Στο δεύτερο εκδοτικό πρόγραμμα του Απρίλιου το μεγάλο λογοτεχνικό γεγονός είναι η κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου, νέου μυθιστορήματος της Victoria Hislop, ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, η συνέχεια του παγκόσμιου μπεστ σέλερ ΤΟ ΝΗΣΙ, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 6.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως! Το βιβλίο κυκλοφορεί σε πρώτη έκδοση 35.000 αντιτύπων και θα υποστηριχθεί από εντυπωσιακή διαφημιστική καμπάνια, στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
Στον τομέα της Ελληνικής Λογοτεχνίας, ο συγγραφέας της Τετραλογίας του Εμφυλίου Πολέμου και της Τριλογίας του Μακεδονικού Αγώνα, Θοδωρής Παπαθεοδώρου, επιστρέφει τώρα με το συγκλονιστικό μυθιστόρημα της Επανάστασης, ΑΓΙΟ ΑΙΜΑ. Σουλιώτισσες δολιομάνες κι αντρειωμένες Μεσολογγίτισσες, οπλαρχηγοί, καπεταναίοι και μπουρλοτιέρηδες, ήρωες και ηρωίδες του λαού μας, που βαφτίστηκαν μια φορά στο λάδι για την πίστη τους και μια φορά στο αίμα για την πατρίδα τους, παρελαύνουν σε ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα που θα γεμίσει το αναγνωστικό κοινό συγκίνηση μα και υπερηφάνεια. Το βιβλίο αποτίει φόρο τιμής στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και θα υποστηριχθεί επίσης από εντυπωσιακή διαφημιστική καμπάνια στην τηλεόραση, στα έντυπα και στο διαδίκτυο.

Στην εφηβική-νεανική λογοτεχνία, σας συστήνουμε τη νέα σειρά βιβλίων και την υπέροχη πρωταγωνίστριά τους ΕΝΟΛΑ ΧΟΛΜΣ! Είναι σπουδαία ντετέκτιβ και αδελφή του Σέρλοκ Χολμς. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς βασίζεται η ομότιτλη ταινία που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στο Netflix. Το βιβλίο κυκλοφορεί με το jacket της ταινίας.
Ανάμεσα στις νέες παιδικές κυκλοφορίες ο DOG MAN κάνει αισθητή την παρουσία του! Ο αγαπημένος ήρωας, που έχει δημιουργηθεί από τους Τζορτζ και Χάρολντ, τους ήρωες του Καπετάν Βράκα, επιστρέφει με δύο νέες ξεκαρδιστικές περιπέτειες που θα ξετρελάνουν τα παιδιά και θα υποστηριχθούν από μεγάλη, πανελλαδική τηλεοπτική καμπάνια.
Στο εκδοτικό πρόγραμμα ξεχωριστή θέση κατέχει, επίσης, το επαναλανσάρισμα του βιβλίου ΟΙ ΓΚΡΙΣΑ 1 – ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΤΑ που θα καθηλώσει τους νεαρούς αναγνώστες και θα τους μεταφέρει σε έναν μαγικό κόσμο σκοτεινής φαντασίας. Στο βιβλίο βασίζεται η πρωτότυπη σειρά του Netflix που θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Απριλίου.

ΣΕΡΡΑ – Β’ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

Νέα επετειακή, σκληρόδετη και αριθμημένη έκδοση, εμπλουτισμένη με παλιό φωτογραφικό υλικό από τον Πόντο.

Τιμή πώλησης: 22,20 €

ΤΟ ΝΗΣΙ
VICTORIA HISLOP

ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Τιμή πώλησης: 17,70 €

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ.
Η ανανεωμένη αυτή έκδοση του βιβλίου ΤΟ ΝΗΣΙ περιλαμβάνει:

Νέο πρόλογο της Victoria Hislop, που τιτλοφορείται «Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά».
Απόσπασμα που παρατίθεται αυτούσιο από το ανέκδοτο έργο του Μανώλη Φουντουλάκη «Μνήμες από τον Αντιλεπρικό Σταθμό Αθηνών», με την ευγενική παραχώρηση της οικογένειας Φουντουλάκη.
Δύο οκτασέλιδα ένθετα, από το αρχείο της Victoria Hislop και με την ευγενική παραχώρηση του Στέλιου Κτενιαδάκη, με φωτογραφίες από τη Σπιναλόγκα τότε και τώρα.
Διάβασε το οπισθόφυλλο:

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ
Σε μια κρίσιμη φάση της ζωής της, η Αλέξις, επιθυμώντας να μάθει την ιστορία της οικογένειάς της, επισκέπτεται την Κρήτη. Το μόνο που ξέρει ως τώρα είναι πως η μητέρα της έχει μεγαλώσει σ’ ένα μικρό χωριό εκεί προτού εγκατασταθεί για πάντα στο Λονδίνο.
ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΒΑΘΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Το μόνο στοιχείο που διαθέτει για να ξετυλίξει το κουβάρι του παρελθόντος είναι ένα γράμμα που της δίνει η μητέρα της. Της υπόσχεται πως, αν το παραδώσει σε μια παλιά της φίλη, θα μάθει όλη την αλήθεια.

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΘΗ.
ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ, The Times
ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ, Evening Standard
ΓΛΑΦΥΡΟ, The Observer
ΕΘΙΣΤΙΚΟ, Sunday Express
ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΟ, You magazine
ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟ, The Sunday Times

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Β΄: ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ’21
ΣΑΡΑΝΤΟΣ Ι. ΚΑΡΓΑΚΟΣ

Με το κύκνειο άσμα του ο σπουδαίος αυτός ιστορικός, εξαντλώντας το πάθος του για την Ιστορία, ιδίως του ’21, και εκπληρώνοντας το πνευματικό του χρέος, που τον «βάραινε» για την αποκατάσταση όλων των βαλλόμενων μεγάλων αληθειών του, μας χαρίζει την πληρέστερη και τη συναρπαστικότερη ιστορία της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.

Τιμή πώλησης: 22,20 €

Ο τόμος αυτός είναι ό,τι λέει ο τίτλος του: «Μεγάλες μορφές και μεγάλες στιγμές του ’21». Όχι όλος ο αγώνας στην πολυμορφία του και στην πολύπτυχη διάστασή του.
Όμως ο προσεκτικός αναγνώστης, διαβάζοντάς τον, θα προσεγγίσει την αλήθεια για τα σπουδαιότερα γεγονότα που συνέβησαν και συνέβαλαν στην εδραίωση της Επανάστασης καθώς και για τη ζωή και τη δράση των πρωταγωνιστών της.
Ο συγγραφέας παραθέτει όχι μόνο τα ηρωικά γεγονότα αλλά και κάποια μελανά σημεία που είναι φυσικό να υπήρξαν και που δυστυχώς θα υπάρχουν πάντα σε όλους τους ξεσηκωμούς. Διότι σκοπός του είναι να δώσει μια ακριβή και όχι «υμνητική» ή «αποδομητική» ιστορία.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ Α΄: ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ
Τιμή πώλησης: 18,80 €

Στα χρόνια της μακράς δουλείας έγινε μια πνευματική και εθνική ζύμωση στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα και όχι μόνο σε μια «ελίτ», όπως στους τελευταίους βυζαντινούς αιώνες: μια μεταστοιχείωση της εσωτερικής δομής, έτσι που με αργούς ρυθμούς να συντελεστεί η εθνική αυτογνωσία, που δεν πρόφτασε να ολοκληρωθεί στα χρόνια των Παλαιολόγων. Το Ρωμαίος/Ρωμηός ή Ρωμιός άρχισε σταδιακά να υποδηλώνει όχι γενικά τον υπόδουλο ορθόδοξο χριστιανό, αλλ’ ειδικά τον υπόδουλο χριστιανό Έλληνα ή ελληνόφωνο. Κι επειδή το Ρωμηός/Ρωμιός υποδήλωνε γενικά τον υποτεταγμένο, άρχισε, ως αντίδραση στην υποταγή, υπό την επίδραση των Ελλήνων της Δύσης (και όχι μόνο από Διαφωτισμού κι εντεύθεν) να χρησιμοποιείται ο όρος Έλλην που υπερίσχυσε του διεθνοποιημένου Γραικός. Επιπροσθέτως, μέσα στον θερμολέβητα της δουλείας διαμορφώνεται ένας τύπος Έλληνος –και δεν είναι ο μόνος–, που το πνεύμα του είναι στη Δύση και η ψυχή του στην Ανατολή.

ΕΝΟΛΑ ΧΟΛΜΣ 2: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΗΣ ΛΑΙΔΗΣ
ΝΑΝΣΙ ΣΠΡΙΝΓΚΕΡ

Νέα σειρά βιβλίων μυστηρίου στην εφηβική λογοτεχνία γεμάτη δράση και χιούμορ με πρωταγωνίστρια τη δυναμική Ενόλα Χολμς, μικρότερη αδελφή του γνωστού Σέρλοκ. Στο πρώτο βιβλίο της σειράς βασίζεται η ομότιτλη ταινία που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία στο Netflix.

Τιμή πώλησης: 11,10 €
Μια νέα υπόθεση για την αδελφή του Σέρλοκ Χολμς!

Η Ενόλα Χολμς καταδιώκεται από τον διασημότερο ντετέκτιβ στον κόσμο – τον ίδιο της τον αδελφό, τον Σέρλοκ Χολμς. Όσο κρύβεται στη μεγαλύτερη, σκοτεινότερη και πιο βρόμικη πόλη του κόσμου, ανακαλύπτει ένα κρησφύγετο γεμάτο με σχέδια από κάρβουνο, και αισθάνεται ότι το κορίτσι που τα ζωγράφισε είναι η αδελφή ψυχή της. Μα το κορίτσι αυτό, η Λαίδη Σέσιλι, έχει εξαφανιστεί χωρίς ν’ αφήσει το παραμικρό ίχνος. Βγαίνοντας στους επικίνδυνους δρόμους του Λονδίνου τα μεσάνυχτα, η Ενόλα πρέπει να ξεδιαλύνει τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για να βρει αυτή την αριστερόχειρη λαίδη. Όμως, προκειμένου να τη σώσει, ρισκάρει να φανερώσει περισσότερα απ’ όσα πρέπει. Θα καταφέρει άραγε η Ενόλα να κρατήσει μυστική την ταυτότητά της και να βρει τη Λαίδη Σέσιλι; Ή μήπως θα χάσει για πάντα ό,τι πιο πολύτιμο έχει – την ελευθερία της;

ΕΝΟΛΑ ΧΟΛΜΣ 1: Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΜΑΡΚΗΣΙΟΥ
Τιμή πώλησης: 11,10 €

Καιρός να γνωρίσετε την Ενόλα Χολμς, έφηβη ντετέκτιβ και μικρότερη αδερφή του Σέρλοκ Χολμς.
Όταν η Ενόλα Χολμς, αδερφή του ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, ανακαλύπτει ότι η μητέρα της εξαφανίστηκε, ξεκινά αμέσως με προορισμό το Λονδίνο για να τη βρει. Μα τίποτα δε μπορεί να την προετοιμάσει για όσα την περιμένουν. Επειδή όταν φτάνει, βρίσκεται μπλεγμένη στην απαγωγή ενός νεαρού μαρκησίου, διώκεται από μαχαιροβγάλτες και προσπαθεί να ξεφύγει απ’ τους καταπιεστικούς μεγαλύτερους αδερφούς της, κι όλα αυτά ενόσω προσπαθεί να συνδυάσει τα στοιχεία που έχει για την μυστηριώδη εξαφάνιση της μητέρας της. Μέσα σε όλο αυτό το χάος, θα καταφέρει η Ενόλα να αποκωδικοποιήσει τα απαραίτητα στοιχεία και να βρει τη μητέρα της;

DOG MAN 3 – ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΥΟ ΓΑΤΩΝ
DOG MAN 4 – DOG MAN ΚΑΙ CAT KID

ΝΤΕΪΒ ΠΙΛΚΙ

Το τεράστιο νέο brand του συγγραφέα «σούπερ σταρ» των graphic novels Ντέιβ Πίλκι επιστρέφει με 2 νέα βιβλία. Η σειρά έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες και κυκλοφορεί σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΩΣ ΠΑΙΔΙΑ

Μια πρωτότυπη συλλογή εικονογραφημένων βιογραφιών σπουδαίων προσωπικοτήτων που εστιάζει στην παιδική τους ηλικία, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να ταυτιστούν ευκολότερα. Με αναδιπλούμενες σελίδες που αποκαλύπτουν στο τέλος το πρόσωπο που παρουσιάζεται κάθε φορά
ως παιδί.

Τιμή πώλησης: 12,20 €

Νέα πολυτελής σειρά με εικονογραφημένες διασκευές σπουδαίων έργων της κλασικής λογοτεχνίας, ιδανική για παιδιά ηλικίας 8 ετών και πάνω.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΙΚΑ: Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΙΚΑ: ΜΟΜΠΙ ΝΤΙΚ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΙΚΑ: ΑΣΠΡΟΔΟΝΤΗΣ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΙΚΑ: ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟ NETFLIX

ΟΙ ΓΚΡΙΣΑ 1 – ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΣΤΑ
Τιμή πώλησης: 16,60 €