Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 3 ετών
Σειρά: Μικρές Καληνύχτες
Για παιδιά μικρά µε μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς µε πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

Ο σύμβουλος του βασιλιά του Μάκη Τσίτα
εικονογράφηση: Μαιρηλία Φωτιάδου
Πίσω από κάθε ισχυρό βασιλιά κρύβεται ένας σοφός σύμβουλος. Ή μήπως όχι;

Μια φορά κι έναν καιρό εμφανίστηκε ένας άνθρωπος που είχε την ικανότητα να δίνει τη σωστή απάντηση για οποιοδήποτε θέμα. Γι’ αυτό και ο βασιλιάς της χώρας τον ονόμασε Σοφό, τον έκανε επίσημο σύμβουλό του και τον πήρε μαζί του στο παλάτι. Και στην αρχή όλα κυλούσαν ωραία και καλά κι ήταν όλοι χαρούμενοι. Λίγο καιρό όμως μετά τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν, ο σύμβουλος έκανε το ένα μεγάλο λάθος μετά το άλλο… Μα τι συνέβαινε στ’ αλήθεια;

Τα βιβλία του Μάκη Τσίτα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Το μυστικό της Όχι Όχι της Ρίας Φελεκίδου
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας


Όχι Όχι είναι το όνομά μου το μοναδικό, όχι η λέξη που προτιμώ, ποτέ δε θέλω να συμφωνώ, όχι όχι για πάντα θα τραγουδώ.

«Όχι, όχι, όχι και πάλι όχι. Και ξανά όχι, όχι και όχι. Και τέλος όχι. Και επίσης όχι!» Στοπ! Μα δε φτάνουν τόσα όχι στη σειρά; Για την πριγκίπισσα του βασιλείου του Αυγού, την Όχι Όχι µε το όνομα, ποτέ τα όχι δεν είναι αρκετά. Κανείς δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μαζί της. Οι γονείς, το προσωπικό στο παλάτι και οι δάσκαλοί της είναι απελπισμένοι. Όλα πηγαίνουν λάθος, μέχρι που αρχίζουν να πηγαίνουν ακόμα χειρότερα, και η Όχι Όχι βρίσκεται αντιμέτωπη µε ένα δίλημμα και πρέπει να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση…

Τα βιβλία της Ρίας Φελεκίδου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Και τα δύο βιβλία περιλαμβάνουν QR code με την αφήγηση της ιστορίας από τον/τη συγγραφέα της.

Για παιδιά από 4 ετών
Σειρά: Οι ιστορίες της κουκουβάγιας
Ψήγματα σοφίας που ο Ερίκ-Εμανουέλ Σμιτ, συγγραφέας και φιλόσοφος, ενσταλάζει στα παιδιά.

Το γατάκι που φοβόταν τα πάντα του Ερίκ-Εμανουέλ Σμιτ
εικονογράφηση: Μπάρμπαρα Μπρεν
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Άκουσε όσα έχει να σου πει η Αθηνά η κουκουβάγια και ξεπέρασε τους φόβους σου.

Ο Φορτούνιο το γατάκι είναι πολύ λυπημένος. Σε αντίθεση με τον αδερφό του, τον Σαρλί, δεν τολμά να πηδήξει από τη στέγη ούτε να σκαρφαλώσει σε κολόνες… Φοβάται τα πάντα. Όμως η κουκουβάγια η Αθηνά, το πιο σοφό από τα ζώα του δάσους, θα του κάνει κάποιες ερωτήσεις που θα τον βοηθήσουν να σκεφτεί και να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, ώστε να ξεπεράσει τους φόβους του. Γιατί μόνο εκείνοι που αντιμετωπίζουν τους φόβους τους είναι πραγματικά γενναίοι!

Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί το βιβλίο Το νησί της ελευθερίας.

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για παιδιά από 7 ετών
Σειρά: Ιστοριοναύτες

Περιπέτεια στη χώρα των Βίκινγκ της Δρα Φράνσις Ντέρκιν
εικονογράφηση: Γκρέις Κουκ
μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου


Τρεις φίλοι και ο αγαπημένος τους γάτος ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στη χώρα των Βίκινγκ. Ακολούθησέ τους!

Οι Ιστοριοναύτες ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, στη χώρα των Βίκινγκ, και χρειάζονται τη βοήθειά σας για να ανακαλύψουν τα μυστικά του παρελθόντος. Ακολουθήστε τους καθώς συλλέγουν τροφή, αποκρυπτογραφούν ρούνους, κατασκευάζουν ένα όμορφο πουγκί για νομίσματα και μαθαίνουν για τις επιδρομές των Βίκινγκ. Δείτε την Ιστορία να ζωντανεύει, μάθετε ένα σωρό πράγματα για την εποχή των Βίκινγκ και διασκεδάστε με τις δραστηριότητες και τα παιχνίδια που θα βρείτε σ’ αυτό το υπέροχο βιβλίο.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
Περιπέτεια στην αρχαία Ελλάδα
Περιπέτεια στην αρχαία Ρώμη
Περιπέτεια στην αρχαία Αίγυπτο

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Ακαδημία Υπερερευνητών

Χαμένοι στον Λαβύρινθο των Μανιταριών των Μπεν Κόστα & Τζέιμς Παρκς
εικονογράφηση: Μπεν Κόστα
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση


Αν ψήνεστε για μια ξέφρενη κούρσα, ετοιμαστείτε! Γιατί στην Ακαδημία Υπερερευνητών το αγαπημένο μας μάθημα είναι η περιπέτεια.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ! Με λένε Κουπ Κούπερσον, και αυτό είναι το ημερολόγιο των περιπετειών µου! Και ξέρετε κάτι; Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ακαδημία Υπερερευνητών!

Τι είναι η Ακαδηµία Υπερερευνητών;
Ε λοιπόν, είναι ένα σχολείο όπου μαθαίνεις ό,τι χρειάζεται για να γίνεις εξερευνητής της Γης του Ιμ, ενός τόπου γεμάτου τέρατα, λαβύρινθους, χαμό… ίσως και λίγη μαγεία! Τέλειο, σωστά;
Κάθε τάξη στην ακαδημία χωρίζεται σε ομάδες, κι εγώ είμαι στην Πράσινη Ομάδα με τους τρεις κολλητούς μου: τον Όγκι, τη Μίντι και την Νταζ. Μαζί θα ζήσουμε απίστευτες περιπέτειες… πρώτα όμως πρέπει να τα βγάλουμε πέρα με την Τελική Πρόκληση, για να πάρουμε το Σήμα Κατώτερου Υπερερευνητή.
Δε θέλω να χαλάσω την έκπληξη για όσα θα γίνουν, ας πούμε όμως πως η λέξη-κλειδί είναι η «επιβίωση». Αν είστε έτοιμοι/ες να ζήσετε μια τρελή περιπέτεια, βάλτε ζώνη και φύγαμε! Γιατί στην Ακαδημία Υπερερευνητών… η περιπέτεια είναι το αγαπημένο μας μάθημα.