Παιδικά βιβλία

3-6 ετών

Η μαμά μου είναι πειρατίνα – Karine Surugue

Μια τρυφερή ιστορία που επιχειρεί να εξηγήσει στα μικρά παιδάκια τον καρκίνο και τον τρόπο που μπορεί να τον αντιληφθεί το μικρό παιδί όταν τον βιώνει ένας πολύ δικός του άνθρωπος, με συμβολικές εικόνες που προσομοιάζουν την ασθένεια με περιπέτεια και την μητέρα που νοσεί με πειρατίνα.
Mέρος των κερδών από το βιβλίο θα διατεθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Εικονογράφηση: Rémi Saillard

Ζωή στον Άρη – Jon Agee

Μια ευφυής και συναρπαστική ιστορία από τον συγγραφέα του αγαπημένου και βραβευμένου Ένας τοίχος στη μέση του βιβλίου για έναν τολμηρό αστροναύτη που πηγαίνει στον πλανήτη Άρη βέβαιος ότι υπάρχει ζωή.

image description

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Εικονογράφηση : Jon Agee

Ένα κουτί με πεταλούδες. Μια ιστορία για τα συναισθήματα – Jo Rooks


Ένα βιβλίο της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας για τα συναισθήματα. Με πολύχρωμες μεταφορές και ζωηρή εικονογράφηση, το Ένα κουτί με πεταλούδες είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν να διακρίνουν τα συναισθήματα –την αγάπη αλλά και τη ζήλια, τον θυμό και την ανησυχία.

image description


Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Εικονογράφηση: Jo Rooks

Μπόγκι το ξωτικό – Aaron Blabey


O αγαπημένος ήρωας του Aaron Blabey, το άτακτο και παιχνιδιάρικο παγκ Μπόγκι, επανέρχεται με μια ξεκαρδιστική γιορτινή ιστορία στην οποία ο Μπόγκι ξενυχτάει περιμένοντας τα δώρα του.

image description

Μετάφραση: Αρσέν
Εικονογράφηση: Aaron Blabey

8+ ετών

Μαθηματικά στο στοιχειωμένο σπίτι – David A. Adler


Ένα βιβλίο γεμάτο ανατριχιαστικές εκπλήξεις και διασκεδαστικά παιχνίδια άλγεβρας από τον καταξιωμένο συγγραφέα περισσότερων από 300 βιβλία και εκπαιδευτικό Ντέιβιντ Άντλερ.
Από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Τί ώρα είναι;

image description

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Εικονογράφηση: Edward Miller

9-12 ετών

Η δική μου ανατομία. Ο απόλυτος (και αηδιαστικότατος) οδηγός για το ανθρώπινο σώμα – Adam Kay

Ο συγγραφέας των βιβλίων Αυτό θα πονέσει και Χριστουγεννιάτικη εφημερία Adam Kay εμφανίζεται για πρώτη φορά και στο χώρο του παιδικού-νεανικού βιβλίου. Η δική μου ανατομία. Ο απόλυτος (και αηδιαστικότατος) οδηγός για το ανθρώπινο σώμα είναι ένας αστείος και χρήσιμος ταυτόχρονα οδηγός που εξετάζει κάθε ανθρώπινο όργανο και παρέχει πληροφόρηση για ζητήματα απλά αλλά και σύνθετα όπως η αναπαραγωγή, ο θάνατος ή τα επίκαιρα λόγω covid19 μικρόβια.

Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Εικονογράφηση: Henry Paker