα από Αστέρια είναι το πρώτο του µυθιστόρηµα για ενήλικες. Το Πρώτο Βιβλίο του έργου κυκλοφορεί επίσης από τις Εκδόσεις Λιβάνη.
Μπορείτε να βρείτε τον Κρίστοφερ Παολίνι στο διαδίκτυο: Paolini.net
Twitter: @paolini
Facebook: @PaoliniOfficial
Instagram: christopher_paolini

Νέα και συµπληρωµατικές πληροφορίες για το Να Κοιµηθώ σε Μια Θάλασσα από Αστέρια αλλά και για τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς µπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα fractalverse.net

Αθήνα 2022
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 752
Τιμή: € 18,00 (με ΦΠΑ)

ΑΝΝΑ ΡΩ
ΡΟΥΣΙΩ: ΜΗ ΜΕ ΞΕΧΝΑΣ

Η Ρουσιώ έζησε τον πόλεµο µικρή. Τώρα όµως είναι αποφασισµένη να ζήσει τη δική της ζωή, µε τους δικούς της όρους. Όχι των άλλων. Ο τραγικός θάνατος του πατέρα της τη διαλύει. Φεύγει, δραπετεύει από τις σκιές του παρελθόντος, από τη µητέρα της –ήρωα και δεσµώτη της–, τη µιζέρια των παραγκουπόλεων, τη βαριά µεταπολεµική σιωπή. Πρέπει να πιστέψει στον εαυτό της, στα δικά της θέλω και να βρει τη δύναµη να επιβιώσει µόνη.
Η εσωτερική διαδροµή µιας γυναίκας που διεκδικεί µια θέση σ’ έναν κόσµο που, αν και χτίζεται από την αρχή, παραµένει στυγερά εχθρικός. ∆ε χωράει ενσυναίσθηση. Η δύναµη είναι ο αγώνας. Η Ρουσιώ δεν είναι απλά ένα πιόνι στη σκακιέρα της ιστορίας. Όπου κι αν πάει, όποιον δρόµο κι αν ακολουθήσει, είναι µέρος της ιστορίας.
Η µάνα µου προχωρούσε φορτωµένη µπροστά κι εγώ είχα αγκιστρώσει
τα δάχτυλά µου στο σκισµένο στρίφωµα της κάπας της. Μέσα σ’ εκείνο το στρίφωµα είχαν χωθεί όλα τα λόγια που έπρεπε να ειπωθούν.
Είχαν µεταµορφωθεί σε χνούδια από κλωστές, στριµωγµένα στο διπλωµένο τσόχινο πανί. Τα µάλαζα µε τα δάχτυλά µου κι ένιωθα σε κάθε κοµπαλάκι του
να πλάθεται ένα ξεχωριστό ανέµισµα της ψυχής της. Άλλο, απαλό και µεταξένιο,
κόλλαγε απ’ αγάπη και ζέσταινε το αίµα µου. Άλλο, γεµάτο από κοφτερά γυαλιά, όπως τα χιλιάδες βάσανά της, µ’ έκοβε στα δυο, κι ένα τρίτο, καταχωνιασµένο στη γωνιά σαν µπαµπακένιο στρώµα, κοίµιζε το στεγνό της δάκρυ.
Τα δάχτυλά µου, ξυλιασµένα, ταξίδευαν στο στρίφωµά της, ώσπου σκάλωσαν σε µια τρύπα της κάπας της – αποκεί, ήταν σίγουρο, µπαινόβγαιναν παραστρατηµένα τα όνειρά της.

Η Άννα Ρω γεννήθηκε το 1962. Πήρε το πρώτο αναγνωστικό της βάπτισµα στην ηλικία των δώδεκα ετών, µε το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέµη Οδός Αβύσσου Αριθµός 0. Πιστεύει πως η ποίηση βαδίζει στον ίδιο δρόµο µε την ελευθερία,
πως το θέατρο κυοφορεί τις τέχνες και πως αν η ζωή ήταν παιδί µιας τέχνης θα είχαµε ανακαλύψει το νόηµά της. Γράφει αδιάλειπτα σχεδόν σαράντα χρόνια.

Επικοινωνία µε τη συγγραφέα:
[email protected]

Αθήνα 2022
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 496
Τιμή: € 17,50 (με ΦΠΑ)

FRANCO FRACASSI
ΤΕΤAΡΤΟ ΡΑΊΧ

ΑΠΟ ΤΟΝ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΚΩΔΙΚΟΣ ODESSA-Η ΜΑΥΡΗ ΔΙΕΘΝΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ
ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Η απόφαση του Φράνκο Φρακάσι να γράψει αυτό το βιβλίο γεννήθηκε από τη συνειδητοποίηση του πόσο λίγα µας είναι γνωστά για τον φασισµό και τον ναζισµό, καθώς και από το πόσο ανεπαρκής είναι η συλλογική επίγνωση ότι αυτά τα ιδανικά βρίσκονται ακόµη ανάµεσά µας και ότι η οργάνωση ODESSA (η Μαύρη ∆ιεθνής) είναι άγνωστη στους περισσότερους ανθρώπους.
Επίσης, είναι διαδεδοµένη η άποψη ότι πρόκειται για υποθέσεις του περασµένου αιώνα, ενώ τα γεγονότα καταδεικνύουν ότι το ζήτηµα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το Τέταρτο Ράιχ είναι η αφήγηση µιας ιστορίας εβδοµήντα έξι ετών, που αποκαλύπτει πώς οι ναζί και οι φασίστες, χάρη στη βοήθεια των µυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των µεγάλων χρηµατοπιστωτικών ιδρυµάτων της Γουόλ Στριτ, βγήκαν αλώβητοι από τον ∆εύτερο Παγκόσµιο πόλεµο,
κατάφεραν να αναδιοργανωθούν και να αφήσουν το αποτύπωµά τους στις πιο σκοτεινές υποθέσεις που σηµάδεψαν τη µεταπολεµική περίοδο. Μέχρι σήµερα.
Μέχρι το πραξικόπηµα στην Ουκρανία, την απόπειρα επανάστασης στη Λευκορωσία, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας,
την επιβολή του νεοφιλελευθερισµού (του µεγάλου συµµάχου της ODESSA) ως µοναδικού παγκόσµιου τρόπου σκέψης.

Ο Φράνκο Φρακάσι είναι ρεπόρτερ, ειδικός στη γεωπολιτική και την επικοινωνία. Άρχισε να εργάζεται ως δηµοσιογράφος το 1988 και έκτοτε έχει δουλέψει σε εφηµερίδες, ιταλικές αλλά και άλλων χωρών, σε πρακτορεία Τύπου,
στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Για δεκαέξι χρόνια
ήταν πολεµικός ανταποκριτής (Βοσνία, Κοσσυφοπέδιο, Αγκόλα, Ιράκ, Αφγανιστάν), διεξήγαγε έρευνες για τη διαφθορά, τη µαφία, την τροµοκρατία
και τις µυστικές υπηρεσίες, καλύπτοντας τα σηµαντικότερα παγκόσµια γεγονότα (την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το πραξικόπηµα στη Ρωσία,
Ολυµπιακούς Αγώνες, διεθνείς συνόδους κορυφής, συµπεριλαµβανοµένης της G8 στη Γένοβα). Πολλές από τις έρευνές του έχουν εκδοθεί ή έχουν γίνει ταινίες, µερικές από τις οποίες γνώρισαν µεγάλη αποδοχή από το κοινό και απέσπασαν διεθνή βραβεία. Έχει σκηνοθετήσει δεκαπέντε ερευνητικά ντοκιµαντέρ,
στα οποία ήταν επίσης σεναριογράφος και παραγωγός. Για τα ντοκιµαντέρ του, που διανεµήθηκαν στην Ιταλία και στο εξωτερικό, απέσπασε σηµαντικές διακρίσεις και βραβεία: υποψηφιότητες για το βραβείο «Ilaria Alpi»,
βραβείο «Nastro d’Argento» για το καλύτερο ιταλικό ντοκιµαντέρ, βραβείο καλύτερου ντοκιµαντέρ από την Ευρώπη και την Ασία, συµµετοχή στο Φεστιβάλ
Κινηµατογράφου του Βερολίνου. Τα ντοκιµαντέρ του έχουν προβληθεί
σε 87 χώρες µε πάνω από 250 εκατοµµύρια θεατές. Ως φωτογράφος έχει δηµοσιεύσει δουλειά του σε µερικές από τις σηµαντικότερες εφηµερίδες παγκοσµίως, έχει συµµετάσχει τρεις φορές στο World Press Photo
και έχει εκδώσει δύο φωτογραφικά βιβλία. Από το 1998 ο Φρακάσι
άρχισε να διδάσκει σε εργαστήρια και µεταπτυχιακά για ιταλικά
και ξένα πανεπιστήµια. Επιπλέον, έχει δώσει διαλέξεις σε όλο τον κόσµο.

Αθήνα 2019
Σειρά: ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σελίδες: 400
Τιμή: € 16,90 (με ΦΠΑ)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
Bodour Al Qasimi
Εικονογράφηση: Denise Damanti

Κάθε χρόνο, η UNESCO δίνει σε µια πόλη τον τίτλο της «Παγκόσµιας Πρωτεύουσας Βιβλίου» από τις 23 Απριλίου –οπότε τιµάται η Παγκόσµια Ηµέρα Βιβλίου της UNESCO– µέχρι τις 22 Απριλίου της επόµενης χρονιάς. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς, η πόλη που έχει επιλεγεί αναλαµβάνει να διοργανώσει διάφορες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που σχετίζονται µε τα βιβλία, την ανάγνωση και τη λογοτεχνία. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται µέσω προγραµµάτων που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση σχετικά µε ζητήµατα στοιχειώδους γνώσης γραφής και ανάγνωσης, καθώς και τη σηµασία των βιβλιοθηκών και των βιβλιοπωλείων, όπως και την ανάδειξη των πλεονεκτηµάτων της κουλτούρας του βιβλίου.

Το βιβλίο Παγκόσµια Πρωτεύουσα Βιβλίου µιλάει για την οµορφιά της φαντασίας και τον πλούτο της µάθησης. Προσκαλεί τα παιδιά σε όλο τον κόσµο να φανταστούν πόλεις στις οποίες τα βιβλία, το διάβασµα και η γνώση βρίσκονται παντού. Έχει σχεδιαστεί για να προκαλεί την περιέργειά τους για τη ζωή στα µέρη αυτά, ώστε να µάθουν περισσότερα για τις πόλεις που έχουν τιµηθεί µε τον τίτλο «Παγκόσµια Πρωτεύουσα Βιβλίου».
Έγραψα αυτό το παιδικό βιβλίο προκειµένου να προωθήσω την αγάπη για τα βιβλία και τη γνώση και να αναδείξω την ανάγνωση ως ισχυρό µέσο στην ενδυνάµωση των παγκόσµιων δεσµών και στη δηµιουργία γεφυρών κατανόησηςκαι αµοιβαίου σεβασµού.
Bodour Al Qasimi

Αθήνα 2022
Σειρά: ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 56
Τιμή: € 12,00 (με ΦΠΑ)

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ
ΣΕ ΜΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΡΟΗ

Η Άννα είναι µια γυναίκα που δεν της χαρίστηκε τίποτα σε ένα ανδροκρατούµενο κόσµο. Ό,τι έχει κερδίσει το κατάφερε µε το να είναι ο εαυτός της. Ευαίσθητη, µα και περήφανη, παραµένει µοναδικά αυθεντική, καθώς, συνειδητά, είναι διατεθειµένη να πληρώσει το τίµηµα της αδιαπραγµάτευτης άρνησής της να συµβιβαστεί µε κάτι λιγότερο απ’ ό,τι της αξίζει. Όµως κάποια στιγµή οι ισορροπίες κλονίζονται. Η Φανή, στον αντίποδα, ακολουθεί τα βήµατα των άλλων. Παρασυρµένη από τις προσδοκίες των οικείων της και βαθιά απογοητευµένη από την άκαρπη προσπάθειά της να πραγµατοποιήσει τα όνειρά της, αποφασίζει να τα εγκαταλείψει. Ξεγελώντας τον εαυτό της, επιλέγει να κρυφτεί πίσω από τη σταθερότητα και την ασφάλεια που της προσφέρει ένας συµβατικός γάµος. Μέχρι που θα συναντηθεί µε την αλήθεια.
Μια ιστορία που αναδεικνύει τη δύναµη της γυναίκας,της αιώνιας γυναίκας, αυτής που στήριξε τα θεµέλια του κόσµου και έγραψε την ιστορία αλλιώς.
Εγκλωβισµένοι στην ατέρµονη ροή της ζωής, τιµωρούµαστε για το θράσος µας
να εµπλέκουµε το ιδεώδες µε το πραγµατικό στα όνειρα και στις προσδοκίες µας και αναγκαζόµαστε να δίνουµε διαρκώς µάχες στην αρένα της, καθώς είτε µας προσφέρει στιγµές χαράς, έρωτα, επιτυχίας και θριάµβου, είτε µας φέρνει αντιµέτωπους µε µια υπέρτατη δύναµη, τη µοίρα. Στιγµές που νιώθουµε ανίσχυροι µπροστά στο µεγαλείο της τραγικότητάς της,
και που η µόνη εµφανής διέξοδος που δείχνει πραγµατική είναι να ακολουθούµε απλώς το ρεύµα. Όχι µε άρνηση αλλά µε αποδοχή της ροής.

Η Μαρία Κουγιουµτζόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου µεγάλωσε και έζησε το µεγαλύτερο µέρος της ζωής της.Είναι δηµόσιος υπάλληλος
του Υπουργείου ∆ικαιοσύνης και τα τελευταία χρόνια ζει στα Χανιά της Κρήτης.
Αρθρογραφεί ερασιτεχνικά σε εφηµερίδες και sites, όπως Thessaloniki Arts
and Culture, Εναλλακτική ∆ράση, εφηµερίδα λογοτεχνών Λογοτεχνικό Βήµα, λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος, εφηµερίδα Tomorrownews.gr κ.ά.
Πρόσφατα συµµετείχε στις συλλογικές εκδόσεις Λογοτεχνικό Ηµερολόγιο 2021
των εκδόσεων Κέφαλος, µε το διήγηµα «Ο γαµπρός της Ευτυχίας»,
και Όταν Μείναµε Σπίτι των εκδόσεων Psychologybooks Kathexis, σε συνεργασία µε το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Συµβουλευτικής Ψυχοθεραπείας (τέως Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων), µε το κείµενό της µε τίτλο «Ευαίσθητα προσωπικά δεδοµένα».

Επικοινωνία µε τη συγγραφέα:
[email protected]

Πίνακας εξωφύλλου: Θεόδωρος Ελευθεριάδης

Αθήνα 2022
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 256
Τιμή: € 14,00 (με ΦΠΑ)