Κι αν σου έλεγα ότι όλα
είναι μια φούσκα;

ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ
της Ειρήνης Βαρδάκη

                               Κυκλοφoρεί στις 22 Μαΐου 2020

Τη γνωρίσαμε μέσα από την Κρυσταλλία. Την αγαπήσαμε στο Ρ της Ερωμένης. Τη λατρέψαμε με το ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ. Τώρα, η Ειρήνη Βαρδάκη, που τάραξε τα λογοτεχνικά νερά της χώρας μας όσο λίγοι νέοι συγγραφείς τα τελευταία χρόνια, επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο νέο της ψυχολογικό θρίλερ Τσιχλόφουσκα.
Συνδυάζοντας τον λυρισμό με την ωμή πραγματικότητα και το ψυχολογικό δράμα με το θρίλερ, έτσι όπως μόνο η ίδια γνωρίζει να κάνει, η Βαρδάκη παρουσιάζει μια σκληρή, σκοτεινή, σύγχρονη και ανατρεπτική ιστορία για τρεις γυναίκες –μια μαθήτρια, μια μητέρα YouTuber και μια influencer του Instagram– των οποίων οι εικονικές ζωές οδηγούνται κλιμακωτά, αλλά με μαθηματική ακρίβεια, σε μια σφοδρή σύγκρουση με την πραγματικότητα.
Αν δεν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα βιβλία της Ειρήνης Βαρδάκη, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, παρά να σας προειδοποιήσουμε: Προσοχή στο κενό. Η Τσιχλόφουσκα δεν έχει δίχτυ ασφαλείας. Προσοχή, η Τσιχλόφουσκα θα σκάσει στα χέρια σας στις 22 Μαΐου!

ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Τι κοινό έχει μια γυναίκα που αγγίζει κάθε επιφάνεια στο μετρό της Αθήνας με τα απολυμαντικά της μαντιλάκια, με μιαν άλλη γυναίκα, που ακουμπά πάντα την πλάτη στον τοίχο από φόβο να μην πέσει στο κενό της αποβάθρας;
Έναν σκληρό διαδικτυακό εκβιασμό;
Την ακλόνητη πεποίθηση ότι οι ιντερνετικές ζωές τους μοιάζουν τραγικά με μια ροζ ζαχαρωμένη τσιχλόφουσκα, έτοιμη να σκάσει στο ρετουσαρισμένο τους πρόσωπο;
Προσοχή
Η Τσιχλόφουσκα δεν έχει δίχτυ ασφαλείας.
Η Τσιχλόφουσκα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από εκείνους που φοβούνται υπερβολικά το κενό.
Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 456 ● ΙSBN: 978-960-620-827-0 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170164

Χωρίς Ρίσκο – ΓΟΥΪΛΙΑΜ ΓΟΥΟΡΙΚ #1

Συγγραφέας: Archer Jeffrey

Πρωτότυπος τίτλος: Nothing Ventured
Μετάφραση: Μαρία Παπανδρέου

Αυτή δεν είναι μια αστυνομική ιστορία, είναι μια ιστορία για έναν αστυνομικό.
Όλη του τη ζωή, ο Γουίλιαμ Γουόρικ ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έτσι, προς μεγάλη απογοήτευση του πατέρα του, αποφασίζει ότι προτιμά να μπει στη Μητροπολιτική Αστυνομία παρά να ακολουθήσει την οικογενειακή παράδοση και να γίνει δικηγόρος.
Τελειώνοντας το πανεπιστήμιο, ο Γουίλιαμ ξεκινά μια καριέρα που θα καθορίσει τη ζωή του, από τις πρώτες του περιπολίες στους δρόμους του Λονδίνου ως την πρώτη του σημαντική υπόθεση ως ντετέκτιβ στο τμήμα Έργων Τέχνης της Σκότλαντ Γιαρντ. Προσπαθώντας να εξιχνιάσει την κλοπή ενός ανεκτίμητης αξίας πίνακα του Ρέμπραντ, γνωρίζει και ερωτεύεται την Μπεθ Ρέινσφορντ, βοηθό έρευνας στο Μουσείο Φιτζμόλιαν. Όμως η Μπεθ κρύβει ένα δικό της μυστικό, και θα κάνει τα πάντα για να το κρατήσει θαμμένο.
Ενώ ο Γουίλιαμ ακολουθεί τα ίχνη του κλεμμένου αριστουργήματος, έρχεται αντιμέτωπος με τον πλούσιο συλλέκτη Μάιλς Φόκνερ και τον δαιμόνιο δικηγόρο του, που δε διστάζουν να παίξουν με το νόμο για να ξεφύγουν από τον ντετέκτιβ. Στο μεταξύ, η γοητευτική σύζυγος του Μάιλς προσφέρει τη βοήθειά της στον Γουίλιαμ, αλλά ποια είναι τα πραγματικά της κίνητρα;
Το Χωρίς ρίσκο είναι το πρώτο βιβλίο της καινούργιας σειράς του Τζέφρι Άρτσερ με θέμα την ιστορία της ζωής του Γουίλιαμ Γουόρικ –ως οικογενειάρχη και ως αστυνομικού που θα αναμετρηθεί σε όλη του την καριέρα με τους ισχυρούς του εγκλήματος. Μέσα από ανατροπές, θριάμβους και τραγωδίες, ο Γουίλιαμ Γουόρικ είναι προορισμένος να αναδειχτεί σε έναν από τους κορυφαίους ήρωες του Τζέφρι Άρτσερ.

Σελίδες: 384
Ημ. έκδοσης: 5/2020