Μόλις κυκλοφόρησαν

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Σώσε με του Δημήτρη Σίμου

Ένα εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία ενοχής που θα καρφωθεί στο μυαλό σας.

Με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα της, η Νικόλ Πομάνου, μια νεαρή καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, επισκέπτεται το χωριό της, το Κρυφό, για να συναντήσει τη μητέρα και τις δυο αδελφές της. Η μικρότερη αδελφή της δεν εμφανίζεται στο καθορισμένο ραντεβού. Η εξαφάνισή της θα δοκιμάσει τους δεσμούς της οικογένειας. Για να τη σώσουν, πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβαν στο Δάσος των Μανιταριών. Την ίδια στιγμή, στον υγρότοπο του Εθνικού Πάρκου Θράκης, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το παραμορφωμένο πτώμα μιας γυναίκας…
Ένα καθηλωτικό ψυχολογικό θρίλερ αστυνομικής πλοκής που υπόσχεται να σας κόψει την ανάσα, βυθίζοντάς σας σε μια ιστορία ενοχής.

«Ένα ψυχολογικό θρίλερ που δεν το αφήνεις από τα χέρια σου, αν δεν λυτρωθείς στην τελευταία του σελίδα».
Πάνος Αμυράς, συγγραφέας-δημοσιογράφος

«Σκληρό, σύγχρονο, βασανιστικό, καθηλωτικό. Ο Δημήτρης Σίμος δημιουργεί ένα αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ με συνεχείς κορυφώσεις, ανατριχιαστικές ανατροπές και μια ομιχλώδη ατμόσφαιρα που σε αποπροσανατολίζει και δεν σε αφήνει να δεις την αποκάλυψη που έρχεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα».
Κέλλη Κρητικού, κριτικός βιβλίων-επιμελήτρια

«Αυτό το ψυχολογικό θρίλερ είναι ένας σοβαρός λόγος για να χάσεις τον ύπνο σου…»
Ευθύμιος Σαββάκης, δημοσιογράφος

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Μετά το τέλος της Clare Mackintosh

μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη

ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΤΩΝ SUNDAY TIMES

Τι θα γινόταν αν… Μια βαθιά συγκινητική ιστορία για τις αποφάσεις ζωής και το βάρος της ευθύνης.

Μετά το τέλος όλα είναι πιθανά…
Ο Μαξ και η Πιπ είναι ένα πολύ δεμένο ζευγάρι. Τίποτα δεν μπορεί να τους κλονίσει. Όταν όμως ο γιος τους αρρωστήσει, θα κληθούν να πάρουν µια μοιραία απόφαση: η ζωή του παιδιού τους βρίσκεται στα χέρια τους. Για πρώτη φορά, ο Μαξ και η Πιπ αδυνατούν να συμφωνήσουν. Ο καθένας τους θέλει ένα διαφορετικό μέλλον για τον γιο τους.
Και αν μπορούσαν να γίνουν και τα δύο;
Ένας βαθύς στοχασμός στην αγάπη, τον γάμο, το τι σημαίνει να είναι κανείς γονιός και τις κρίσιμες αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε, το Μετά το τέλος εξιστορεί το ταξίδι μιας αξέχαστης οικογένειας από την αβάσταχτη απώλεια σε µία ανατρεπτική και λυτρωτική κατάληξη και στη ζωή που είναι προορισμένοι να ζήσουν.
Η αγαπημένη συγγραφέας των πολυβραβευμένου μπεστ σέλερ ψυχολογικού θρίλερ Σ’ άφησα αντλεί από το προσωπικό της τραύμα και µας χαρίζει ένα μυθιστόρημα γεμάτο σασπένς και ανατροπές. Τι συμβαίνει όταν το σταυροδρόμι μπροστά µας οδηγεί σε δύο εξίσου δύσκολους δρόμους; Πόσο εύκολο είναι να ζήσουμε µε τις συνέπειες των αποφάσεών µας και να κλείσουν οι πληγές;

«Ένα όμορφα γραμμένο μυθιστόρημα, συναρπαστικό και έξυπνο, τρυφερό και αληθινό. Δεν μπορώ να σταματήσω να το σκέφτομαι».
Liane Moriarty, συγγραφέας

«Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα – τραγικό, έξυπνο και τρομερά πρωτότυπο».
Catherine Isaac, συγγραφέας

«Μια βαθιά συναισθηματική διερεύνηση του πένθους, της αγάπης και του τρόπου µε τον οποίο κάθε µας απόφαση –όσο μικρή ή όσο μεγάλη κι αν είναι– μπορεί να µας αλλάξει τη ζωή».
Jill Santopolo, συγγραφέας

«Η Clare Mackintosh είναι µια ταλαντούχα συγγραφέας που διαθέτει οξύτατη παρατηρητικότητα… Ένα απίθανο μυθιστόρημα που δεν θα μπορείτε να αφήσετε από τα χέρια σας… Μια αριστοτεχνικά γραμμένη ιστορία που διεισδύει στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής».
Kirkus Reviews

«Μέσα από την πολύπλοκη δομή του μυθιστορήματος η συγγραφέας εξερευνά τα εναλλακτικά μελλοντικά αποτελέσματα και κάνει τους αναγνώστες να συμπάσχουν µε τους χαρακτήρες, σε σημείο που να αναρωτιούνται “εγώ τι θα έκανα;”. Συγκινητικό χωρίς περιττούς συναισθηματισμούς, θα μείνει στη μνήμη σας για καιρό».
Sunday Mirror

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα αστυνομικά μυθιστορήματά της Σ’ άφησα, Σε είδα και Ξέχασέ με.

Τριλογία της Κούβας του Pedro Juan Gutierrez
Βρόμικη σάρκα // Ο έρωτας νοστάλγησε την Κούβα // Η βρόμικη τριλογία της Αβάνας

μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Φτώχεια, αχαλίνωτη ηδονή, άφθονο ρούμι και καλή διάθεση στήνουν ένα ξέφρενο πάρτι στην αμφιλεγόμενη Αβάνα.

Ο Pedro Juan Gutiérrez μάς ξεναγεί στους δρόμους της Κούβας, τους ποτισμένους από ρούμι και αισθησιασμό. Κυνισμός, φτώχεια, εγκληματικότητα, αλλά και η ελπίδα για µια καλύτερη ζωή, η φιλία και ο έρωτας ως ζωογόνος δύναμη συναντιούνται σε µία επίτομη έκδοση που θα σας ταξιδέψει. Στην έκδοση περιλαμβάνονται τρία από τα πιο γνωστά έργα του Γκουτιέρες που τον έκαναν γνωστό ως τον Μπουκόβσκι της Καραϊβικής.

Βρόμικη σάρκα
Κούβα. ∆εκαετία του ’60. Η επανάσταση θριαμβεύει και δυο συμμαθητές που μοιάζουν να µην έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους γίνονται φίλοι. Ο Πέδρο Χουάν, αθλητικός και γεροδεμένος, µε τον καιρό θα γίνει ένας γοητευτικός εραστής φιλήδονων γυναικών. Ο Φαµπιάν είναι ακριβώς το αντίθετο: ασθενικός, φοβητσιάρης και μύωπας, παίζει πιάνο και είναι ομοφυλόφιλος. Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, αυτό το μυθιστόρημα είναι γεμάτο αντιθέσεις: φως και σκιά, ζωντάνια και απελπισία, απόλαυση και καταπίεση.

Ο έρωτας νοστάλγησε την Κούβα
ΒΡΑΒΕΙΟ ALFONSO GARCIA-RAMOS

Ο Πέδρο Χουάν, καταξιωμένος συγγραφέας πια, θα βρεθεί μακριά από την Κούβα, στην παγερή Σουηδία, ερωτοχτυπημένος µε την Ανιέτα, της οποίας την αποστειρωμένη και απόλυτα οργανωμένη ζωή αναστατώνει. Πίσω, όμως, έχει αφήσει την Γκλόρια, ένα κορίτσι του δρόμου, µια μιγάδα, µε πολύ έντονη ζωή, γεμάτη εμπειρίες και ιδιόμορφη φιλοσοφία. Δύο αρχετυπικά πορτρέτα γυναικών, ένα ξέφρενο πάρτι όπου πρωταγωνιστούν το σεξ, το ρούμι και η σάλσα.

Η βρόμικη τριλογία της Αβάνας
Γραμμένη µε ρυθμό ιλιγγιώδη, κάπου ανάμεσα στην τροπική έξαψη και τη μαύρη απόγνωση, Η βρόμικη τριλογία της Αβάνας είναι ένα μείγμα διηγημάτων ενορχηστρωμένων σαν μυθιστόρημα. Σκληρά, συγκινητικά και αληθινά, µας αποκαλύπτουν έναν αυθεντικό συγγραφέα.

«O Pedro Juan Gutiérrez φαίνεται ότι είναι γραφτό να γίνει καλτ συγγραφέας».
Times Literary Supplement

«Ο Κουβανός απόγονος του Τσαρλς Μπουκόβσκι».
Los Angeles Times

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία του:

Διάλογος με τη σκιά μου
Ο βασιλιάς της Αβάνας
Στην καρδιά της Κούβας
Η μελαγχολία των λιονταριών
Ο δικός μας Γκράχαμ Γκρην στην Αβάνα