«Σώζοντας την Τζέιν Άλντεν»
Δημήτρης Φαρής

Τιμή: 12,90 ευρώ, Σελίδες: 204

Μπορεί κανείς να αλλάξει τα γεγονότα όταν αυτά έχουν ήδη συμβεί; Μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή; Μπορεί να φτάσει ξανά στο ίδιο σταυροδρόμι και να πάρει τον άλλον δρόμο; Το πρωί παίζει αμέριμνος μουσική στο πάρκο των παιδικών του χρόνων. Το επόμενο πρωί φτάνει στη Νέα Υόρκη και βρίσκεται αντιμέτωπος με τα όνειρα και τους εφιάλτες του. Ο Στέφανος πρέπει να διορθώσει το παρελθόν και έχει μόνο τρεις εβδομάδες διορία. Μοναδικά του όπλα ένα σαξόφωνο, ένα παλτό και η αγάπη για μία γυναίκα που δεν έχει συναντήσει ποτέ. Μέσα από τις συμπληγάδες του Χρόνου θα παίξει το πιο δύσκολο παιχνίδι, αυτό του ανθρώπου που γνωρίζει το μέλλον.

Βιογραφικό
Ο Δημήτρης Φαρής γεννήθηκε στο Duisburg της τότε Δυτικής Γερμανίας από Έλληνες μετανάστες. Σπούδασε Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως καθηγητής σε Λύκειο. Έχει πτυχίο κλασικού πιάνου και ασχολείται εντατικά με τη μελέτη του σαξόφωνου.
Κάποια βράδια του χρόνου εμφανίζεται ως μουσικός σε μπαρ και συναυλιακούς χώρους, παίζοντας πιάνο και σαξόφωνο σε μικρά τζαζ μουσικά σχήματα. Με τη συγγραφή ιστοριών ασχολείται από τη στιγμή που κατάλαβε ότι η ζωή είναι σημαντική και η μνήμη πεπερασμένη. Έχει εκδώσει το «Stay Tonight» (Μικρές Εκδόσεις, 2016) και το «Ξύπνημα» (Εκδ. Παράξενες Μέρες, 2017). Όταν δεν φροντίζει τους ανθρώπους που αγαπάει, τρέχει σε στάδια και φυτεύει γιούκες σε δημόσιους χώρους. Τις νύχτες, μέσα από τα όνειρά του, ζει μια δεύτερη ζωή.

“Να με θυμάσαι τον Αύγουστο”: του Κώστα Αλεξόπουλου


Τιμή: 13,90 ευρώ, Σελίδες: 303

Ο Αλέξανδρος νοσταλγούσε τα παιδικά του χρόνια: τις μεγάλες βόλτες στην εξοχή, το ποδόσφαιρο, μέχρι που σκοτείνιαζε και κυνηγούσαν αυτός και οι συνομήλικοί του στα τυφλά την μπάλα για το γκολ που θα έκρινε το ματς, τις καθημερινές ζαβολιές, τα ζόρια του με την απώλεια του πατέρα, το ταξίδι της μετακόμισης. Ήταν φορές που ένιωθε τη ζωή του άχαρη και μικρή, που θα μπορούσε να χωρέσει στη μια του χούφτα, και κάποιες άλλες που δεν χωρούσε σ’ ολόκληρο το σύμπαν. Μετρούσε τους σταθμούς που σημάδεψαν τα χρόνια του. Θυμόταν τότε που η ζωή τον έσπρωχνε, του χαμογελούσε και του πρόσφερε πολύτιμα δώρα, αλλά και όταν πίστευε πως είχε φτάσει σε απλησίαστες ακόμα και στα όνειρά του κορυφές, που τον γκρέμιζε και τον έστελνε πίσω· πιο πίσω κι από εκεί που είχε ξεκινήσει να παλεύει κάποιο απ’ τα όνειρά του.

Βιογραφικό
Ο Κώστας Αλεξόπουλος γεννήθηκε στο Βρανά Ηλείας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Αθλητική Δημοσιογραφία, Επικοινωνία και Ψυχολογία στον Αθλητισμό, Οργάνωση-Διοίκηση Επιχειρήσεων, Προγραμματισμό, Ανάλυση-Σχεδιασμό Συστημάτων, Διαχείριση Προσωπικού, Ανάπτυξη Τεχνικών και Προώθηση Δράσεων Εταιριών, Δημόσιες Σχέσεις, Τεχνική Γραπτού και Προφορικού Λόγου, Σεμινάρια Πολιτικών και Κοινωνικών Διαλέξεων. Εργάστηκε σε πολλά αθλητικά μέσα ως ρεπόρτερ, αρχισυντάκτης αλλά και διευθυντής. Στις εφημερίδες ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΠΟΡ, ΕΞΕΔΡΑ, στους τηλεοπτικούς σταθμούς (ΑΝΤ1, NOVA, COSMOTE TV, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στα περιοδικά MAX, ENA, FOR HIM, αλλά και ως καθηγητής δημοσιογραφίας στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ. Μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Ειδικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ). Λατρεύει την ελληνική γλώσσα. Έχει εκδώσει δύο free press εφημερίδες, ποικίλης ύλης (City News, F-act).

“Τολμάς;” Λία Αραμπατζή

Η Δανάη νιώθει τον κόσμο της να γκρεμίζεται όταν η καλύτερή της φίλη αυτοκτονεί. Το αποχαιρετιστήριο γράμμα που της αφήνει, την επηρεάζει ψυχολογικά και της δίνει την ώθηση που χρειάζεται για να αλλάξει
εξολοκλήρου τη ζωή της. Έτσι, παίρνει την απόφαση να δημιουργήσει μία λίστα με δέκα πράγματα που φοβάται να τολμήσει ως εκείνη τη στιγμή. Οι λέξεις της την οδηγούν στη Θεσσαλονίκη και σε μία αναπάντεχη γνωριμία με τον ζωγράφο Ορφέα Κομνηνό. Εκείνος δέχεται να τη βοηθήσει στην επίτευξη του κάθε στόχου της με αντάλλαγμα να ποζάρει για έναν από τους πίνακές του. Ξαφνικά, η Δανάη βουτάει σε άγνωστα νερά, φτάνοντας πολλές φορές στα όριά της, για να βρει αυτό που έχει χάσει εδώ και καιρό, τον εαυτό της…

€13,90 €12,51