Το εκδοτικό πλάνο της 11ης Μαρτίου, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 17 τίτλους που ανήκουν στις κατηγορίες Αστυνομική Λογοτεχνία, Ελληνική Λογοτεχνία, Ιστορία-Φιλοσοφία-Πολιτική, Ξένη λογοτεχνία, Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη, Παιδικά Βιβλία και Ρομαντικό Ιστορικό Μυθιστόρημα.

Ο Sebastian Fitzek επιστρέφει με το νέο του βιβλίο Ο τρόφιμος. Ένα ακόμα ψυχολογικό θρίλερ που θα καθηλώσει και πάλι τους πιστούς αναγνώστες του. Ο μικρός Μαξ εξαφανίστηκε πριν από έναν χρόνο. Ο δράστης είναι φυλακισμένος στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας ενός ψυχιατρείου και αρνείται να μιλήσει. Ο πατέρας του Μαξ, για να μάθει την αλήθεια, πρέπει να χάσει τα λογικά του…

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει και σε συλλεκτική premium έκδοση περιορισμένων αντιτύπων, με σκληρό εξώφυλλο, καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, ειδικές επεξεργασίες, αρίθμηση σε κάθε αντίτυπο και υψηλότερη τιμή λιανικής (19,90 €). Τα συλλεκτικά αντίτυπα θα αφορούν το 10% της παραγγελίας σας. Για παράδειγμα σε παραγγελία 10 αντιτύπων το 1 θα είναι συλλεκτικό, σε παραγγελία 20 αντιτύπων τα 2 θα είναι συλλεκτικά κ.ο.κ.

Στην Ξένη λογοτεχνία, η πολυαναμενόμενη συγγραφική επιστροφή της Jennifer Donnelly με το βιβλίο Η άλλη Σταχτοπούτα. Εστιάζοντας στα διαφορετικά πρόσωπα της ομορφιάς, στην αποδοχή του εαυτού και στη δύναμη των ανθρώπων να παίρνουν το πεπρωμένο στα χέρια τους, αυτή η μοντέρνα εκδοχή του παραμυθιού μιλάει στη γυναικεία ψυχή.

Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη τριλογία Οι δρόμοι της Καταιγίδας, η Άννα Γαλανού μας συστήνει τη Μαργκώ, ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα που εξελίσσεται στις βεγγέρες, στα καφέ αμάν και τα σουαρέ της κοσμοπολίτικης Σμύρνης, στην κλειστή κοινωνία της Αλεξάνδρειας, στο λαμπερό Παρίσι με τους οίκους υψηλής ραπτικής και στην όμορφη Αθήνα του Μεσοπολέμου.

Ενισχύουμε τη σειρά Ιστορία & Πολιτική με το βιβλίο της βραβευμένης δημοσιογράφου από την Τουρκία, Ece Temelkuran, με τίτλο Πώς χάνεται μια πατρίδα. Ένα συγκλονιστικό, προσωπικό χρονικό ενός κόσμου που χάνει τη λογική του. Μια έκκληση γεμάτη δύναμη, μια προειδοποίηση προς όλο τον κόσμο ότι ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός διαβρώνουν τα θεμέλια της δημοκρατίας.

Το Δεν θα δω τον κόσμο ξανά του διωκόμενου από το καταπιεστικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Τούρκου συγγραφέα Ahmet Altan, είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό βιβλίο. Ο σπουδαίος πεζογράφος και δημοσιογράφος, φυλακισμένος βάσει παράλογων, καφκικών κατηγοριών, στοχάζεται την ποινή του και μια ζωή που περιορίστηκε σε ένα καγκελόφραχτο προαύλιο. Γίνεται έτσι ένα σύμβολο ελευθερίας, γιατί ελπίδα και παρηγοριά γεννά ο νους ενός συγγραφέα ακόμα και στο πιο σκοτεινό μέρος.

Από τον αγαπημένο Έλληνα συγγραφέα αστυνομικών Βαγγέλη Γιαννίση, έρχεται το 5ο βιβλίο με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη, με τίτλο Αμαρόκ. Κανείς δεν χάνει τίποτα, αν ένας αθώος σαπίζει στη φυλακή. Αλλά αν ένας αθώος που ήδη έχει χάσει δέκα χρόνια από τη ζωή του φυλακίστηκε άδικα, όλο το οικοδόμημα καταρρέει.

Το Σκοτώνοντας τα SS από τους συγγραφείς Bill O’Reilly και Martin Dugard είναι μια ιστορία τόσο τρομακτική, που θα μπορούσε να είναι ένα καλογραμμένο θρίλερ. Ένα έπος κατασκοπείας που διεξήχθη από αυτόκλητους και μη κυνηγούς των ναζί. Μια ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ…

Στην κατηγορία Ψυχολογία-Προσωπική ανάπτυξη προστίθενται 2 ακόμα βιβλία του OSHO, ενός από τους πιο επιδραστικούς δασκάλους της εποχής μας. Στο Ένα μάθημα διαλογισμού, μας διδάσκει το πώς θα ανακτήσουμε τη διαλογιστική φύση με την οποία ερχόμαστε στον κόσμο αλλά χάνουμε με την πάροδο του χρόνου, καθώς μυούμαστε στις νόρμες που επιβάλλει η κοινωνία.

Το βιβλίο της κατανόησης εντοπίζει, χαλαρώνει και εντέλει μας βοηθά να λύσουμε τους κόμπους του φόβου και των παρανοήσεων που μας περιορίζουν, αφήνοντάς μας ελεύθερους να ανακαλύψουμε και να χαράξουμε τον δικό μας ατομικό δρόμο προς την ελευθερία.

Στη σειρά Νεανική Βιβλιοθήκη παρουσιάζουμε Το εξπρές για τις απίθανες χώρες από τον P.G. Bell, ένα βιβλίο στα χνάρια της Ρόουλινγκ και του Πούλμαν. Για αγόρια και κορίτσια που αγαπούν τα μυθιστορήματα περιπέτειας και φαντασίας, την ύπαρξη των τρολ, τη Φυσική, τα τρένα, το διάστημα και την πλοκή γεμάτη ανατροπές. Ένα μαγευτικό ταξίδι στη λογοτεχνία. Ηλικίες 8+

Στη σειρά Ολίβια – Μυστικό τετράδιο προστίθενται δυο νέα βιβλία. Το μυστήριο των χαμένων αβγών και Αγώνες ανακύκλωσης. Η Ολίβια αγαπά τις εφευρέσεις, κρύβει τα πιο περίεργα πράγματα στην ντουλάπα πειραμάτων, λύνει παράξενα μυστήρια και περιγράφει τα πάντα στο μυστικό τετράδιό της! Ηλικίες 6+

Η νέα διαθεματική σειρά Μαθαίνω τα πάντα περιλαμβάνει 10 βιβλία γνώσεων με εντυπωσιακή εικονογράφηση και εύληπτα κείμενα. Οι μικροί αναγνώστες με ανήσυχο πνεύμα θα έχουν την ευκαιρία να αντλήσουν γνώσεις από ένα ευρύ φάσμα συναρπαστικών θεμάτων. Τα 3 πρώτα βιβλία κυκλοφορούν με τίτλο, Μαθαίνω τα πάντα: Ωκεανοί, Θεωρία & Επιστήμη και Ανθρώπινο Σώμα. Ηλικίες 8+

Στις εκδόσεις Elxis, το 4ο βιβλίο της σειράς Όρκοι αγάπης, με τίτλο Τώρα και για πάντα από τη Nora Roberts και το Διάσημες… στον θάνατο της J.D. Robb, το 2ο βιβλίο της σειράς Στον θάνατο.


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ο τρόφιμος

Τίτλος Ο τρόφιμος
Συγγραφέας Sebastian Fitzek
Μεταφραστής Δέσποινα Κανελλοπούλου
Επιμελητής Μαρία Σεβαστιάδου
ISBN 978-960-653-030-2
Barcode 9789606530302
Τιμή με ΦΠΑ 16.60 €
Σελίδες 432
Κατηγορία Αστυνομικά Βιβλία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Γερμανία
Κατηγορία CRIME FICTION

Περιγραφή Βιβλίου
Ο μικρός Μαξ εξαφανίστηκε πριν από έναν χρόνο.
Μόνο ο δράστης γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στο αγόρι. Έχει ήδη ομολογήσει δύο αποτρόπαιες δολοφονίες παιδιών, αλλά τώρα είναι φυλακισμένος στην πτέρυγα υψίστης ασφαλείας ενός ψυχιατρείου και αρνείται να μιλήσει.
Στον πατέρα του Μαξ απομένει μονάχα ένας τρόπος να μάθει επιτέλους την αλήθεια: Πρέπει να βουτήξει στα έγκατα της Κόλασης, να γίνει ο ίδιος τρόφιμος.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Sebastian Fitzek
Ο Sebastian Fitzek γεννήθηκε το 1971 και είναι ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Η Θεραπεία, κυκλοφόρησε το 2006 κι έγινε αμέσως best seller. Έκτοτε τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες κι έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Ο Sebastian Fitzek ζει με την οικογένειά του στο Βερολίνο. Από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του Το Δέμα (Βραβείο Public Καλύτερου Μεταφρασμένου Μυθιστορήματος 2019), Η Θεραπεία, Η Θέση 7A και Το Πείραμα. Ανακαλύψτε περισσότερα για τον συγγραφέα: www.facebook.de/sebastianfitzek.de www.sebastianfitzek.de [email protected]

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η άλλη σταχτοπούτα

Τίτλος Η άλλη σταχτοπούτα
Συγγραφέας Jennifer Donnelly
Μεταφραστής Μαρία-Ρόζα Τραϊκόγλου
Επιμελητής Ανθή Ροδοπούλου
ISBN 978-960-605-971-1
Barcode 9789606059711
Τιμή με ΦΠΑ 17.70 €
Σελίδες 552
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Κατηγορία WOMEN’S FICTION

Περιγραφή Βιβλίου
Για όποιον ένιωσε έστω μία φορά στη ζωή του ότι δεν είναι αρκετός…
H Ιζαμπέλ θα έπρεπε να πλέει σε πελάγη ευτυχίας· ετοιμάζεται να κερδίσει έναν γοητευτικό πρίγκιπα. Μόνο που δεν είναι το όμορφο κορίτσι που έχασε το γυάλινο γοβάκι του και κατέκτησε την καρδιά του.
Είναι η άσχημη, ετεροθαλής αδελφή που έκοψε τα δάχτυλα του ποδιού της για να χωρέσει στο παπούτσι της Σταχτοπούτας…
Ο κόσμος συνωμοτεί με χιλιάδες τρόπους για να μας πείσει ότι δεν είμαστε αρκετοί, ότι κάτι μας λείπει, ότι η ζωή δεν είναι παρά ένα μεγάλο, ατελείωτο πάρτι σε μια παραλία και εμείς δεν έχουμε προσκληθεί.
Σκοτεινά δάση; Ποια σκοτεινά δάση; Λύκοι; Ποιοι λύκοι; Μην ­ανησυχείτε γι’ αυτά. Απλώς αγοράστε αυτό, φορέστε εκείνο, και θα συμπεριληφθείτε και εσείς στη λίστα των προσκεκλημένων.
Θα είστε Αρεστοί, Αγαπητοί, Ευτυχισμένοι. Τα παραμύθια μας λένε την αλήθεια. Μας αποκαλύπτουν κάτι βαθύ και ουσιαστικό – πως τα δάση είναι αληθινά, σκοτεινά και γεμάτα λύκους. Πως θα υπάρξουν φορές που θα χαθούμε και εμείς στα βάθη τους.
Αλλά αυτά τα παραμύθια μας λένε επίσης πως είμαστε ό,τι χρειάζεται να είμαστε, πως έχουμε ό,τι χρειάζεται να έχουμε –κότσια, μυαλό, ίσως και μια τσέπη γεμάτη ψίχουλα– για να βρούμε τον δρόμο του γυρισμού.

Θυμίζοντας τις πιο σκοτεινές, παλαιότερες εκδοχές της ιστορίας της Σταχτοπούτας, η Jennifer Donnelly μας δείχνει ότι η εμφάνιση είναι κάτι το υποκειμενικό και με τη μοναδική της γραφή στέλνει έναν παραγκωνισμένο χαρακτήρα σε ένα ταξίδι λύτρωσης, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της ομορφιάς.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Jennifer Donnelly
Η Jennifer Donnelly είναι συγγραφέας εφτά επιτυχημένων μυθιστορημάτων. Μεγάλωσε στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, όπου ειδικεύτηκε στην Αγγλική Λογοτεχνία και στην Ευρωπαϊκή Ιστορία. Το τελευταίο της βιβλίο, Η Γέφυρα των Μυστικών, είναι μια ωδή στη γυναικεία ανεξαρτησία και στη δύναμη της θέλησης που διαδραματίζεται με φόντο την Αμερική των αρχών του 20ού αιώνα. Το πρώτο της βιβλίο, το θρυλικό Τριανταφυλλάκι, είναι ένα επικό ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο στα τέλη του 19ου αιώνα.

Βρείτε την Jennifer Donnelly στο Facebook: www.facebook.com/JenWritesBooks
Ακολουθήστε τη στο Twitter: twitter.com/JenWritesBooks

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Μαργκώ

Τίτλος Μαργκώ
Συγγραφέας Άννα Γαλανού
Επιμελητής Ανθή Ροδοπούλου
ISBN 978-960-653-017-3
Barcode 9789606530173
Τιμή με ΦΠΑ 17.70 €
Σελίδες 584
Κατηγορία Ελληνική λογοτεχνία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ελλάδα
Κατηγορία HISTORICAL WOMEN’S FICTION

Περιγραφή Βιβλίου
Στον Φραγκομαχαλά της Σμύρνης ζει μια Γαλλίδα κεντήστρα, η Λίλη, με την κόρη της, Μαργκώ. Ο γάμος της δεκαεξάχρονης κοπέλας με έναν μεσήλικα, πάμπλουτο τραπεζίτη αφήνει άφωνη την αστική Σμύρνη του 1918.

Λίγο πριν την Καταστροφή του ’22, η Μαργκώ υποτάσσεται στη θέληση του συζύγου της, και μετακομίζουν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η εξωτική Αλεξάνδρεια όμως, όπως την είχε φανταστεί, αποδεικνύεται εφιάλτης. Μέσα από μια σειρά απρόσμενων εξελίξεων, η ζωή της καταρρέει, κι έτσι το 1926, μόνη και χωρίς χρήματα, φτάνει στο Παρίσι αναζητώντας τη χαμένη μητέρα της.
Δύο άντρες θα βρεθούν στον δρόμο της, που θα τη διεκδικήσουν με πάθος. Η επιλογή της θα είναι δύσκολη και μοιραία, αναγκάζοντάς τη να παλέψει με νύχια και με δόντια για την αξιοπρέπεια και τη ζωή της.
Από τις βεγγέρες, τα καφέ αμάν και τα σουαρέ της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, στην κλειστή κοινωνία της Αλεξάνδρειας, στο λαμπερό Παρίσι με τους οίκους υψηλής ραπτικής και στην όμορφη Αθήνα του Μεσοπολέμου, ο αγώνας της Μαργκώ μοιάζει να μην έχει τέλος. Όμως, κάποια στιγμή, οι μάσκες πέφτουν…

Γιατί η αλήθεια έχει μόνο ένα πρόσωπο…

Σχετικά με τη Συγγραφέα Άννα Γαλανού
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Πεζά Ηρακλείου Κρήτης. Γράφω από νεαρή ηλικία και έχω ασχοληθεί με τα περισσότερα είδη του πεζού και έμμετρου λόγου: μυθιστοριογραφία, διηγήματα, ποίηση, παιδική λογοτεχνία, παραμύθια, στίχους, θεατρικά και δοκίμια. Για το έργο μου συνολικά, έχω τιμηθεί με πολλά πανελλήνια βραβεία και διακρίσεις. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν τα τρία βιβλία της ιστορικής τριλο­γίας «Οι Δρόμοι της Καταιγίδας»: Θυσία (2017), Εκδίκηση (2017), Εξιλέωση (2018), καθώς και τα μυθιστορήματα Αντιμέτωποι με το Χθες (2019), Το Παράπονό μου Μια Κραυγή (2018), Όταν Φεύγουν τα Σύννεφα (2016), Σμαράγδι στη Βροχή (2015), Τότε που Τραγουδούσαν οι Θεοί (2014), καθώς και τρία παραμύθια από την παιδική σειρά Λόκο. Το μυθιστόρημα Οι Τρεις Φωτιές (α΄ έκδοση 2013) έχει εξαντληθεί.

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς χάνεται μια πατρίδα

Τίτλος Πώς χάνεται μια πατρίδα
Συγγραφέας Ece Temelkuran
Μεταφραστής Νίκος Ρούσσος
Επιμελητής Μαρία Οικονομίδου
ISBN 978-960-653-024-1
Barcode 9789606530241
Τιμή με ΦΠΑ 14.35 €
Σελίδες 248
Κατηγορία Ιστορία – Φιλοσοφία – Πολιτισμοί
Format Paperback
Μέγεθος 150 x 230
Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Κατηγορία POLITICS

Περιγραφή Βιβλίου
Δεν θα μπορούσε να συμβεί εδώ.
Η Ece Temelkuran άκουσε λογικούς ανθρώπους στη Βρετανία να προφέρουν αυτά τα λόγια τη βραδιά του δημοψηφίσματος για το Brexit.
Άκουσε λογικούς ανθρώπους στην Αμερική να τα λένε τη νύχτα που o Τραμπ εκλεγόταν υπό την ιαχή «Χτίσε το τείχος».
Άκουσε λογικούς ανθρώπους στην Τουρκία να τα λένε όσο ο Ερντογάν έστηνε εκλογές, ξανάχτιζε την οικονομία πάνω στην ευνοιοκρατία και βάφτιζε τρομοκράτες τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Το Πώς Χάνεται μια Πατρίδα είναι μια έκκληση γεμάτη πάθος, μια προειδοποίηση προς όλο τον κόσμο ότι ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός διαβρώνουν τα θεμέλια της δημοκρατίας. Η βραβευμένη δημοσιογράφος και συγγραφέας Ece Temelkuran εντοπίζει τις πρώτες προειδοποιητικές ενδείξεις ενός φαινομένου το οποίο εκδηλώνεται σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να προσδιορίσει μια παγκόσμια τάση και να οπλίσει τον αναγνώστη με τα μέσα για να την εκθεμελιώσει.
Προτείνοντας εναλλακτικές, παγκόσμιες απαντήσεις στα πιεστικά πολιτικά ζητήματα της εποχής μας, η Temelkuran διερευνά την ύπουλη ιδέα του «πραγματικού λαού», τη νηπιοποίηση της γλώσσας και του δημόσιου λόγου, τον τρόπο με τον οποίο το γέλιο μπορεί να αποδειχθεί ψεύτικος φίλος και τους κινδύνους που γεννά η υποτίμηση του αντιπάλου. Πλέκει απομνημονεύματα, ιστορία και οξυδερκή επιχειρήματα σε μια επείγουσα και εύγλωττη υπεράσπιση της δημοκρατίας.
Οι λογικοί δεν μπορούν πια να παρηγορούνται με τη σκέψη ότι «δεν θα μπορούσε να συμβεί εδώ». Συμβαίνει. Και σύντομα μπορεί να είναι πάρα πολύ αργά.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Ece Temelkuran
Η Ece Temelkuran είναι βραβευμένη Τουρκάλα δημοσιογράφος και πολιτική σχολιάστρια, κείμενα της οποίας έχουν δημοσιευτεί στους New York Times, στο New Statesman, στη Frankfurter Allgemeine και στο Der Spiegel. Με το μυθιστόρημά της Η Μαγική Πνοή των Γυναικών απέσπασε το Πρώτο Βραβείο του Διεθνούς Φεστιβάλ Βιβλίου του Εδιμβούργου και το Βραβείο Ambassador of New Europe. Έχει αναγνωριστεί δύο φορές ως η πιο πολυδιαβασμένη πολιτική αρθρογράφος της Τουρκίας και έχει συμπεριληφθεί δύο φορές στους δέκα ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τρία εκατομμύρια ακόλουθους στο Twitter.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Δεν θα δω τον κόσμο ξανά

Τίτλος Δεν θα δω τον κόσμο ξανά
Συγγραφέας Ahmet Altan
Μεταφραστής Μιχάλης Μακρόπουλος
Επιμελητής Ευδοξία Μπινοπούλου
ISBN 978-960-653-015-9
Barcode 9789606530159
Τιμή με ΦΠΑ 13.30 €
Σελίδες 216
Κατηγορία Ξένη πεζογραφία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Τουρκία
Κατηγορία MEMOIR

Περιγραφή Βιβλίου
Η μοίρα που αφηγήθηκα στο μυθιστόρημά μου έγινε η δική μου τώρα…
Σαν καταραμένος μάντης, πρόβλεψα το μέλλον μου χρόνια πριν, δίχως να ξέρω πως ήταν το δικό μου… Έγκλειστος σ’ ένα κελί τέσσερα μέτρα μακρύ, φυλακισμένος βάσει παράλογων, καφκικών κατηγοριών, ο μυθιστοριογράφος Ahmet Altan είναι ένας από τους πολλούς συγγραφείς που διώχθηκαν από το καταπιεστικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε τούτα τα εξαιρετικά απομνημονεύματα, γραμμένα στο κελί του στη φυλακή, ο Altan στοχάζεται την ποινή του, μια ζωή που περιορίστηκε σε ένα καγκελόφραχτο προαύλιο.
Ελπίδα και παρηγοριά γεννά ο νους ενός συγγραφέα ακόμα και στο πιο σκοτεινό μέρος.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Ahmet Altan
O Ahmet Altan γεννήθηκε στην Άγκυρα το 1950 και θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς και δημο­σιογράφους της Τουρκίας. Συνελήφθη τον Ιούλιο του 2016 κατά τις εκκαθαρίσεις στον τουρκικό Τύπο, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Τον Φεβρουάριο του 2018 ο Altan και ο αδελφός του καταδικάστηκαν σε ισόβια και θα έπρεπε να μένουν κλεισμένοι στο κελί 23 ώρες ημερησίως. Πενήντα ένας Νομπελίστες, μεταξύ των οποίων πολλοί συγγραφείς, έστειλαν ανοιχτή επιστολή προς τον Ερντογάν, ζητώντας του να απελευθερώσει τον Altan. Είναι συγγραφέας επτά δοκιμίων και δέκα μυθιστορημάτων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Αμαρόκ

Τίτλος Αμαρόκ
Συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης
Επιμελητής Δημήτρης Πήχας
ISBN 978-960-653-020-3
Barcode 9789606530203
Τιμή με ΦΠΑ 15.50 €
Σελίδες 424
Κατηγορία Ελληνική λογοτεχνία
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ελλάδα
Κατηγορία CRIME FICTION

Περιγραφή Βιβλίου
Δώδεκα χρόνια πριν, ο Φαϊζάλ Αμπντί συνελήφθη για τη δολοφονία της δεκαεξάχρονης Μάλιν στο Χέλεφορς. Ομολόγησε την ενοχή του, περιγράφοντας στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια πώς τη σκότωσε και στη συνέχεια καταδικάστηκε. Το μυστήριο λύθηκε και οι κάτοικοι της μικρής πόλης μπόρεσαν να κοιμηθούν ξανά ήσυχοι. Μέχρι τη μέρα που η γυναίκα του Φαϊζάλ αυτοκτονεί.

Η πράξη της γεννά ερωτηματικά για την ενοχή του Φαϊζάλ στον επιθεωρητή της αστυνομίας του Έρεμπρο, Άντερς Οικονομίδη. Αρχίζει να σκαλίζει την έρευνα για τη δολοφονία του δεκαεξάχρονου κοριτσιού, η οποία θα αποκαλύψει πτυχές της ζωής του θύματος που δεν είχαν διερευνηθεί και θα προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό της αστυνομίας.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Βαγγέλη Γιαννίση
Ο Βαγγέλης Γιαννίσης μπήκε το 2014 στις βιβλιοθήκες των Ελλήνων αναγνωστών με το πρώτο του μυθιστόρημα, Το Μίσος, με πρωταγωνιστή τον επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη. Ακολούθησαν άλλα πέντε βιβλία, τα τέσσερα με πρωταγωνιστή τον Ελληνοσουηδό επιθεωρητή. Ο Βαγγέλης διατηρεί εβδομαδιαία στήλη με θέμα αληθινά εγκλήματα, ενώ κάθε Παρασκευή παρουσιάζει ραδιοφωνική εκπομπή στον Amagi.

ΙΣΤΟΡΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκοτώνοντας τα SS

Τίτλος Σκοτώνοντας τα SS
Συγγραφέας Bill O’Reilly, Martin Dugard
Μεταφραστής Αργυρώ Μαντόγλου
Επιμελητής Ανδρομάχη Γεωργιάδου
ISBN 978-960-653-028-9
Barcode 9789606530289
Τιμή με ΦΠΑ 15.50 €
Σελίδες 328
Κατηγορία Ιστορία – Φιλοσοφία – Πολιτισμοί
Format Paperback
Μέγεθος 150 x 230
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Περιγραφή Βιβλίου
Μια ιστορία τόσο τρομακτική, που θα μπορούσε να είναι ένα καλογραμμένο θρίλερ…
Μια ιστορία που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ…
Με το πέρας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και μόλις αποκαλύφθηκαν τα αποτρόπαια εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ, οι ναζί εγκληματίες επιχείρησαν να δραπετεύσουν από τη Γερμανία. Κάποιοι συνελήφθησαν αμέσως, όπως ο διαβόητος αρχηγός των SS Χάινριχ Χίμλερ. Ωστόσο, κάποιοι διέφυγαν τη σύλληψη μέσω μιας πολυδαίδαλης οργάνωσης των ναζί, που τους παρείχε κάλυψη. Ανάμεσα στους εγκληματίες πολέμου ήταν και ο Γιόζεφ Μένγκελε, ο Άγγελος του Θανάτου, ο οποίος είχε διαπράξει τα φρικαλέα ιατρικά πειράματα στο Άουσβιτς, ο Μάρτιν Μπόρμαν, ο στυγνός προσωπικός γραμματέας του Χίτλερ, ο Κλάους Μπάρμπι, ο βάναυσος Χασάπης της Λυών, καθώς και ο πλέον αποτρόπαιος ναζί Άντολφ Άιχμαν.
Το Σκοτώνοντας τα SS είναι ένα έπος κατασκοπείας που διεξήχθη από αυτόκλητους και μη αποφασισμένους κυνηγούς των ναζί. Μέσα σε μερικές δεκαετίες, οι κυνηγοί των ναζί όργωσαν τον κόσμο προκειμένου να εντοπίσουν τους φυγάδες των SS και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης, κάτι που ενίοτε ισοδυναμούσε με τον θάνατό τους.
Το βιβλίο αυτό ξυπνά πολλά και ανάμεικτα συναισθήματα. Θα σας κατακλύσει το αίσθημα του δικαίου αλλά και της αδικίας, θα νιώσετε έκπληξη, θυμό, τρόμο και αγωνία για όλα όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν από τα τέλη της δεκαετίας του ’30 μέχρι και σήμερα.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Bill O’Reilly
Ο Bill O’Reilly εργάζεται για την τηλεόραση και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία όχι μόνο με την ειδησεογραφική τηλεοπτική εκπομπή του, αλλά και με τη συγγραφή δεκαπέντε ευπώλητων non-fiction βιβλίων. Έχουν τυπωθεί περισσότερα από δεκαεπτά εκατομμύρια βιβλία στη σειρά Killing. Αυτή την εποχή παρουσιάζει την εκπομπή No Spin News στο BillOReilly.com. Ζει στο Λονγκ Άιλαντ των ΗΠΑ.
Σχετικά με τον Συγγραφέα Martin Dugard
Ο Martin Dugard είναι best seller συγγραφέας ιστορικών βιβλίων των New York Times, όπως τα Into Africa, The Explorers και η σειρά Killing. Ζει με τη γυναίκα του στη Βόρεια Καλιφόρνια.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ένα μάθημα διαλογισμού: 21 ημέρες για τη συνειδητό…

Τίτλος Ένα μάθημα διαλογισμού: 21 ημέρες για τη συνειδητό…
Συγγραφέας Osho
Μεταφραστής Ανδριάνα Σακκά
Επιμελητής Ροδάνθη Παπαδομιχελάκη
ISBN 978-960-653-004-3
Barcode 9789606530043
Τιμή με ΦΠΑ 11.10 €
Σελίδες 248
Κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική ανάπτυξη
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Κατηγορία SELF-HELP

Περιγραφή Βιβλίου
Χωρίς τον διαλογισμό, δεν θα μάθετε τα μυστικά της ζωής, θα τη γνωρίσετε μόνο επιφανειακά.
OSHO

Το υπερδραστήριο μυαλό του 21ου αιώνα δυσκολεύεται όταν προσπαθεί να χαλαρώσει και να βυθιστεί σε μια εμπειρία σιω­πής και συνειδητότητας. Για να αντιμετωπίσει, λοιπόν, τις προκλήσεις του σύγχρονου μυαλού, ο Osho, ένας από τους πιο πρωτοποριακούς στοχαστές της εποχής μας, ανέπτυξε νέες τεχνικές διαλογισμού. Κάθε μέρα μαθαίνουμε μια νέα πλευρά της διαλογιστικής ζωής, που ακολουθείται από μια απλή τεχνική πρακτικού διαλογισμού και συνειδητοποίησης. Έπειτα από κάθε εμπειρία, μπορούμε να αναλογιστούμε το συνοδευτικό απόσπασμα της ημέρας ή να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο που προσφέρεται για σημειώσεις.
Κατά την εφαρμογή των τεχνικών, ο Osho μοιράζεται μαζί μας τις μοναδικές γνώσεις του για την αγάπη, τον θυμό, τη χαλάρωση και πολλά ακόμη θέματα, με σκοπό να μας καθοδηγήσει προς ένα τοπίο εσωτερικής αποδοχής, χαράς και ενσυνειδητότητας.
Από αρχάριους που λαχταρούν να βρουν τη γαλήνη μέχρι εκείνους που απλώς θέλουν να βελτιώσουν την πρακτική τους, ο οδηγός διαλογισμού του Osho μπορεί να διδάξει τους πάντες ώστε να καταφέρουν να διαχωριστούν από το μυαλό τους, με σκοπό τη μεταμόρφωση της συνειδητότητας, που επιφέρει μια νέα κατανόηση ως προς το τι σημαίνει να είναι κάποιος σε επαγρύπνηση και να ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε του φέρνει η ζωή.

Το βιβλίο Ένα Μάθημα Διαλογισμού μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ανακτήσουμε τη διαλογιστική φύση με την οποία ερχόμαστε στον κόσμο αλλά χάνουμε με την πάροδο του χρόνου, καθώς μυούμαστε στις νόρμες που επιβάλλει η κοινωνία.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Osho
Ο Osho, πραγματικό όνομα Τσάντρα Μοχάν Ζαΐν, γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1931 και απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου 1990. Πήρε το όνομα Όσσο (Osho) το 1989. Ήταν Ινδός μυστικιστής φιλόσοφος και πνευματικός διδάσκαλος με διεθνή αναγνώριση. Η διδασκαλία του επικεντρώθηκε στη σημασία του διαλογισμού, στην αγάπη, στη δημιουργικότητα και την ευδαιμονία, στοιχεία που ενυπάρχουν στον άνθρωπο και τα οποία χάνει καθώς εντάσσεται σε ένα σύστημα που αποτελείται από στατικά πιστεύω, αυστηρές θρησκευτικές παραδόσεις και κοινωνικοποίηση μέσα σε νομικά πλαίσια. Ο Osho υπήρξε καθηγητής φιλοσοφίας και ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ινδία διδάσκοντας.

Το βιβλίο της κατανόησης – Χάραξε τον δικό σου δρόμο

Τίτλος Το βιβλίο της κατανόησης – Χάραξε τον δικό σου δρόμο
Συγγραφέας Osho
Μεταφραστής Ανδριάνα Σακκά
Επιμελητής Ανδρομάχη Γεωργιάδου
ISBN 978-960-653-027-2
Barcode 9789606530272
Τιμή με ΦΠΑ 14.35 €
Σελίδες 400
Κατηγορία Ψυχολογία – Προσωπική ανάπτυξη
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Κατηγορία SELF-HELP

Περιγραφή Βιβλίου
Μπορεί κανείς να γνωρίζει ποιος πραγματικά είναι;
Οι ζωές μας έχουν σκοπό ή βρεθήκαμε τυχαία εδώ;

Το μονοπάτι προς την ελευθερία είναι γεμάτο ερωτήματα και αβεβαιότητα. Στο έργο του Το Βιβλίο της Κατανόησης, ο Osho, ένας από τους πιο πρωτοποριακούς στοχαστές της εποχής μας, μας προκαλεί να κατανοήσουμε τον κόσμο και τον εαυτό μας με έναν ριζοσπαστικό τρόπο. Το πρώτο βήμα προς την κατανόηση, όπως μας λέει, είναι να αμφισβητήσουμε και να εκφράσουμε τις αμφιβολίες μας για όσα έχουμε διδαχθεί να πιστεύουμε.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας δεχόμαστε τις λεγόμενες αλήθειες από αμέτρητα άτομα – πεποιθήσεις και αντιλήψεις που μάθαμε να αποδεχόμαστε χωρίς να χρησιμοποιούμε τη λογική μας. Μόνο μέσω της αμφισβήτησης των πεποιθήσεων, των υποθέσεων και των προκαταλήψεών μας θα αρχίσουμε να αποκαλύπτουμε τη δική μας μοναδική φωνή και να συμφιλιώνουμε τους διχασμούς που υπάρχουν μέσα μας αλλά και έξω από εμάς.
Μόλις ανακαλύψουμε τον αυθεντικό εαυτό μας, μπορούμε να αγκαλιάσουμε όλες τις πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας – από τις γήινες ιδιότητες του ανθρώπου που αγαπά τις απολαύσεις και χαρακτηρίζουν τον Ζορμπά μέχρι τις σιωπηλές ιδιότητες του Βούδα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ολοκληρωθούμε και να ζήσουμε με ακεραιότητα, ικανοί να αντεπεξέλθουμε με δημιουργικότητα και συμπόνια στους θρησκευτικούς, πολιτικούς και πολιτισμικούς διχασμούς που μαστίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες.

Σε αυτό το ριζοσπαστικό έργο του, ο Osho εντοπίζει, χαλαρώνει και εντέλει μας βοηθά να λύσουμε τους κόμπους του φόβου και των παρανοήσεων που μας περιορίζουν, αφήνοντάς μας ελεύθερους να ανακαλύψουμε και να χαράξουμε τον δικό μας ατομικό δρόμο προς την ελευθερία.

Σχετικά με τον Συγγραφέα Osho
Ο Osho, πραγματικό όνομα Τσάντρα Μοχάν Ζαΐν, γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1931 και απεβίωσε στις 19 Ιανουαρίου 1990. Πήρε το όνομα Όσσο (Osho) το 1989. Ήταν Ινδός μυστικιστής φιλόσοφος και πνευματικός διδάσκαλος με διεθνή αναγνώριση. Η διδασκαλία του επικεντρώθηκε στη σημασία του διαλογισμού, στην αγάπη, στη δημιουργικότητα και την ευδαιμονία, στοιχεία που ενυπάρχουν στον άνθρωπο και τα οποία χάνει καθώς εντάσσεται σε ένα σύστημα που αποτελείται από στατικά πιστεύω, αυστηρές θρησκευτικές παραδόσεις και κοινωνικοποίηση μέσα σε νομικά πλαίσια. Ο Osho υπήρξε καθηγητής φιλοσοφίας και ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ινδία διδάσκοντας.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Το εξπρές για τις απίθανες χώρες – Το μυστικό ταχυδρομείο των ΤΡΟΛ

Τίτλος Το εξπρές για τις απίθανες χώρες – Το μυστικό ταχυδρομείο των ΤΡΟΛ
Συγγραφέας P.G. Bell
Μεταφραστής Ευγενία Κολυδά
Επιμελητής Κωνσταντίνα Μαντζαβέλα
ISBN 978-960-605-854-7
Barcode 9789606058547
Τιμή με ΦΠΑ 13.30 €
Σελίδες 440
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία
Format Hardback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Ηλικίες 8+
Κατηγορία Λογοτεχνία

Περιγραφή Βιβλίου
ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙΤΕ στο ΕΞΠΡΕΣ για ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ στην ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!
Όταν η Σούζαν ακούει έναν εκκωφαντικό θόρυβο μέσα στη νύχτα, γλιστρά αθόρυβα στο σκοτάδι για ν’ ανακαλύψει μια παράξενη αμαξοστοιχία μέσα στο σαλόνι του σπιτιού της!
Είναι το μαγικό Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες που μεταφέρει την αλληλογραφία του μυστικού ταχυδρομείου των τρολ από τη μία άκρη της Ένωσης Απίθανων Χωρών στην άλλη.
Το νεαρό κορίτσι επιβιβάζεται χωρίς δεύτερη σκέψη στο Εξπρές και σύντομα καλείται να φέρει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή.
Πρέπει να παραδώσει ένα δέμα στην τρομακτική μάγισσα που κατοικεί στον Πύργο του Οψιδιανού.
Μόνο που το περιεχόμενο του δέματος έχει… άλλη άποψη και η Σούζαν θα ζήσει μια απίστευτη περιπέτεια, όπου η μοίρα του πρίγκιπα Φρέντερικ κι ενός ολόκληρου παράλληλου κόσμου βρίσκεται στα χέρια της.

Σχετικά με τον Συγγραφέα P.G. Bell
Ο Peter G. Bell γεννήθηκε στη Νότια Ουαλία και μεγάλωσε με επιρροές από την ελληνική μυθολογία, τις ιστορίες φαντασμάτων και τον Doctor Who. Έχει κάνει διάφορες δουλειές, από ναυαγοσώστης μέχρι χειριστής σε τρενάκι του λούνα παρκ, αλλά πάντα ήθελε να γίνει συγγραφέας. Ζει στην Ουαλία με τη γυναίκα του Άννα και τα δύο παιδιά τους. @petergbell facebook.com/PGBellwriter www.pgbellwriter.com

Το μυστήριο των χαμένων αβγών

Τίτλος Το μυστήριο των χαμένων αβγών
Συγγραφέας Meredith Costain, Danielle McDonald
Μεταφραστής Ευγενία Κολυδά
Επιμελητής Μαρία Παναγοπούλου
ISBN 978-960-653-006-7
Barcode 9789606530067
Τιμή με ΦΠΑ 8.80 €
Σελίδες 96
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία
Format Hardback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Αυστραλία
Ηλικίες 6+
Σειρά Ολίβια – Μυστικό τετράδιο
Κατηγορία Πρώτες αναγνώσεις

Περιγραφή Βιβλίου
Έχω τόσo πολλά σούπερ-φανταστικά και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πράγματα να περιγράψω… θα σας τα πω ΌΛΑ!

Σχεδίασα ένα απίθανο κοτέτσι για να φιλοξενήσω τρεις από τις πιο όμορφες κοτούλες!
Τι παράξενο, όμως! Από τότε που μετακόμισαν, οι κότες μου έπαψαν να κάνουν αβγά. Το ίδιο και οι κότες των φίλων μου.
Βοήθεια! Πρέπει να λύσουμε σύντομα το μυστήριο με τα χαμένα αβγά…
Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ρίξω φως σ’ αυτή την περίεργη υπόθεση!

ΟΛΙΒΙΑ

Αγώνες ανακύκλωσης

Τίτλος Αγώνες ανακύκλωσης
Συγγραφέας Meredith Costain, Danielle McDonald
Μεταφραστής Ευγενία Κολυδά
Επιμελητής Μαρία Παναγοπούλου
ISBN 978-960-653-019-7
Barcode 9789606530197
Τιμή με ΦΠΑ 8.80 €
Σελίδες 96
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία
Format Hardback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Αυστραλία
Ηλικίες 6+
Σειρά Ολίβια – Μυστικό τετράδιο
Κατηγορία Πρώτες αναγνώσεις

Περιγραφή Βιβλίου
Έχω τόσo πολλά σούπερ-φανταστικά και ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ πράγματα να περιγράψω… θα σας τα πω ΌΛΑ!

Το σχολείο μας οργανώνει έναν φοβερό Αγώνα Ανακύκλωσης!
Όλοι θα φτιάξουμε χαρτο-κουταυτοκίνητα για να κάνουμε αγώνες!
Αλλά… γιατί δεν φτιάχνει και η Μέλανι το δικό της αυτοκινητάκι; Δείχνει λίγο στενοχωρημένη…
Κάτι μου λέει ότι χρειάζεται ένα χεράκι βοήθειας.
Ματίλντα και Ολίβια έτοιμες για δράση!

ΟΛΙΒΙΑ

Θεωρία & Επιστήμη

Τίτλος Θεωρία & Επιστήμη
Συγγραφέας MIKE GOLDSMITH
Μεταφραστής Τατιάνα Γαλάτουλα
Επιμελητής Μαρία Παναγοπούλου
ISBN 978-960-653-023-4
Barcode 9789606530234
Τιμή με ΦΠΑ 12.20 €
Σελίδες 96
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία
Format Hardback
Μέγεθος 180 x 230
Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Ηλικίες 8+
Σειρά Μαθαίνω τα Πάντα
Κατηγορία Βιβλία γνώσεων

Περιγραφή Βιβλίου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ!

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Οι ιδιοφυείς ιδέες αποτελούσαν ανέκαθεν κινητήρια δύναμη της επιστήμης. Σε αυτό το βιβλίο, 30 από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις διατυπώνονται με συνοπτικό, κατανοητό τρόπο και με εκπληκτική εικονογράφηση. Δείτε γιατί η επιστήμη πρωταγωνιστεί στη ζωή μας και μάθετε τις πιο σημαντικές θεωρίες μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

Ανθρώπινο σώμα

Τίτλος Ανθρώπινο σώμα
Συγγραφέας Anna Claybourne
Μεταφραστής Τατιάνα Γαλάτουλα
Επιμελητής Μαρία Παναγοπούλου
ISBN 978-960-653-085-2
Barcode 9789606530852
Τιμή με ΦΠΑ 12.20 €
Σελίδες 96
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία
Format Hardback
Μέγεθος 180 x 230
Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Ηλικίες 8+
Σειρά Μαθαίνω τα Πάντα
Κατηγορία Βιβλία γνώσεων

Περιγραφή Βιβλίου
ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ!

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Το ανθρώπινο σώμα είναι μια εκπληκτική, αλλά εξαιρετικά πολύπλοκη μηχανή. Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται τα δομικά στοιχεία, τα όργανα και οι εκπληκτικές ικανότητες του ανθρώπινου σώματος. Ανακαλύψτε μόνοι σας πώς λειτουργεί το θαυμαστό σώμα σας μέσα από συναρπαστικές αποστολές!

Ωκεανοί

Τίτλος Ωκεανοί
Συγγραφέας Jen Green
Μεταφραστής Τατιάνα Γαλάτουλα
Επιμελητής Μαρία Παναγοπούλου
ISBN 978-960-653-022-7
Barcode 9789606530227
Τιμή με ΦΠΑ 12.20 €
Σελίδες 96
Κατηγορία Παιδικά Βιβλία
Format Hardback
Μέγεθος 180 x 230
Χώρα προέλευσης Ηνωμένο Βασίλειο
Ηλικίες 8+
Σειρά Μαθαίνω τα Πάντα
Κατηγορία Βιβλία γνώσεων

Περιγραφή Βιβλίου
ΜΙΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ!

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
Έχετε ακούσει ποτέ να μιλούν για τον Γαλάζιο Πλανήτη; Είναι ο πλανήτης όπου ζούμε όλοι! Πάνω από τα δύο τρίτα της επιφάνειας της Γης καλύπτονται από νερό, κυρίως από το αλμυρό νερό των θαλασσών και των ωκεανών. Ετοιμαστείτε να καταδυθείτε στον βυθό τους και να τους εξερευνήσετε μέσα από συναρπαστικές αποστολές.

ΡΟΜΑΝΤΙΚΟ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Διάσημες… στον θάνατο

Τίτλος Διάσημες… στον θάνατο
Συγγραφέας J.D. Robb
Μεταφραστής Σοφία Τάπα
Επιμελητής Ανδρομάχη Γεωργιάδου
ISBN 978-618-5394-61-5
Barcode 9786185394615
Τιμή με ΦΠΑ 14.35 €
Σελίδες 424
Κατηγορία Εκδόσεις Elxis
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σειρά Στον θάνατο
Κατηγορία HISTORICAL ROMANCE

Περιγραφή Βιβλίου
Νέα Υόρκη… Σε έναν κόσμο που η τεχνολογία μπορεί να αποκαλύψει τα μεγαλύτερα μυστικά και να ξεσκεπάσει τις πιο σκοτεινές προθέσεις, υπάρχει ακόμα ένα μέρος για να κρύψεις ένα έγκλημα: η καρδιά.
Μια γυναίκα βρίσκεται νεκρή στην άκρη ενός δρόμου υπό καταρρακτώδη βροχή. Μια άλλη μέσα στο πολυτελές διαμέρισμά της. Η υπαστυνόμος Ιβ Ντάλας δεν δυσκολεύεται να βρει τη σχέση ανάμεσα στα δύο θύματα: Και οι δύο ήταν όμορφες και εξαιρετικά πετυχημένες. Η λαμπερή ζωή τους μονοπωλούσε τις σελίδες των κουτσομπολίστικων περιοδικών, ενώ και ο κοινωνικός τους κύκλος από μακριά έμοιαζε με άσπιλο, πολύτιμο κόσμημα. Οι σχέσεις και αντιπαραθέσεις τους με ανθρώπους της εξουσίας δημιουργούν μια μακριά λίστα υπόπτων. Μια λίστα, όμως, που περιλαμβάνει κι έναν πολύ δικό της άνθρωπο…
Όποιο κι αν αποδειχθεί το τίμημα, η Ιβ Ντάλας είναι αποφασισμένη να βρει τον δολοφόνο. Όχι μόνο για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και για να δώσει φωνή σε αυτές τις δύο γυναίκες.

Σχετικά με τη Συγγραφέα J.D. Robb
Η J.D. Robb, λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Nora Roberts, Νο1 best seller συγγραφέως στη λίστα των New York Times, υπογράφει την best seller σειρά Στον Θάνατο, επίσης Νο1 στην αντίστοιχη λίστα των New York Times. Στη φουτουριστική αυτή σειρά μυστηρίου και αγωνίας πρωταγωνιστεί η Ιβ Ντάλας, υπαστυνόμος στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης με σκοτεινό παρελθόν. Παρότι αρχικά προοριζόταν για τριλογία, έπειτα από απαίτηση των αναγνωστών, που ζητούσαν επίμονα κι άλλες ιστορίες με την Ιβ και τον μυστηριώδη σύντροφό της Ρόαρκ, η σειρά συνεχίστηκε και μέχρι στιγμής αριθμεί 47 βιβλία!


Τώρα και για πάντα

Τίτλος Τώρα και για πάντα
Συγγραφέας Nora Roberts
Μεταφραστής Ιωάννα Παπαγεωργίου
Επιμελητής Μάγδα Τικοπούλου
ISBN 978-618-5394-60-8
Barcode 9786185394608
Τιμή με ΦΠΑ 14.35 €
Σελίδες 456
Κατηγορία Εκδόσεις Elxis
Format Paperback
Μέγεθος 140 x 205
Χώρα προέλευσης Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Σειρά Όρκοι αγάπης
Κατηγορία HISTORICAL ROMANCE

Περιγραφή Βιβλίου
Οι τέσσερις παιδικές φίλες, Μακένζι, Πάρκερ, Λόρελ και Έμα, έχουν στήσει την πιο επιτυχημένη εταιρεία διοργάνωσης γάμων, φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια. Μάλιστα, οι τρεις από αυτές έχουν βρει τον έρωτα της ζωής τους και ετοιμάζονται να παντρευτούν, ενώ φαίνεται πως έχει έρθει η στιγμή να κλείσει ο κύκλος και να συμπληρωθεί το κουαρτέτο.
Η Πάρκερ Μπράουν είναι συνήθως αυτή που κρατά τα ηνία της εταιρείας. Έχει μια έμφυτη ικανότητα να κατανοεί βαθιά και να εκπληρώνει πιστά το όνειρο κάθε μέλλουσας νύφης. Το μόνο που αδυνατεί να κάνει είναι να ξεκαθαρίσει ποια είναι τα δικά της όνειρα και να βρει το σθένος να τα πραγματοποιήσει.
Ο Μάλκομ Κάβανο έχει το ταλέντο να ανακαλύπτει πώς λειτουργούν τα πράγματα και τον τελευταίο καιρό είναι αποφασισμένος να κατανοήσει και την Πάρκερ Μπράουν. Ως καλός φίλος του αδελφού της όμως, ξέρει ότι υπάρχουν κάποια όρια και θα πρέπει να σκεφτεί δύο φορές πριν τα ξεπεράσει. Επίσης, έχει καταλάβει ότι η Πάρκερ ποτέ δεν είχε μια μακροχρόνια σοβαρή σχέση – κάτι τη σπρώχνει σε εφήμερες καταστάσεις, στις οποίες αρνείται να επενδύσει συναισθηματικά.
Η Πάρκερ έχει συνηθίσει να παίρνει επαγγελματικά ρίσκα και να δικαιώνεται, όμως τώρα πρέπει να πάρει το μεγαλύτερο και το πιο επικίνδυνο από όλα: το ρίσκο για την καρδιά της.

Σχετικά με τη Συγγραφέα Nora Roberts
Η Nora Roberts, γεννημένη σε μια οικογένεια αναγνωστών, θυμάται πάντα τον εαυτό της να διαβάζει ή να σκαρώνει ιστορίες. Κατά τη διάρκεια μιας περιβόητης χιονοθύελλας, πήρε μολύβι και χαρτί κι άρχισε να γράφει μια ιστορία. Έτσι ξεκίνησε η σταδιοδρομία της ως συγγραφέως. Ακολούθησαν αρκετά χειρόγραφα και απορρίψεις, ώσπου το 1981 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της. Σε όλη τη ζωή της, η Nora πάντα περιτριγυριζόταν από άντρες. Δεν ήταν μόνο η μικρότερη στην οικογένειά της, αλλά και το μοναδικό κορίτσι. Αργότερα μεγάλωσε δυο γιους. Έτσι, απέκτησε μια αρκετά καλή εικόνα του τρόπου που λειτουργεί το αντρικό μυαλό, στοιχείο που αποτελεί μια διαρκή απόλαυση για τους αναγνώστες και τις αναγνώστριές της. Είναι μέλος πολλών συγγραφικών ομάδων και έχει τιμηθεί με αμέτρητα βραβεία από τους συναδέλφους της και την εκδοτική βιομηχανία. Πρόσφατα το περιοδικό New Yorker την αποκάλεσε «αγαπημένη συγγραφέα της Αμερικής».