ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
Για παιδιά από 6 ετών

Μαρία Σκαμάγκα

Ο σκύλος Κάρλος

Eικονογράφηση:
Αλία Ζάε

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

07054_03

Ο σκύλος Κάρλος, ένα σπάνιο αλλά μοναχικό παιχνίδι, θα ταξιδέψει αναπάντεχα από το προνομιούχο αθηναϊκό του προάστιο ως την αγκαλιά ενός παιδιού από έναν τόπο μακρινό. Η ιστορία της συνάντησής τους είναι ένα τρυφερό παραμύθι για την τύχη που η ζωή επιφυλάσσει στις προσδοκίες μας, μικρές και μεγάλες, για την ανατροπή, την περιπλάνηση, γι’ αυτά που χάνουμε, αλλά, κυρίως, για όσα θαυμαστά βρίσκουμε όταν νομίζουμε πως όλα έχουν χαθεί.

—————–

Για παιδιά από 7 ετών

Κατερίνα Ζωντανού

Ο πύργος της Λίζας

Eικονογράφηση:
Ναταλία Καπατσούλια

ΘΕΜΑΤΑ: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΖΩΗ – ΖΗΛΙΑ

07023_03

 

Η Λίζα χτίζει. Χώνεται μες στον πύργο της και χτίζει. Κι ο πύργος της ψηλώνει. Όλο ψηλώνει. Στον ουρανό θα τον φτάσει η Λίζα, στον ουρανό. Και θα χωθεί για πάντα εκεί μέσα και θα τους κλείσει έξω όλους, για να μάθουν, αφού όλο το μικρό προσέχουν και κανένας πια δεν νοιάζεται γι΄ αυτήν. Μόνο μην πέσει ο πύργος της, μόνο μην πέσει, γιατί αν πέσει, αν πέσει… Ούτε η Λίζα δεν φαντάζεται τι θα γίνει αν πέσει.

Από τις εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της:
• Ομιλείτε πλουτωνικά; – Βραβείο Καλύτερου Παιδικού Βιβλίου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου
• Human Net

——————-

Για παιδιά από 8 ετών

Κατερίνα Δημόκα

Η δασκάλα των χρωμάτων

Eικονογράφηση:
Πωλίνα Παπανικολάου

ΘΕΜΑ:
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

07030_03

Μετά τη σκληρή διαταγή του βασιλιά Μονόχρωτου να απαγορεύσει όλα τα χρώματα, εκτός από το γκρίζο, στην Γκρίζα Πολιτεία εμφανίζεται η Δόνα Ανεζίνα, ξακουστή δασκάλα και ταξιδιώτισσα. Μαθαίνει στα παιδιά τους διαφορετικούς πολιτισμούς και τις φυλές του κόσμου, τους μαθαίνει όλα όσα ξέρει. Και τα χρώματα ξεχύνονται. Κοραλλένια κόκκινα, πράσινα σμαραγδένια, κίτρινα της βανίλιας και πορτοκαλί του κρόκου, θαλασσινά μπλε, μωβ μελιτζανιά, ροζ του τριαντάφυλλου… Ποια όμως θα είναι η αντίδραση του σκληρού βασιλιά; Θα καταφέρει η δύναμη της αγάπης να μαλακώσει τη σκληρή καρδιά του;

———————-

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ DISNEY

Για παιδιά από 3 ετών
Σειρά: Star Wars

50 δοκιμασίες για να γίνεις Τζεντάι

Mετάφραση:
Ιωάννα Ανδρέου

05661_03

Θέλεις να γίνεις μέλος του τάγματος των Τζεντάι και να βοηθήσεις να επικρατήσει ειρήνη στον γαλαξία; Είσαι στο σωστό μέρος. Με αυτό το βιβλίο θα ξεκινήσεις την εκπαίδευσή σου και θα κάνεις τα πρώτα βήματα στον δρόμο της Δύναμης. Εδώ θα βρεις 50 αποστολές που θα σε κάνουν Δάσκαλο Τζεντάι. Φτάνει βέβαια να τις εκτελέσεις με επιτυχία! Μ’ αυτές τις δοκιμασίες θα εξασκήσεις το πνεύμα σου, θα βελτιώσεις την παρατηρητικότητά σου και θα μάθεις πώς να ελέγχεις τη Δύναμη. Ακολούθησε τα βήματα του Λουκ Σκαϊγουόκερ, του Όμπι-Ουάν Κενόμπι και του Γιόντα, και γίνε κι εσύ ένας εκπληκτικός Τζεντάι!

—————–

50 δοκιμασίες για να γίνεις Σιθ

Μετάφραση:
Ιωάννα Ανδρέου

05678_03

Η Δύναμη είναι ισχυρή μέσα σου και έχεις μεγάλες φιλοδοξίες. Ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις το τάγμα των Σιθ. Στο βιβλίο αυτό θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις τον δρόμο που χάραξαν οι ένδοξοι άρχοντες Σιθ. Θα βρεις 50 αποστολές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τη δύναμη ενός Δασκάλου Σιθ. Αρκεί βέβαια να τις εκτελέσεις με επιτυχία! Με τις δοκιμασίες αυτές θα εξασκήσεις το πνεύμα σου, θα βελτιώσεις τις ικανότητές σου και θα μάθεις να ελέγχεις τη Σκοτεινή Πλευρά. Ακολούθησε τα βήματα του Νταρθ Βέιντερ, του Νταρθ Τιράνους και του Νταρθ Σίντιους και είθε η Δύναμη να είναι μαζί σου!