Μια ζαχαρένια ιστορία – Έλενα Η. Τασιοπούλου
Πρωινό στης Χλόης – Γεωργία Ξηρού
Πειρατίνα ίωση κατά Σωματόκαστρου – Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου

Οι τρεις παραπάνω τίτλοι παιδικών παραμυθιών είναι πολύ ξεχωριστοί, μιας και κρύβουν στις σελίδες τους πολύτιμες πληροφορίες για την υγιεινή διατροφή και τις ευεργετικές της δράσεις. Τρεις γλυκές, διασκεδαστικές αλλά και διδακτικές ιστορίες μέσα από τις οποίες θα μάθουμε νέους όρους, θα γελάσουμε με τα αστεία σκίτσα και θα αλλάξουμε συνήθειες καλωσορίζοντας στη ζωή μας την υγιεινή διατροφή και τη φροντίδα του οργανισμού μας.
Μα ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Μια ζαχαρένια ιστορία – Έλενα Η. Τασιοπούλου
Η Μελίνα, πρωταγωνίστρια στη ζαχαρένια ιστορία, δέχεται την απρόσμενη επίσκεψη ενός αυτοάνοσου νοσήματος, του σακχαρώδη διαβήτη. Φοβάται, αγωνιά, στενοχωριέται όπως και οι γονείς της, αλλά δείχνοντας θάρρος παρά τη μικρή της ηλικία, θα μάθει να ζει με τον διαβήτη και θα συνεχίσει να απολαμβάνει τη ζωή της όπως και πρωτύτερα, με μόνες αλλαγές τις νέες λέξεις που πρόσθεσε στο λεξιλόγιό της και τη νέα βάση που θέτει, προσέχοντας τη διατροφή της και υιοθετώντας πλέον ένα πλάνο υγιεινής διατροφικής αξίας.
Θα μάθει να συμπορεύεται με τον σακχαρώδη διαβήτη, να τον αποδέχεται και θα προσπαθήσει να συνυπάρξει μαζί του. Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία γεμάτη αλήθεια, όπου η Μελίνα με τον τρόπο σκέψης της θα μας παραδειγματίσει και θα μας δείξει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, όταν απρόσμενα κάτι διαφορετικό βρεθεί στη ζωή μας και απειλεί την υγεία μας.
Η Μελίνα στηρίζεται στους γονείς και στους φίλους της, κοιτάει μπροστά και είναι αποφασισμένη να μάθει όλα όσα χρειάζεται για τον νέο επισκέπτη, να τον αγκαλιάσει γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να προχωρήσει και να συνεχίσει τη ζωή της με αθωότητα, αγάπη και πολλά, πολλά χαμόγελα.
Πρόκειται για μια συγκινητική ιδέα της συγγραφέως Έλενας Τασιοπούλου όπου με περίσσεια αγάπη και σεβασμό, μας μυεί στον κόσμο του σακχαρώδη διαβήτη χωρίς φόβο και η εικονογράφηση της Αλεξίας Λουγιάκη, προσδίδει μια ακόμη νότα αισιοδοξίας και ανεμελιάς.

Πρωινό στης Χλόης – Γεωργία Ξηρού
Η ηρωίδα του παραπάνω παραμυθιού, δεν είναι άλλη από τη Χλόη, που παρέα με τη σκυλίτσα της Φρίντα, θα μας παρουσιάσουν με χάρη και με νάζι, τον κόσμο της υγιεινής διατροφής.
Τι περιέχει ο κόσμος της;
Φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και φυσικά, προϊόντα που περιέχουν στα συστατικά τους λίγη ή και καθόλου ζάχαρη.
Θα μάθουμε μαζί τους να ετοιμάζουμε το πρωινό μας αλλά και γευστικά μπισκότα, ένα φραουλο-παγωτό που ξετρελαίνει τα παιδιά, χυμούς όλο χρώματα και ευεργετικές βιταμίνες και τέλος θα φτιάξουμε ψωμί, ακόμα και μια θεσπέσια τούρτα!
Πάντα με τη βοήθεια των μεγάλων, αφού διαβάσουμε το ιδιαίτερο αυτό παραμύθι, θα μπορούμε να ετοιμάσουμε νόστιμες και πάνω από όλα υγιεινές συνταγές για τον οργανισμό μας με σκοπό να προσθέσουμε στο καθημερινό μας πρόγραμμα ωφέλιμα γεύματα που θα μας δώσουν ενέργεια, δύναμη και υγεία!
Οι συνταγές και οι εκτελέσεις καθιστούν το παραμύθι της Γεωργίας Ξηρού άκρως ενδιαφέρον και δημιουργικό και η εικονογράφηση της Λέλας Στρούτση, προσδίδει ένα ακόμα δέλεαρ για τα παιδιά.

Πειρατίνα ίωση κατά Σωματόκαστρου – Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου
Για το τέλος σας άφησα ένα εξίσου σημαντικό παραμύθι, το οποίο το κατακλύζει η ποιητική χροιά και τα διασκεδαστικά κείμενα που περιγράφουν τη βλαβερή επίπτωση που μπορεί να έχει μια ίωση στον οργανισμό μας. Η κυρία πειρατίνα, με σύμμαχό της τον πυρετό και τον πονοκέφαλο, προσπαθεί να κερδίσει στον αγώνα ενάντια των παιδιών. Όμως τα παιδιά δεν είναι μόνα! Στο πλευρό τους έχουν τον παιδίατρο, τον γονέα ακοίμητο φρουρό, τον ύπνο που λειτουργεί ευεργετικά και φυσικά τα φάρμακα.
Με όλα αυτά που έχει να αντιμετωπίσει η κυρία πειρατίνα ίωση, δύσκολα νικά και φεύγει μακριά!
Όμως προσοχή, για να μην έρθει ξανά, προστατεύουμε το σωματοκάστρο μας καλά, με δραστικά μέτρα προστασίας ακολουθώντας τις υποδείξεις και τις συμβουλές των μεγάλων, με τη γυμναστική και φυσικά με την υγιεινή διατροφή. Και εδώ η υγιεινή διατροφή έχει σημαντικό ρόλο, για να κατανοήσουν τα παιδιά πόσο πολύτιμη είναι και πόσο καλά μπορεί να διαφυλάξει την υγεία μας.
Οι αστείες εικόνες από τον Αποστόλη Ιωάννου έρχονται να συμπληρώσουν το ήδη διασκεδαστικό κείμενο της Εύης Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου που με εύστοχο τρόπο μπορεί να διδάξει τα παιδιά να ακολουθήσουν κανόνες προασπίζοντας τον οργανισμό τους, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μπορούν να μάθουν ευκολότερα, παίζοντας και διασκεδάζοντας!

Η Έλενα Η. Τασιοπούλου γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε Παιδαγωγικές επιστήμες στην Αθήνα. Εργάζεται αποκλειστικά στον χώρο της εκπαίδευσης και τα τελευταία είκοσι χρόνια είναι ακαδημαϊκό και διοικητικό στέλεχος σε έναν ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο και ταυτόχρονα, εκτελεί χρέη υπεύθυνης του Κέντρου Προσχολικής Αγωγής και του Νηπιαγωγείου του Ομίλου.
Συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης γονέων και εκπαιδευτικών, καθώς και σε πολλές εθελοντικές οργανώσεις για την προστασία των παιδιών και των δικαιωμάτων τους. Επίσης, έχει ασχοληθεί με το θεατρικό παιχνίδι και την οργάνωση θεατρικών παιδικών παραστάσεων. Η αγάπη της για τα παιδιά αλλά και το μεράκι της για τη δουλειά της είναι η κινητήριος δύναμη για τη συγγραφή πολλών άρθρων σε επιστημονικά βιβλία και περιοδικά. Τα βιβλία της αφορούν στον ψυχικό κόσμο του παιδιού. «Ο Άρης δε φοβάται το σκοτάδι» είναι το πρώτο της πόνημα στον χώρο του παιδικού βιβλίου. Ακολουθεί ο «Φαίδωνας, ο ξεχωριστός μου αδερφός», ο οποίος γνώρισε μεγάλη απήχηση και ευαισθητοποίησε πολύ κόσμο, μιας και το θέμα του αφορούσε τα παιδιά με ιδιαιτερότητες. Η μεταφορά του βιβλίου στη θεατρική σκηνή, σε σενάριο της Έλενας Τασιοπούλου και σκηνοθεσία του Γιάννη Αϊβάζη, προσέλκυσε και συγκίνησε. Το θεατρικό έργο βραβεύτηκε από την UNESCO.
Η Έλενα Τασιοπούλου επανέρχεται με το παιδικό λογοτεχνικό διήγημα «Ανδριάνα», επίκαιρο όσο ποτέ μιας και πραγματεύεται τον φυλετικό και κοινωνικό ρατσισμό. Και αυτό το βιβλίο εκδίδεται από τις εκδόσεις IASON BOOKS. Το τελευταίο της έργο, «Ο Έκτορας», μιλά για την σπουδαιότητα της αυτοπεποίθησης στη ζωή ενός παιδιού, επίσης από τις εκδόσεις IASON BOOKS.

Η Γεωργία Ξηρού γεννήθηκε το 1995 στην Κέρκυρα.Είναι απόφοιτος βοηθού μικροβιολογίας καθώς και Ειδικός εμπορίας διαφήμισης και προώθησης προϊόντων. Έχει εργαστεί ως P.R account manager / Event producer, Παραγωγός – traffic manager. Υπήρξε Ιδρύτρια του blog DISHESLOVE καθώς και του snack bar WILD IN THE CITY και επιμελείται των ωμοφαγικών – χωρίς ζάχαρη – χωρίς γλουτένη, συνταγών. Από το 2016 έως και σήμερα ασχολείται με το FOOD STYLING και το στήσιμο των πιάτων σε φωτογραφήσεις είτε γυρίσματα. Ήταν δασκάλα μαγειρικής στο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ “DOROTHY SNΟT” (υγεία και διατροφή – γλουτένη και ζάχαρη). Το «Πρωινό στης Χλόης» είναι το πρώτο της cookbook. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλες παραγωγές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, έχοντας τον ρόλο της Ρωξάνδρας, στο ντοκιμαντέρ του History Channel -Η ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια-, στο “PARK FILM” της Σοφίας Εξάρχου το 2015, καθώς και στην ταινία Bollywood, “TIGER ZINDA HAI” to 2017. Αποτελούσε μέλος της ομάδας νεοκλασικού χορού του Danniel Lommel, στο ΑΕΝΑΟΝ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ. Φοίτησε στο φυτώριο της εθνικής λυρικής σκηνής από το 2011-2013.

Η Εύη Τσιτιρίδου-Χριστοφορίδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Πόντο και την Κρήτη. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων. Έχει εργαστεί σε διάφορους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, με αντικείμενο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων σε θέματα πολιτισμού και περιβάλλοντος. Για δεκαέξι χρόνια αρθρογραφούσε στο παιδικό ένθετο Οι Ερευνητές πάνε παντού της εφημερίδας Καθημερινή. Από το 2003 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση.
Στον χώρο του παιδικού βιβλίου εμφανίζεται με παραμύθια, ιστορίες βραχείας φόρμας, διασκευές κλασικών έργων, βιβλία γνώσεων δραστηριοτήτων και ποίηση από το 2005. Έργα της έχουν βραβευτεί από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και την Εστία Νέας Σμύρνης.
Διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο, όπου αποτυπώνει αποστάγματα της συγγραφικής και εκπαιδευτικής της δραστηριότητας.

Και τα τρία βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.