VINCENT KLIESCH
Βασισμένο σε μια ιδέα του
SEBASTIAN FITZEK

ΨΙΘΥΡΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΚΟΗ
ΘΡΙΛΕΡ

Όταν η αλήθεια σκοτώνει…
Οι ήρωες των βιβλίων best sellers της σειράς Ακοή πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους µαζί.
Ένα θρίλερ απαγωγής, κορυφαίο στο είδος του!

Η επιτυχηµένη δηµοσιογράφος Γιούλα Άνζοργκε προσπαθεί εδώ και χρόνια να µάθει την αλήθεια για την τύχη του αδερφού της του Μόριτς, που έχει εξαφανιστεί κάτω από µυστηριώδεις συνθήκες. Ο Μόριτς κατηγορήθηκε αρχικά για ένα αποτρόπαιο έγκληµα από την αστυνοµία και αργότερα θεωρήθηκε νεκρός από τις Αρχές.
Ο Ματίας Χέγκελ, ο διάσηµος ειδικός στη φωνητική εγκληµατολογία, ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία πως ο Μόριτς είναι ακόµα ζωντανός. Αν και ο ικανότατος εµπειρογνώµονας, που χρειάζεται µόνο ένα δείγµα φωνής για να αναλύσει την ψυχή ενός δράστη, έχει πει ψέµατα και έχει χειραγωγήσει πολλές φορές τη Γιούλα, εκείνη αποφασίζει να τον συναντήσει για τελευταία φορά, κάτι που αποδεικνύεται καταστροφικό: η Γιούλα και ο Χέγκελ απάγονται βίαια. Προφανώς υπάρχει και κάποιος ακόµα που θέλει να εντοπίσει τον Μόριτς – και για να τον βρει καταφεύγει στα πιο σκληρά βασανιστήρια.Τώρα οι δυο τους πρέπει να απαντήσουν σε ένα τροµακτικό δίληµµα: Αν λύσουν µαζί τον γρίφο του Μόριτς, ο αδερφός της Γιούλα θα σκοτωθεί. Αν δεν τον λύσουν, θα πεθάνουν βασανιστικά στην αιχµαλωσία…
Τι θα συνέβαινε τώρα; Όποιος κι αν ήταν αυτός που τους κρατούσε, σίγουρα
δε θα δοκίµαζε ιδιαίτερη έκπληξη αν το ένα θύµα φώναζε το άλλο.
Και ίσως, ποτέ δεν ήξερε κανείς, ο Χέγκελ πράγµατι θα άκουγε την κραυγή της και θα κατάφερνε να βγάλει συµπεράσµατα εξ ακοής. Ωστόσο, η κραυγή της Γιούλα αντήχησε αναπάντητη στα βάθη των δωµατίων που βρίσκονταν πίσω από τη µάσκα της. Η Γιούλα ξέσπασε σε λυγµούς. Όχι πως ήταν διατεθειµένη να χάσει την ψυχραιµία της ή να κάνει σε αυτόν τον άγνωστο τη χάρη να µπει στον ρόλο του θύµατος, να φοβηθεί, να του επιτρέψει να δαµάσει τη θέλησή της.
Έκλαιγε επειδή όλα όσα της είχε πει ο Χέγκελ ήταν τόσο ανήκουστα.
Πώς ήταν δυνατόν να µην αντιλήφθηκε τότε σε ποια θέση είχε βρεθεί ο Μόριτς;
Γιατί δεν είχε καταλάβει τα σηµάδια του;

Ο Βίνσεντ Κλις γεννήθηκε στο Βερολίνο, όπου ζει µέχρι σήµερα. Το 2010 ξεκίνησε την πρώτη του επιτυχηµένη σειρά θρίλερ µε το best seller The Purity of Death και στη συνέχεια ακολούθησαν και άλλα. Ο Κλις γράφει τη σειρά Ακοή µε ήρωα τον δικανικό γλωσσολόγο και ιατροδικαστή Ματίας Χέγκελ, που βασίζεται σε µια ιδέα του φίλου του Σεµπάστιαν Φίτσεκ.
Η σειρά Ακοή σηµείωσε τεράστια παγκόσµια επιτυχία.

Ο Σεµπάστιαν Φίτσεκ γεννήθηκε το 1971 στο Βερολίνο και είναι πτυχιούχος της Νοµικής. Θεωρείται ο πιο επιτυχηµένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ στη Γερµανία. Τα έργα του έχουν γίνει best sellers και έχουν µεταφραστεί σε είκοσι τέσσερις γλώσσες, ενώ κάποια από αυτά έχουν διασκευαστεί για το θέατρο και τον κινηµατογράφο. Ζει µε την οικογένειά του στο Βερολίνο.

Αθήνα 2021
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 336
Τιμή: € 16,90 (με ΦΠΑ)

GASPARD KCENIG ΚΟΛΑΣΗ

Αιχµηρό, συµβολικό, γραµµένο µε µαύρο χιούµορ, ένα έργο που καταφέρνει να κάνει τον αναγνώστη να αναλογιστεί αν ο κόσµος στον οποίο ζει είναι αυτός που στ’ αλήθεια ονειρεύεται.
Μετά τον θάνατό του, ένας άντρας οδηγείται σε ένα µέρος όπου όλα είναι σε αφθονία, τίποτα δε λείπει. Του δίνεται µια απεριόριστη πιστωτική κάρτα, µε την οποία µπορεί να καταναλώνει ό,τι θέλει, όσο θέλει και όπως θέλει και επίσης να ταξιδεύει σε όλο τον πλανήτη. Ένας πραγµατικός Κήπος της Εδέµ! Θα είναι σε θέση να κάνει στην αιωνιότητά του ό,τι δεν κατάφερε ποτέ να πετύχει στη ζωή του! Είναι όµως πραγµατικά αυτός ο παράδεισος;
Όταν θελήσει να ξεφύγει από αυτή την αιωνιότητα, µια συνάντηση θα του αποκαλύψει ένα µονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσει.
«Τότε συνειδητοποίησα το λάθος µου: δεν ήµουν στον παράδεισο, αλλά στην κόλαση. Το αιώνιο µαρτύριο δεν είχε να κάνει µε ασβέστη και δαγκάνες, αλλά ήταν µια αίθουσα αναµονής µε ανακλινόµενα καθίσµατα».

Ο Γκασπάρ Κενίνγκ (Παρίσι, 1982) είναι Γάλλος καθηγητής Φιλοσοφίας,
διανοούµενος και συγγραφέας πολλών δοκιµίων και µυθιστορηµάτων.
Ξεκίνησε την επαγγελµατική του καριέρα στο Πανεπιστήµιο της Λιλ III.
Αργότερα, εργάστηκε για δύο χρόνια στο υπουργικό συµβούλιο
της Κριστίν Λαγκάρντ, υπουργού Οικονοµίας της γαλλικής κυβέρνησης.
Το 2009 εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης
και Ανάπτυξης (EBRD) στο Λονδίνο, όπου ήταν υπεύθυνος θεσµικών υποθέσεων. Το 2013 ίδρυσε τη δεξαµενή σκέψης Generation Libre.
Συνεργάζεται µε το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών στο Παρίσι και διατηρεί εβδοµαδιαία στήλη στην καθηµερινή εφηµερίδα Les Échos. Από το 2016 δηµοσιεύει τη σειρά «Οι τυχοδιώκτες της ελευθερίας» στο περιοδικό Le Point.

Αθήνα 2021
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 224
Τιμή: € 14,50 (με ΦΠΑ)

VIBHOR KUMAR SINGH Ο ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ

Μια απλή ιστορία για την επίτευξη απίστευτης ευτυχίας

Η µεγαλύτερη σοφία συχνά βρίσκεται στην απλούστερη γνώση.
Αν µάθαινες ότι όλα όσα έχεις διδαχτεί για την ευτυχία είναι λάθος;
Αν συνειδητοποιούσες ότι η ευτυχία δεν είναι στόχος, άρα δεν µπορεί να επιτευχθεί; Αν ανακάλυπτες ότι «η πεπατηµένη» σε οδηγεί στον αµύθητο θησαυρό;
Το βιβλίο περιγράφει πώς δύο άνθρωποι από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις µαθαίνουν ότι, για να απολαύσει κανείς την πλέον θεµελιώδη ανθρώπινη επιθυµία, την ευτυχία, δεν απαιτούνται ούτε τιµητικοί τίτλοι ούτε η πλήρης αποκήρυξη της κοσµικής ζωής.
Μας βοηθά να κατανοήσουµε ότι η ευτυχία δεν είναι ένα φιλοσοφικό αίνιγµα, αλλά µια εφικτή ψυχική κατάσταση, καθώς και ότι µπορεί κανείς να απολαύσει
τις µεγαλύτερες χαρές µέσα από τις πιο απλές και µικρές δραστηριότητες της καθηµερινότητας. Ας απλοποιήσουµε επιτέλους την ευτυχία και ας βρούµε
την εκπληκτική απάντηση στην τόσο συνηθισµένη ερώτηση:
Είσαι ευτυχισµένος/η;
Ο ∆ισεκατοµµυριούχος και ο Μοναχός ζουν µέσα µας: είναι ο νους και η καρδιά.
Κάθε µέρα ερχόµαστε αντιµέτωποι µε το δίληµµα να ισορροπήσουµε
τη φωνή του µυαλού µε το κάλεσµα της καρδιάς. Το µυαλό βλέπει και η καρδιά νιώθει, και η αρµονία µεταξύ τους µας κάνει ευτυχισµένους. Η ευτυχία έγκειται στην ισορροπία.

Ο Βιµπόρ Κουµάρ Σινγκ µεγάλωσε σε µια ορεινή κωµόπολη στα ινδικά Ιµαλάια. Είναι επαγγελµατίας χρηµατιστής. Φοίτησε στο Sherwood College, ενώ είναι απόφοιτος του Τµήµατος Οικονοµικών Σπουδών του Shri Ram College
και του London School of Economics and Political Science. Ζει µε τα δύο παιδιά του, τη σύζυγο και τη µητέρα του στην πόλη Νόιντα της Ινδίας. Λατρεύει το τσάι, την ιστορία και τις ταινίες του Μπόλιγουντ.

Αθήνα 2021
Σειρά: ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 144
Τιμή: € 12,40 (με ΦΠΑ)

ΤΑΚΗΣ ΚΑΛΑΝΤΙΔΗΣ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Τάκης Καλαντίδης γεννήθηκε το 1947 στις Σέρρες. Σπούδασε Σχέδιο, Γραφικές Τέχνες και Διαφήμιση στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο – Σχολή Δοξιάδη. Εργάστηκε στη Διαφήμιση ως Εικαστικός Δημιουργός και υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του πρώτου Hot Shop, που δημιούργησε ο Κώστας Γκόμπλιας, με το οποίο καθιερώθηκαν στην Ελλάδα οι τεχνικές του Direct Mail και της Πολιτικής Διαφήμισης.
Ως ανεξάρτητος δημιουργός υποστήριξε κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς με πλήθος δράσεων στους τομείς της Εταιρικής, Εμπορικής, Ιατρικής – Φαρμακευτικής και Πολιτικής Επικοινωνίας.
Το 1987 ίδρυσε τη Διαφημιστική Εταιρεία APRIL, η οποία για περισσότερο από 20 χρόνια προσέφερε πλήρεις υπηρεσίες σε όλο το φάσμα εφαρμογών της σύγχρονης επικοινωνίας.

Αθήνα 2021
Σειρά: ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σελίδες: 160
Τιμή: € 24,00 (με ΦΠΑ)

PATRICK ARTUS MARIE-PAULE VIRARD
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισµός, του οποίου η φύση έχει αλλάξει πολύ από τη δεκαετία του ’80 και µετά, βρίσκεται µετέωρος. Καθώς εκλαµβάνεται ως άδικος και άνισος, τροφοδοτεί την οργή και την πικρία, δίνοντας πρόσφορο έδαφος στον λαϊκισµό. Και το χειρότερο είναι ότι αποδεικνύεται αναποτελεσµατικός, δηµιουργώντας όλο και λιγότερη ανάπτυξη. Πρέπει, λοιπόν, να βάλουµε ένα τέλος και να αλλάξουµε ριζικά το σύστηµα;
Οι συγγραφείς αντιµετωπίζουν κατά µέτωπο αυτό το ερώτηµα. Η διάγνωσή τους είναι αυστηρή: η απαξίωση της εργασίας από το κέρδος, η επιλογή να ευνοείται ο µέτοχος σε βάρος του εργαζόµενου και των άλλων εταίρων της επιχείρησης αποτελούν, σύµφωνα µε τους συγγραφείς, το DNA του νεοφιλελεύθερου καπιταλισµού και εξηγούν την ασθενική ζήτηση. Ως εκ τούτου, καθώς απέχει πολύ από το να είναι παντοδύναµος, αυτός ο καπιταλισµός έχει ανάγκη από δεκανίκια για να συνεχίσει να προχωρεί. ∆εκανίκια που δεν είναι τίποτε άλλο από το χρέος σε όλες του τις µορφές και τη δηµιουργία χρήµατος.
∆είχνοντας ότι αυτές οι οικονοµικές πολιτικές έχουν φτάσει σήµερα στα όριά τους, ο Πατρίκ Αρτίς και η Μαρί-Πολ Βιράρ δεν αρκούνται στην ανάλυση των κινδύνων που ελλοχεύουν για τις κοινωνίες µας. Προτείνοντας ένα άλλο µοντέλο καπιταλισµού, µοιράζονται µαζί µας τους λόγους για τους οποίους µπορούµε να ελπίζουµε.

Γιατί εκτροχιάστηκε ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισµός; Ποια είναι τα πρώτα στοιχεία που ενδεχοµένως συνθέτουν το περίγραµµα αυτού του «επόµενου κόσµου», τον οποίο τόσο συχνά επικαλούµαστε σαν µια νέα συλλογική ελπίδα; Θελήσαµε να αφηγηθούµε εδώ την ιστορία αυτής της µετάβασης, επιχειρώντας να αποτιµήσουµε τους κινδύνους που συνεπάγονται οι οικονοµικές πολιτικές
που εφαρµόζονται από το τέλος της Ένδοξης Τριακονταετίας (1945-1975)
µέχρι σήµερα, αλλά και να µοιραστούµε καινούριους λόγους για να ελπίζουµε.

Ο Πατρίκ Αρτίς είναι αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Οικονοµικών
του Παρισιού και οικονοµικός σύµβουλος της γαλλικής επενδυτικής
τράπεζας Natixis.

Η Μαρί-Πολ Βιράρ είναι δηµοσιογράφος και οικονοµική συντάκτρια.
Μαζί έχουν δηµοσιεύσει τα έργα Le capitalisme est en train de s’autodétruire,
La France sans ses usines και Croissance zéro, comment éviter le chaos?.

Αθήνα 2021
Σειρά: ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σελίδες: 248
Τιμή: € 15,00 (με ΦΠΑ)

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΦΑΚΗΣ ΖΩΔΙΑ
2022 – 2023
Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ

Ο Κώστας Λεφάκης γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1949 στον Πειραιά. Σπούδασε Φιλοσοφία, Ψυχολογία, Γαλλικά και Αγγλικά. Το 1973 συµπλήρωσε τις σπουδές του στην Αστρολογία στη Mayo School of Astrology.
Τα πρώτα του δοκίµια άρχισαν να δηµοσιεύονται σποραδικά το 1974 και τακτικά από το 1975. Από τότε έχει συνεργαστεί µε πλήθος εντύπων, όπως τα περιοδικά Ουρανός, Φαντάζιο, Γυναίκα, Playboy, Elle, Άστρα και Όραµα, Max, Ένα, Close Up και τις εφηµερίδες Καθηµερινή, Ελευθεροτυπία, Επενδυτής.
Έχει λάβει πολλές φορές µέρος σε εκποµπές στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση, ενηµερώνοντας για το αντικείµενο της Αστρολογίας, όπως στις ραδιοφωνικές εκποµπές «Στο Φως του Φεγγαριού» στο 2ο Πρόγραµµα,
«Στο Φως των Αστεριών» στον 9,84 και στις τηλεοπτικές εκποµπές
«Τα Κυριακάτικα» στην ΕΡΤ, «Ο Πόλεµος των Άστρων» στο Star, «Espresso» στον ΣΚΑΪ, «Όµορφος Κόσµος» στο MEGA.
Έχει γράψει επίσης πολλά βιβλία σχετικά µε το αντικείµενο της Αστρολογίας,
όπως Ο Ζωδιακός Κύκλος, Ερωτική Αστρολογία, Ζώδιο και Ωροσκόπος και Πλανήτες, Η Χρονιά της Ελπίδας, Τα Άστρα, η Ιστορία και το Μέλλον,
Τα Φεγγάρια του Έρωτα, Το Μέλλον του Κόσµου (στα ελληνικά και στα αγγλικά).
Τον Ιούνιο του 2021 συµπληρώθηκαν 48 χρόνια υπηρεσίας του στον τοµέα
της Αστρολογίας, για την οποία δηλώνει ισόβια αφοσιωµένος εκπρόσωπός της.

Αθήνα 2021
Σειρά: ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σελίδες: 176
Τιμή: € 14,00 (με ΦΠΑ)