Το βιβλίο “Μια νύχτα του Αυγούστου” αποτελεί τη συνέχεια του μπεστ σέλερ “το νησί”, της ιστορίας που με μεγάλη επιτυχία μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη το έτος 2010.

Η ταλαντούχα συγγραφέας Victoria Hislop, μας χάρισε ένα ακόμη μυθιστόρημα με ήρωες την Άννα, τη Μαρία, τον Ανδρέα, τον Μανόλη, τον Αλέξανδρο, τη μικρή Σοφία και μερικούς άλλους, όπου οι ιστορίες τους ξεκινούν να διαδραματίζονται από τη δραματική νύχτα της 25ης Αυγούστου, όπου λαμβάνει χώρα η δολοφονία της Άννας από τον σύζυγό της Ανδρέα.

Μετά τις αιματηρές εξελίξεις, ο κάθε ήρωας τραβά το δικό του δύσβατο δρόμο, έχοντας στη ψυχή του ο καθένας, τους δικούς του δαίμονες να αντιμετωπίσει, όπου άλλοτε τα καταφέρνει και βγαίνει νικητής και άλλοτε γίνεται έρμαιο των παθών του.

Μαρία. Μια ήρεμη δύναμη, ένας ήρωας που ζει στη σκιά των άλλων. Μια άσημη φυσιογνωμία που θα εξελιχθεί σε ένα σημαντικό πρόσωπο, παίζοντας κομβικό ρόλο για πολλούς άλλους. Είναι εκείνη που ξέρει να συγχωράει και στο διάβα της καταφέρνει να συμπαρασύρει, εκείνους που θέτουν τους εαυτούς τους στο βωμό της απαλλαγής από το σκληρό κομμάτι του χαρακτήρα τους.

Ανδρέας. Είναι εκείνος που θα βρει την αγαλλίαση πλάι στον Χριστό. Εκείνος που παρέδωσε την ψυχή του στα χέρια Του και κατάφερε να λυτρωθεί από την αλήθεια του, αν και δε θα μάθουμε ποτέ αν τελικά έφτασε στους αποδέκτες της, ικανή να επιφέρει μια ακόμα αλλαγή στις ζωές τους.

Μανόλης. Είναι εκείνος που έλυσε τα δεσμά του, πολλά χρόνια μετά τον άδικο χαμό της Άννας και αφέθηκε στο νήμα της μοίρας, ακολουθώντας μια νέα ζωή, απαλλαγμένη από το ζοφερό παρελθόν του.

Αλέξανδρος. Ο τραγικός πατέρας. Επιβλητικός, αυστηρός, μα συνάμα ευγενικός με έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης και της αγάπης προς εκείνους που τον πλησίασαν με ανιδιοτελής σκοπούς.

Ποιος από όλους υπέφερε περισσότερο; Ποιος πόνεσε; Ποιος πάλεψε; Ποιος λυτρώθηκε; Ποιος κέρδισε; Ποιος έχασε;

Πολλές από τις παραπάνω απορίες θα σας λυθούν διαβάζοντας αυτό το καταπληκτικό βιβλίο που γεμάτο αγωνία δε θέλεις να αφήσεις από τα χέρια σου και σε άλλες τόσες θα είστε εσείς εκείνος που θα δώσει τις δικές σας βουλές.

Η φράση που απομονώνω να μοιραστώ μαζί σας, επιθυμώ να γίνει έναυσμα για ανθρώπους που έχουμε παραμελήσει και να αποτελέσει το εφαλτήριο για αλλαγή της συμπεριφοράς μας απέναντί τους…

Δεν αρκεί να σκέφτεσαι κάποιον. Πρέπει και να του δείχνεις πως τον σκέφτεσαι…

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ για την ευγενική χορηγία του βιβλίου, το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα.