Οι Εκδόσεις iWrite παρουσιάζουν το βιβλίο “Δαμάζοντας τη Μεγάλη Ροζ Αρκούδα” του γιατρού και συγγραφέα Αλέξανδρου Σταματουλάκη. Το βιβλίο αυτό θέλει να απαντήσει με απλή γλώσσα και πρακτικό τρόπο στο ερώτημα «Τι να κάνουμε, για να πετύχουμε στη ζωή μας και να γίνουμε ευτυχισμένοι;». Το πώς θα το διαβάσεις και θα το μελετήσεις είναι δικό σου θέμα.
Ωστόσο να ξέρεις το εξής: ο ηγέτης δε μοιράζει συνταγές επιτυχίας.
Ο ηγέτης δείχνει δρόμους.


Οπισθόφυλλο

Ο ηγέτης είναι ένα πασπαρτού, που ανοίγει όλες τις πόρτες της ζωής, όσες τουλάχιστον επιθυμεί να ανοίξει. Σε κάποιες από αυτές θα δυσκολευτεί. Σε άλλες δε θα τα καταφέρει. Τελικά όμως θα πετύχει εκείνο που έχει θέσει ως στόχο και οι πόρτες θα ανοίγουν διάπλατα μπροστά του.

Πόσοι από μας δε θα θέλαμε κάτι τέτοιο να συμβεί και στον εαυτό μας; Νομίζω όλοι. Τότε γιατί δεν το πετυχαίνουμε;

Είναι απλό: Γιατί τον ηγέτη που ο καθένας κρύβει βαθιά μέσα του τον αγνοούμε. Δεν τον βγάλαμε στην επιφάνεια, δεν τον κάναμε κομμάτι της καθημερινότητάς μας, δεν τον δυναμώσαμε, δεν τον βελτιώσαμε και δεν τον στήσαμε δίπλα μας, ώστε να γίνει ακλόνητος σύμμαχος και σοφός καθοδηγητής.
~~~
Ο αναγνώστης θα χαρεί ένα κείμενο γραμμένο με λεπτό χιούμορ αλλά και αμεσότητα, ένα κείμενο χωρίς περιττές και δυσνόητες λέξεις, από έναν συγγραφέα με προσωπική γνώση αλλά και εμπειρία“.

Ευάγγελος Χεκίμογλου

Η βασική όμως αρετή του έργου αυτού βρίσκεται στην πρακτικότητα που διαθέτει, διότι δεν είναι απλά “οδηγίες προς ναυτιλλομένους”, αλλά ένα αποθετήριο δράσεων και ενεργειών που έχουν δοκιμασθεί “εν τοις πράγμασι”. Είναι ένα όργανο κι ένα εργαλείο”.

Αρχιμ. Δρ. Παντελεήμων – Γ. Τσορμπατζόγλου


Ο Συγγραφέας

Ο Αλέξανδρος Σταματουλάκης γεννήθηκε, σπούδασε και ζει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Είναι γιατρός, ειδικός παθολόγος και γιατρός εργασίας σε μεγάλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

Θήτευσε ως Δήμαρχος Αμπελοκήπων για δώδεκα χρόνια, ενώ συνολικά υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση είκοσι δύο. Επίσης, δραστηριοποιήθηκε -και συνεχίζει- από το 1974 ως κομματικό στέλεχος και μέλος πολιτιστικών και άλλων συλλόγων.

Από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο «Ο ΜΟΝΑΧΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ δεν ήταν καθόλου μοναχικός τύπος». Παρουσιάζει δύο φορές την εβδομάδα και για δέκα χρόνια τις εκπομπές «Κάν’ το όπως ο Ηγέτης» και «Οι Δρόμοι της Επιτυχίας» σε τοπικά κανάλια. της Θεσσαλονίκης, με θέματα ηγεσίας, μάνατζμεντ και αυτοβελτίωσης, καθώς και συζητήσεις με διάφορες προσωπικότητες της πόλης -και όχι μόνο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, κυκλοφορεί το προσωπικό του δελτίο επικοινωνίας, το «Κόκκινα ΜΗΝΥΜΑΤΑ στο μπουκάλι», με διάφορα άρθρα και πληροφορίες.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Δαμάζοντας τη μεγάλη ροζ αρκούδα
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Σταματουλάκης
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 18.00 ευρώ
Σελίδες: 614
ISBN: 978-960-627-131-1