ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 2 ετών
Σειρά: Πίκο και Λόλα

Πάμε διακοπές! της Λίνας Σωτηροπούλου
εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Ακολούθησε τον Πίκο και τη Λόλα στη νέα τους ιστορία και ετοιμάσου για αξέχαστες διακοπές!

Ήρθε η ώρα για διακοπές. Αλλά ποιος είναι ο καλύτερος προορισμός; Τι θα πάρουμε μαζί μας; Τι χρειάζεται για να περάσουμε ωραία; Ο Πίκο και η Λόλα, πάντως, έχουν καταλάβει πως…

Δε χρειάζεται τον κόσμο να γυρίσουν,
μα ούτε και σ’ ωκεανούς να κολυμπήσουν,
γιατί δεν έχει και καμία σημασία
αν είσαι στη Χονολουλού ή στην Ασία,
ούτε αν μαζί σου κάτι ξέχασες να πάρεις,
αρκεί να είσαι γελαστός, ποτέ γκρινιάρης.

Μια σειρά με διασκεδαστικές ιστορίες γραμμένες σε απλά και λιτά στιχάκια, μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνεται ένας χρωματιστός, μαγικός κόσμος. Πρωταγωνιστές του ο Πίκο και η Λόλα, δύο διαφορετικοί αλλά αχώριστοι φίλοι, που με τις περιπέτειές τους βοηθούν τα παιδιά να αντιληφθούν πρώτες έννοιες όπως η φιλία, η αποδοχή και η συνεργασία, και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς «Πίκο και Λόλα».

Για παιδιά από 5 ετών
Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας

Αποστολή στον Νείλο του Ίνγκο Ζίγκνερ
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης

Ο Καρύδας και η απίθανη παρέα του ταξιδεύουν στην εποχή των Φαραώ! Ακολούθησέ τους σε μια απίστευτη περιπέτεια στις πυραμίδες.

Ο μικρός δράκος Καρύδας θέλει οπωσδήποτε να μάθει πώς κατάφεραν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κι έχτισαν τις θεόρατες πυραμίδες τους. Με τη βοήθεια του χρονολέιζερ κι ενός απίστευτου ανεμόπτερου, ο Καρύδας και οι φίλοι του, η Ματίλντα και ο Όσκαρ, κατορθώνουν να ταξιδέψουν στην εποχή των Φαραώ. Και τη στιγμή που το ιπτάμενο όχημά τους φτάνει και ακουμπάει στα νερά του Νείλου, αρχίζει για τους τρεις φίλους μια καινούρια και πολύ επικίνδυνη περιπέτεια…

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς «Ο μικρός δράκος Καρύδας».

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ

Γουρούνια και άλλα ξεδιάντροπα παχύδερμα της Ουλρίκε Ράιλανς
εικονογράφηση: Λίζα Χενς
μετάφραση: Δαρεία Τζαννετάκη

Η Πένι Πέπερ και η παρέα της στα ίχνη των πιο ξεδιάντροπων εγκληματιών. Ένα είναι σίγουρο: θα τους ξετρυπώσουν – άλλωστε αυτό δεν κάνουν οι ντετέκτιβ;

Σπασμένα ποδήλατα, ξεχαρβαλωμένα στρώματα και χρησιμοποιημένες πάνες (μπλιαξ!). Η Πένι και οι φιλενάδες της δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Όλα αυτά τα βρίσκουν αραδιασμένα στο γρασίδι στο πίσω μέρος του πάρκου. Μα ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο; Κι ενώ πηγαίνουν να τα μαζέψουν, μαθαίνουν από τον υπεύθυνο του πάρκου ότι πολύ συχνά τις Τετάρτες κάποιος παρατάει εκεί πέρα σκουπίδια. Η Πένι και η παρέα της γίνονται καχύποπτες: εδώ φαίνεται να υπάρχει ένα σύστημα πίσω απ’ αυτό και άρα ένας ένοχος. Όμως η αναζήτηση στοιχείων δεν οδηγεί πουθενά. Μόνο όταν οι τέσσερις ντετέκτιβ καταφεύγουν σε πιο σκληρά (και πιο ντροπιαστικά) μέσα, φτάνουν στα ίχνη των ξεδιάντροπων εγκληματιών…

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ».

Σειρά: Τα τελευταία παιδιά στη Γη

Το απαγορευμένο οχυρό του Μαξ Μπράλιερ
εικονογράφηση: Ντάγκλας Χόλγκεϊτ
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Μια καινούρια τρομερή πρόκληση περιμένει τα Τελευταία παιδιά στη Γη. Για να επιβιώσουν από μια τόσο μεγάλη απειλή, θα χρειαστούν όλες τις δυνάμεις τους.

Μετά την Ηρωική Αποστολή του Κουίντ και του Ντερκ, τα Τελευταία Παιδιά στη Γη είναι και πάλι μαζί – σύντομα όμως έρχονται αντιμέτωπα με μια καινούρια τρομερή πρόκληση. Μέσα σε ένα οχυρό από άλλη διάσταση, ο απαίσιος Θραλ μαζί με τον καινούριο ελεεινό συνεργό του σχεδιάζουν κάτι φρικτό.
Ο Τζακ, ο Κουίντ, η Τζουν και ο Ντερκ κάνουν τα δικά τους σχέδια για να μπουν κρυφά στο οχυρό πριν προλάβει ο Θραλ να ολοκληρώσει τον μυστηριώδη Πύργο, ένα οικοδόμημα που θα μπορούσε να σημάνει το τέλος αυτής της διάστασης.

«Πλοκή που θυμίζει βίντεο γκέιμ, εφηβικό χιούμορ, συχνές αναφορές στην ποπ κουλτούρα και αστείοι διάλογοι: εξαιρετική επιλογή ακόμα και για τους απρόθυμους νεαρούς αναγνώστες».
Booklist

Δείτε όλα τα βιβλία της σειράς «Τα τελευταία παιδιά στη Γη».

Αληθινή ιστορία του Λουκιανού
διασκευή: Κατερίνα Δημόκα
εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου

Ιπτάμενα καράβια, συγκρουόμενα νησιά, φλεγόμενοι γίγαντες κι άλλα απίστευτα… Το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της λογοτεχνίας!

Απίθανες περιπέτειες, μοναδικές! Ιπτάμενα καράβια, κρασοπόταμα, ντέρμπι Ήλιου & Φεγγαριού, εξωγήινοι με μάτια που μπαινοβγαίνουν και αυτιά πλατανόφυλλα, κρουαζιέρα στο στομάχι ενός κήτους, ένας καπετάνιος σουβλάκι, συγκρουόμενα νησιά, φλεγόμενοι γίγαντες κι άλλα απίστευτα, σε μια διασκευή για νεαρούς αναγνώστες, που μεταφέρει το χιούμορ του Λουκιανού στην εποχή μας.
Το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της λογοτεχνίας. Γράφτηκε τον 2ο αι μ.Χ., αλλά τώρα διασκευάζεται για νεαρούς αναγνώστες. Είναι το μόνο αρχαίο έργο με ταξιδιωτικές περιπέτειες που σώθηκε ολόκληρο. Ακόμα, είναι ο μακρινός ξάδελφος των μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας που θα γραφτούν αργότερα.

Για παιδιά από 11 ετών
Σειρά: Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων

Αέναη Φλόγα της Σάνον Μέσεντζερ
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Στο συνταρακτικό τρίτο βιβλίο της σειράς, η Σόφι πρέπει να πνίξει τη φλόγα της επανάστασης προτού καταστρέψει όσους και όσα αγαπάει.

Η Σόφι Φόστερ είναι έτοιμη για τη δική της επίθεση. Τα ταλέντα της γίνονται όλο και πιο ισχυρά, και με τη μυστηριώδη ομάδα του Μαύρου Κύκνου να αγνοεί το κάλεσμά της για βοήθεια, αποφασίζει να βρει μόνη της τους απαγωγείς της, πριν πέσει για ακόμα μία φορά στα χέρια τους. Ένα παράτολμο σφάλμα όμως φέρνει τις Χαμένες Πόλεις στα πρόθυρα του πολέμου και κάνει πολλούς να φοβηθούν ότι αυτήν τη φορά η Σόφι το παράκανε. Με τον κόσμο στραμμένο εναντίον της, η Σόφι αναγκάζεται να στηριχτεί στους φίλους της, παρόλο που κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα βάλει τη ζωή τους σε σοβαρό κίνδυνο. Κι όσο πιο βαθιά προχωρά η αναζήτησή τους, τα πλοκάμια της συνωμοσίας απλώνονται όλο και πιο πολύ, αποδεικνύοντας πως ο πιο θανάσιμος εχθρός της Σόφι μπορεί να βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο νομίζει.

Η σειρά έχει βραβευτεί με το California Young Reader Medal. Τα βιβλία της σειράς έχουν βρεθεί επανειλημμένα στη λίστα μπεστ σέλερ των New York Times, USA Today, Publishers Weekly και Wall Street Journal, ενώ έχουν πουλήσει περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως!
Πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από την Disney σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ.

«Μια απολαυστική και επικίνδυνη περιπέτεια με σύνθετους χαρακτήρες και σχέσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες».
Λίζα ΜακΜαν, συγγραφέας

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς: Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων και Εξορία.

GRAPHIC NOVELS
Για παιδιά από 9 ετών

Ο θησαυρός της λίμνης του Τζέισον Πάμεντ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Οι μεγάλες περιπέτειες ξεκινούν εκεί που δεν το περιμένεις.

Η δεκατριάχρονη Ίρις το ξέρει καλά αυτό, γιατί τις έχει διαβάσει όλες. Όμως, για ένα κορίτσι που νιώθει ότι πνίγεται στη μικρή κωμόπολη όπου ζει, μια πραγματική περιπέτεια μοιάζει με μακρινό όνειρο. Τον Σαμ πάλι, τον κολλητό της, αυτό δεν τον πειράζει καθόλου. Εκείνος βρίσκει αρκετά συναρπαστικό να πιάνει έντομα και να κολυμπάει στη λίμνη.
Όταν όμως οι δυο τους βρίσκουν κατά τύχη τη σχεδόν στερεμένη κοίτη ενός ποταμού στις παρυφές της κωμόπολης, οδηγούνται σε μια ανακάλυψη πολύ μεγαλύτερη από οτιδήποτε έχει διαβάσει ποτέ η Ίρις: Μια κρυμμένη πόλη, χαμένη στον χρόνο, καλυμμένη με ένα πέπλο μυστηρίου. Καθώς εξερευνούν αυτή την πόλη-φάντασμα, που κάποτε είχε πλημμυρίσει, η Ίρις και ο Σαμ φέρνουν στο φως μια ξεχασμένη ιστορία φιλίας και καταστροφής, που μοιάζει παράξενα οικεία.
Όταν τελικά το παρελθόν και το παρόν συναντώνται, θα χρειαστεί να εμπιστευτούν ξανά ο ένας τον άλλον, αν θέλουν να σώσουν τη φιλία τους – και τη ζωή τους.

«Αυτή η εκπληκτική ιστορία θα σας αφήσει άφωνους».
Kirkus Reviews

«Ο Αυστραλός animator Τζέισον Πάμεντ κάνει το ντεμπούτο του στον χώρο του graphic novel, επιδεικνύοντας εξαιρετική αίσθηση της αρχιτεκτονικής, του φυσικού περιβάλλοντος και των δυναμικών συνθέσεων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα καρέ του να διαστέλλονται, να συστέλλονται και να σπάνε σε θραύσματα, συνθέτοντας ένα λεπτοδουλεμένο εικονογραφικό παζλ».
Publishers Weekly

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Από 14 ετών
Σειρά: Uglies

Specials του Σκοτ Γουέστερφελντ
μετάφραση: Καίτη Οικονόμου

Η Τάλι ανήκει πια στους Ειδικούς. Και ο κόσμος της δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος.

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΗ. ΕΠΙKIΝΔΥΝΑ ΔΥΝΑΤΗ.
ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗ.

Η Τάλι νόμιζε πως ήταν απλώς μια φήμη, αλλά τώρα είναι μία απ’ αυτούς. Μία από τους Ειδικούς. Μια καλοκουρντισμένη πολεμική μηχανή, κατασκευασμένη για να κρατά υποταγμένους τους άσχημους κι αποβλακωμένους τους ωραίους. Ίσως όμως ο τέλειος προγραμματισμός της, η σωματική δύναμη και η προσήλωση στον στόχο να μην είναι ό,τι καλύτερο της συνέβη ποτέ. Η Τάλι έχει ακόμη αναμνήσεις από κάτι άλλο. Αλλά είναι εύκολο γι’ αυτή να τις απωθήσει – μέχρι που της δίνεται η ευκαιρία να εξουδετερώσει μια για πάντα τους στασιαστές του Νέου Καπνού. Όλα οδηγούν σε μια τελική επιλογή: ν’ αφουγκραστεί αυτό το μικρό, ανεπαίσθητο σκίρτημα της καρδιάς της ή να εκτελέσει την αποστολή για την οποία είναι προγραμματισμένη. Και στις δύο περιπτώσεις ο κόσμος της Τάλι δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος.

Extras του Σκοτ Γουέστερφελντ
μετάφραση: Καίτη Οικονόμου

Σε μια κοινωνία όπου η δημοτικότητα είναι κινητήρια δύναμη, ένα κορίτσι διψά για διασημότητα.

ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΦΗΜΗΣ,
Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΕΙΣ.

Λίγα χρόνια μετά την ανατροπή του καθεστώτος των Ειδικών από την επαναστάτρια Τάλι Γιάνγκμπλαντ, μια πολιτιστική αναγέννηση σαρώνει τον κόσμο. «Τεχνοκέφαλοι» επιδεικνύουν τα τελευταία γκάτζετ τους, «αναρτιστές» διαδίδουν κουτσομπολιά και μόδες και άτομα με ακραίες επεμβάσεις έχουν κόλλημα με την πλαστική χειρουργική. Η δημοτικότητα είναι η κινητήρια δύναμη της κοινωνίας κι όλοι λαχταρούν να γίνουν διάσημοι. Η δεκαπεντάχρονη Άγια Φουζ δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά η προσωπική της κατάταξη είναι τόσο χαμηλή, ώστε ουσιαστικά η Άγια είναι ένα τίποτα. Μία «έξτρα». Η μόνη της ελπίδα να γίνει διάσημη είναι να αναρτήσει ένα πρωτότυπο συγκλονιστικό ρεπορτάζ. Και τότε ανακαλύπτει τυχαία ένα φοβερό μυστικό. Η Άγια ξέρει ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της δημοσιότητας. Ωστόσο, τα στοιχεία που ετοιμάζεται ν’ αποκαλύψει δεν θ’ αλλάξουν μόνο τη δική της μοίρα… αλλά και τη μοίρα αυτού του θαυμάσιου καινούριου κόσμου.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν και τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς: Uglies και Pretties. Η σειρά έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix.