Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 6 ετών

Η βαλίτσα της Νίνας της Λίνας Μουσιώνη

εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Μια βαριά βαλίτσα χωρίς ιδιοκτήτη σίγουρα κρύβει πολλά μυστήρια…

Ο Μίμης ο ταχυδρόμος, που είναι και ποιητής και μουσικός και ποδηλάτης φοβερός, φτάνει καταϊδρωμένος στην πολυκατοικία της οδού Ρωμαίου και Ιουλιέτας 33. Μαζί του κουβαλά μια παράξενη βαλίτσα από δέρμα καφετί, ούτε μεγάλη αλλά ούτε και μικρή. Ο Μίμης χτυπά όλα τα κουδούνια στη σειρά. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας κατεβαίνουν κάτω αναστατωμένοι. Οι καρδιές χτυπούν δυνατά.
Τι κρύβει η μυστηριώδης βαλίτσα; Γιατί είναι τόσο βαριά; Σε ποιον ανήκει τελικά;

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 8 ετών

Σειρά: Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ

Η μύτη της θεάς του Γίργκεν Μπανσέρους

εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Η πρώτη ελληνική περιπέτεια του Κλουζ είναι γεγονός!

Ο Κλουζ ετοίμασε βαλίτσες και ήρθε στην Ελλάδα! Κι αντί να κάνει διακοπές βρίσκεται αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο μυστήριο στην ντετεκτιβική του καριέρα!

Όλοι οι ντετέκτιβ του κόσμου ονειρεύονται μια φορά τουλάχιστον στη ζωή τους να δουλέψουν στο Λονδίνο, στο Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη. Στους δρόμους αυτών των πόλεων το κακό παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Ένας επαγγελματίας όπως o Κλουζ θα είχε εκεί δουλειές με φούντες. Αλλά πώς ήρθαν τα πράγματα και βρέθηκε να κυνηγάει παρανόμους στην Αθήνα; Σε μια πόλη όπου δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τις πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων; Καλύτερα να πάρουμε την ιστορία από την αρχή…

Μια αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων.
Η σειρά τιμήθηκε το 2006 με το βραβείο Hansjörg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων.
Έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν 28 περιπέτειες του ντετέκτιβ Κλουζ.

ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Για παιδιά από 8 ετών

Πες μας, παππού… Πώς πήγαμε στο φεγγάρι του Διονύση Π. Σιμόπουλου

εικονογράφηση: Ουρανία Λυμπεροπούλου

Είσαι παθιασμένος με το διάστημα; Μάθε τα πάντα για την κατάκτηση του διαστήματος και τις αποστολές στο φεγγάρι με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Ο πιο γνωστός και έγκυρος Έλληνας αστροφυσικός, ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος, Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενίδειου Πλανηταρίου, πολυγραφότατος και δραστήριος, με περισσότερα από 500 σενάρια για θέματα επιστημονικής επιμόρφωσης σε σειρές εκπομπών για την τηλεόραση, είναι ο πλέον κατάλληλος να μιλήσει με σαφήνεια στα παιδιά για τον υπέροχο κόσμο του διαστήματος. Με ένα απολαυστικό εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων μυεί τα παιδιά στην ιστορία της διαστημικής περιπέτειας.

Απολαύστε το συναρπαστικό ταξίδι του ανθρώπου για την κατάκτηση του διαστήματος, όπως το αφηγείται ο αγαπημένος δάσκαλος της αστρονομίας Διονύσης Π. Σιμόπουλος!
Ακολουθήστε τα βήματα που οδήγησαν την ανθρωπότητα στην εξερεύνηση της Σελήνης: από τα έργα επιστημονικής φαντασίας και τις μεγάλες εφευρέσεις μέχρι τους δορυφόρους και τις πρώτες αποστολές.
Γνωρίστε το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ: περιηγηθείτε στο διαστημόπλοιο, μάθετε για τα κατορθώματα όλων των αποστολών και ζήστε το ταξίδι των τριών αστροναυτών της αποστολής ΑΠΟΛΛΩΝ.

Όμως η περιπέτεια δεν τελειώνει εδώ!

Διαβάστε όσα αποκάλυψαν οι έρευνες για τον δορυφόρο μας και γνωρίστε τα σχέδια για τις μελλοντικές μας επισκέψεις σε αυτόν αλλά και όλα τα πιθανά σενάρια για τον αποικισμό του!
Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ θα βρείτε συνοπτική παρουσίαση των αποστολών και ευχάριστα εκπαιδευτικά παιχνίδια!

Το βιβλίο κρύβει και πολλές εκπλήξεις. Σε αρκετές σελίδες θα βρείτε πρόσθετο εικονογραφικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) κρυμμένο σε ηλεκτρονικούς κωδικούς. Μπορείτε να το δείτε σκανάροντάς το με τη σχετική εφαρμογή QR code reader αν έχετε smartphone ή tablet!

Σώσε τον πλανήτη! της Λιζ Γκόγκερλι

Υιοθέτησε τον πράσινο τρόπο ζωής – Μάθε να εφαρμόζεις τις βασικές αρχές του

εικονογράφηση: Μιγκέλ Σάντσες
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Μπορεί μια παρέα παιδιών να σώσει τον πλανήτη; Ένα βιβλίο γεμάτο ιδέες για το πώς μπορούμε όλοι να ζήσουμε πιο… πράσινα!

Έπειτα από ένα πάρτι γενεθλίων, µια παρέα παιδιά κοιτούν γύρω τους και βλέπουν σωρούς σκουπιδιών, από αποµεινάρια φαγητού µέχρι χαρτί περιτυλίγµατος, σκασµένα µπαλόνια και πλαστικά πιάτα. Τι θα γίνουν όλα αυτά τα απορρίµµατα; Μιλώντας µε τους δασκάλους τους και µε ανθρώπους της γειτονιάς, τα παιδιά µαθαίνουν για τον «πράσινο τρόπο ζωής». Ανακαλύπτουν ότι µπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συµβάλουν στην προστασία του πλανήτη.
Ένα βιβλίο γεµάτο πληροφορίες για το περιβάλλον, τον αντίκτυπο που έχουν οι καθηµερινές µας συνήθειες σε αυτό, την επιτακτική ανάγκη να ευαισθητοποιηθούµε, αλλά και πολλές ιδέες για το πώς µπορούµε όλοι να βοηθήσουµε να σωθεί η Γη µας – όπως να πηγαίνουμε στο σχολείο με τα πόδια αντί με το αυτοκίνητο ή να σβήνουμε τα φώτα στο σπίτι μας όταν δεν τα χρειαζόμαστε.
Τα κουτάκια με τον τίτλο ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ! προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες τροφή για σκέψη και τα κουτάκια με τον τίτλο ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ! δίνουν συμβουλές για το πώς μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να σωθεί ο πλανήτης μας.

Για παιδιά από 5 ετών

Ξεκίνα με μια τελεία του Πίτερ Χ. Ρέινολντς

εικονογράφηση: Πίτερ Χ. Ρέινολντς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ένα σημειωματάριο για να αφήσεις το στίγμα σου!

Αν µπορείς να κάνεις µια τελεία, τότε είσαι έτοιµος να ξεκινήσεις ένα δηµιουργικό ταξίδι. Είτε κάνεις τα πρώτα σου δειλά βήµατα και χρειάζεσαι λίγη ώθηση, είτε είσαι ένας πεπειραµένος καλλιτέχνης που χρειάζεται λίγη έµπνευση, αυτό το σηµειωµατάριο είναι για σένα!
Αντλώντας έμπνευση από το μπεστ σέλερ βιβλίο του Η τελεία, ο δημοφιλής δημιουργός Πίτερ Χ. Ρέινολντς ξεκινάει ζητώντας από τον αναγνώστη να κάνει μόνο μια τελεία και να υπογράψει κάτω από αυτήν. Στις επόμενες σελίδες, τον ενθαρρύνει να δοκιμάσει παραλλαγές αυτής της τελείας: μεγάλες τελείες, μικρές τελείες, χρωματιστές τελείες, τελείες τοποθετημένες τακτικά ή σκόρπιες εδώ κι εκεί. Έπειτα περνάει σε άλλες δραστηριότητες, προσπαθώντας να κάνει τον αναγνώστη να ξεπεράσει την ανάγκη για τελειότητα, να χαλαρώσει και να αφήσει να βγει η δημιουργικότητά του.

Για παιδιά από 7 ετών

Ξεκίνα με μια λέξη του Πίτερ Χ. Ρέινολντς

εικονογράφηση: Πίτερ Χ. Ρέινολντς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ένα σημειωματάριο για να βρεις τη φωνή σου!

Αν αναζητάς τις λέξεις για να εκφράσεις όσα σκέφτεσαι, νιώθεις και ονειρεύεσαι, αυτό το σηµειωµατάριο είναι για σένα: Θα σε ωθήσει να συλλέξεις λέξεις, να τις συνδυάσεις µε απρόσµενους τρόπους και να δεις πού θα σε οδηγήσουν. Εύχοµαι να γεννήσουν νέες ιδέες, ποιήµατα και ιστορίες και να πυροδοτήσουν το πάθος σου για τις λέξεις!
Με αυτό το βιβλίο ο Ρέινολντς παρασέρνει τον αναγνώστη σε ένα δημιουργικό ταξίδι αναζήτησης των λέξεων που εκφράζουν πιο σωστά όσα έχει στον νου και στην καρδιά του. Είτε είσαι ένας εκκολαπτόμενος συγγραφέας είτε ένας πεπειραμένος τεχνίτης του λόγου, το βιβλίο αυτό θα σε ωθήσει να διαπιστώσεις και μόνος σου πώς γεννιούνται καινούριες ιδέες, ποιήματα, χαρακτήρες και ιστορίες.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του:

Πες κάτι!
Χαρούμενος ονειροπόλος