Ο Οκτώβρης παραδοσιακά είναι ο μήνας του βιβλίου, καθώς διοργανώνεται η μεγαλύτερη έκθεση στον χώρο, ανακοινώνονται τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία και ξεκινούν οι προετοιμασίες για την επικείμενη εορταστική περίοδο.

Κριστίν
Stephen King

image description

Το κλασικό #1 μπεστ σέλερ του απόλυτου τρόμου επιστρέφει 40 χρόνια από την πρώτη του κυκλοφορία!

Βραβευμένο με το Locus Award (1984) για το Καλύτερο Μυθιστόρημα Φαντασίας.

Μετάφραση: Νέστορας Γ. Χούνος

To βιβλίο της μορφής
και του κενού
Ruth Ozeki

Ένα μυθιστόρημα τολμηρό, ανθρώπινο και βαθιά συγκινητικό που συνδυάζει μοναδικούς χαρακτήρες με την τζαζ, την κλιματική αλλαγή και την προσκόλλησή μας στα υλικά αγαθά.
«Καλύτερο βιβλίο του Amazon» για τον μήνα Σεπτέμβριο του 2021
Βραβείο Γυναικείας Μυθοπλασίας (Women’s Prize for Fiction 2022)
Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά

To Βασίλειο των Διαβόητων
Kerri Maniscalco

image description

Με εκατομμύρια πωληθέντα αντίτυπα και εκατομμύρια προβολές, η συγγραφέας μπεστ σέλερ των New York Times Κerri Maniscalco μας χαρίζει μια ιστορία γεμάτη αισθησιασμό, αισθαντικά μυστικά και απρόσμενες ανατροπές στον αξέχαστο επίλογο της τριλογίας του Βασιλείου των Δαιμόνων.

Μετάφραση: Γιώργος Αγγελίδης

Χίλια φιλιά από σένα
Tillie Cole

Ένα αγόρι. Ένα κορίτσι. Ένας δεσμός που δημιουργείται σε μια στιγμή και κρατά μια δεκαετία. Ένας δεσμός που ούτε ο χρόνος ούτε η απόσταση μπορούν να καταστρέψουν. Ένας δεσμός που θα κρατήσει για πάντα. Ή έτσι, τουλάχιστον, πιστεύουν…

Βραβευμένο με Goodreads Choice και υποψήφιο για Καλύτερο Βιβλίο Νεανικής Λογοτεχνίας (2016).

Μετάφραση: Χρύσα Φραγκιαδάκη

Η τέχνη της αποτυχίας
Elizabeth Day


Η τέχνη της αποτυχίας αποκαλύπτει ότι δεν προσδιοριζόμαστε από την αποτυχία. Όταν μαθαίνουμε πώς να αποτυχαίνουμε, μαθαίνουμε στην πραγματικότητα πώς να πετυχαίνουμε. Κι όλοι το χρειαζόμαστε αυτό.
Ένα βιβλίο αισιόδοξο, ειλικρινές, αστείο και καυστικό.

Μπεστ σέλερ στους Sunday Times.

Μετάφραση: Δέσποινα Αλεξανδρή

Κρίσιμες συζητήσεις
A. Switzler, E. Gregory, J. Grenny, K. Patterson, R. McMillan

image description

Ένα κλασικό εγχειρίδιο πλήρως ενημερωμένο για έναν κόσμο όπου η επικοινωνιακή δεξιοτεχνία είναι πιο σημαντική από ποτέ!

Ανακαλύψτε τις πληροφορίες, τη γνώση, τις δεξιότητες και τα εργαλεία που χρειάζεστε για να διαχειριστείτε ακόμα και τις πιο δύσκολες συζητήσεις με τρόπους που εγγυώνται ότι και οι δύο πλευρές θα ολοκληρώσουν τον διάλογο με την αίσθηση ότι εισακούστηκαν και αντιμετωπίστηκαν με σεβασμό.

Μετάφραση: Βιολέττα Ζεύκη

Νευρογλωσσικός προγραμματισμός για πρωτάρηδες
Romilla Ready, Kate Burton

image description

Κατανοήστε πώς σκέφτεστε, πώς αισθάνεστε και πώς αντιλαμβάνεστε την καθημερινή ζωή και τον κόσμο με τη βοήθεια του Νευρογλωσσικού προγραμματισμού. Το βιβλίο παρουσιάζει πρακτικές, εύχρηστες ιδέες ώστε να λύνετε προβλήματα και να κατανοείτε καλύτερα τον εαυτό σας και τους άλλους.

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Πλούσιος Μπαμπάς,
Φτωχός Μπαμπάς
Robert Kiyosaki

Το #1 βιβλίο προσωπικής οικονομικής ανάπτυξης, που έχει αλλάξει σημαντικά την ιδέα που έχουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι για το χρήμα, κυκλοφορεί σε νέα, εμπλουτισμένη έκδοση με ανανεωμένο υλικό και 9 εκπαιδευτικές ενότητες που ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες.

Μετάφραση: Εύη Παπαδούλου

Πώς να αυξήσετε το οικονομικό σας IQ
Robert Kiyosaki

Ο Robert Kiyosaki σε αυτό το βιβλίο, εξηγεί τις πέντε θεμελιώδεις αρχές της οικονομικής ευφυΐας και περιγράφει τα βασικά βήματα που οδηγούν στον πλούτο.

Μετάφραση: Κατερίνα Ζουγανέλη

Γιατί οι «καλοί» μαθητές δουλεύουν για τους «κακούς» μαθητές
Robert Kiyosaki


Νέα αναθεωρημένη έκδοση
Ο οδηγός οικονομικής παιδείας του Πλούσιου Μπαμπά για γονείς, που θα σας εξηγήσει πώς να δώσετε στο παιδί σας οικονομικό προβάδισμα… χωρίς να του δώσετε χρήματα!

Μετάφραση: Κώστας Καρανικολός

Η επιχείρηση του 21ου αιώνα
Robert Kiyosaki

Αναθεωρημένη έκδοση

Μπορεί οι καιροί να είναι οικονομικά δύσκολοι για τους περισσότερους, όμως για πολλούς επιχειρηματίες είναι μια περίοδος γεμάτη ευκαιρίες. Όχι μόνο ήρθε η ώρα να αποκτήσετε τη δική σας επιχείρηση, αλλά δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή. Αυτό το βιβλίο εξηγεί γιατί η δικτυακή αγορά αποτελεί το επιχειρηματικό πεδίο του 21ου αιώνα.

Μετάφραση: Παναγιώτης Καναβός

Cashflow quadrant
του Πλούσιου Μπαμπά
Το Κουαρτέτο Του Πλούτου
Robert Kiyosaki

Ο οδηγός του Πλούσιου Μπαμπά
για την οικονομική ελευθερία

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε για εκείνους που είναι έτοιμοι να κάνουν το άλμα: να εγκαταλείψουν την ασφάλεια της σταθερής καθημερινής εργασίας και να μπουν στον κόσμο της οικονομικής ελευθερίας. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κάνουν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους και να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο του οικονομικού τους μέλλοντος.

Μετάφραση: Εύη Παπαδοπούλου

Η Αφρική από το 1940
Frederick Cooper


Με το βλέμμα πέρα από τη διαμάχη του τι ή ποιος μπορεί να φταίει για τις επαναλαμβανόμενες κρίσεις της Αφρικής, ο Frederick Cooper εξερευνά τις εναλλακτικές για το μέλλον. Το βιβλίο περιλαμβάνει την ιστορία και τις μελέτες για την Αφρική από τη νέα χιλιετία, βοηθώντας τους αναγνώστες να κατανοήσουν την ιστορική διαδικασία από την οποία έχει προκύψει η θέση της Αφρικής στον κόσμο.

Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός

Ελεγκτική, υπηρεσίες διασφάλισης, και εξιχνίαση οικονομικού εγκλήματος
Felix I. Lessambo

image description

Μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση της θεωρίας της ελεγκτικής και της εφαρμογής της στην πράξη, που εξηγεί έννοιες οι οποίες συχνά θεωρούνται από πολλούς δυσνόητες και ασαφείς.

Μετάφραση: Γεώργιος Φακωτάκης
Επιστημονική Επιμέλεια: Γιάννης Φίλος, Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Χρήστος Λεμονάκης

Επιστημονική έρευνα και συγγραφή στις τέχνες
Μαρία Ασλανίδη

image description

Η επιστήμη και η έρευνα δεν γεννήθηκαν εκ του μηδενός. Συνιστούν μια καθολική ανθρώπινη προσπάθεια, εξίσου σώμα γνώσης και διαδικασία, μια συναρπαστική, χρήσιμη, ωφέλιμη, συνεχή και ατέρμονη διεργασία αναζήτησης του ανθρώπινου νου.

Οργάνωση και σχεδίαση υπολογιστών, έκδοση MIPS
David A. Patterson, John L. Hennessy

image description

Το κορυφαίο σύγγραμμα της αγοράς για την Οργάνωση Υπολογιστών, με περιεχόμενο που καλύπτει τις πιο πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις και με πλήρη γκάμα προσιτών και κατανοητών ασκήσεων και βοηθημάτων.

Μετάφραση & Επιστημονική Επιμέλεια: Δημήτρης Γκιζόπουλος

Χημεία
Karen Timberlake

image description


Ένα βιβλίο που στοχεύει στο να δείξει πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι η μελέτη και η εφαρμογή της χημείας και να βοηθήσει τους αναγνώστες να αναπτύξουν κριτική σκέψη και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων σε ζητήματα υγείας και περιβάλλοντος, αλλά και να ανακαλύψουν, μέσα από πραγματικά παραδείγματα, τη σχέση της χημείας με την καθημερινή ζωή.

Μετάφραση: Αναστασία Βροντελή
Επιστημονική Επιμέλεια: Αναστάσιος Τρογκάνης